Ukraina 2014: De 20 finalisterna

2013-12-09 (måndag)
Ukraina NTU, det ukrainska TV-bolaget, har avslöjat vilka 20 artister som en jury valt ut till finalen av Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014 den 21:a december, se listan nedan. Uttagningen gick till så att alla de över 50 artister som skickat in ansökningar fick komma på audition och de (förhoppningsvis) bästa gick vidare.

Finalisterna av Ukrainas nationella ESC-uttagning 2014:
Duet Anna-Maria Roman Polonskij ULI RUD Marietta
Stas Shurins Anatoli Shparyov Nataliya Valevska Lisa Wassabi
Volodymyr Tkachenko Shanis Victoria Petryk Evgen Litvinkovych
Band NeAngely Illaria Tania Shyrko Tanya Berk
Maria Yaremchuk Victor Romanchenko Anna Hodorkovska Denis Lyubimov
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: De enda namn som klingar någorlunda bekant för mig, efter lite efterforskningar så klart 😉 , är Mariya Yaremchuk (som blev femma i Ukrainas ESC-2013-uttagning med “Imagine“), Tetyana Shyrko (fyra i samma tävling med “Feeling Like A Sir“) och Viktoriya Petryk (tvåa i Junior ESC 2008 med Matrosy).

Utöver dem är det endast NeAngely som jag stött på förut, då det verkar som de kommer att tävla med låten “Courageous” av bl.a. Alexander Bard, en inte helt ofarlig låt. 🙂 Jag återkommer till de tävlande bidragen när vi med säkerhet vet vilka som ska tävla.

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2014 (bl.a. länkar till några bidrag som ev. kan vara tävlingsbidragen) hittar ni här: “Ukraina i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ukraina 2014: De 20 finalisterna”

  1. Nathalie

    Det skulle vara intressant att se en manlig artist för en gång skull representera Ukraina, det har väl aldrig någonsin hänt? Om man bortser från transan?

  2. Adrian

    2003 var en manlig solist och 2005 var en hiphop-grupp bestående av tre män och det är dem två som har åstadkommit de två sämsta placeringarna så Ukraina kanske känner att det är mer safe att skicka en tjej (eller en transa).

  3. davve

    Nu är ju inte Verka en transa utan en komisk-figur..

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se