Nederländerna Under en presskonferens meddelades det idag att The Common Linnets, bestående av de välkända artisterna Ilse DeLange och Waylon, kommer att representera Nederländerna i Eurovision Song Contest 2014, efter att nystöpta TV-bolaget AvroTros beslutat sig för ännu ett internval.

Duon, som känner varandra sedan länge, kommer snart att släppa ett album som de spelat in i Nashville. Vilken låt de ska tävla med i Danmark, och om det ska vara en uptemo-låt eller ballad, har de ännu ej bestämt. (Källor: eurovision.tv och escxtra.com)

Länkar till smakprov på låtar med Ilse DeLange och Waylon:
Miracle“, Ilse DeLange
So Incredible“, Ilse DeLange
Wicked Way“, Waylon
Need You Now“, Ilse DeLange och Waylon (cover på Lady Antebellums låt)

Schlagerpinglan: Det är glädjande att se att Nederländerna återigen satsar på säkra och kända kort efter Anouks fina niondeplats 2013. Nåja, själv kände jag inte till dem förrän spekulationerna började för en tid sedan, men ändå. 😉 Det bådar i alla fall gott inför 2014 och jag ser med spänning fram emot deras låtval, som jag hoppas inte blir alltför balladaktigt.

Se Wikipedia för mer information om respektive artist: Ilse DeLange och Waylon.

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2014 (inklusive resultat och länkar till deras fem senaste bidrag) hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se