Malta Schlagerpinglan: För en tid sedan presenterade TV-bolaget PBS de 20 bidrag som kvalat in till Maltas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Detta gjordes i programmet Xarabank, där man även fick lyssna på små smakprov av låtarna. Missade ni showen, eller vill höra låtarna igen, här har ni dem:

“Malta Song For Europe 2014” – Smakprov på de 20 semifinalisterna:
♥ “Same kind of Wonderful”, Wayne William Micallef
♥ “City Lady”, Ryan Paul Abela
♥ “Brand New Day”, Davinia Pace
♥ “Let the Sunshine in”, Sophie Debattista
♥ “Hypnotica”, Jessica Muscat
♥ “Invisible”, Raquel Galdes
♥ “One Last Ride”, Daniel Testa
♥ “Pin the Middle”, Debbie Stivala
♥ “Oblivion”, Chris Grech
♥ “Until we meet again”, Deborah C
♥ “Because I have You”, Amber
♥ “Love Tricity”, Christabelle Borg
♥ “Coming Home“, Fire Light
♥ “Safe”, Miriam Christine
♥ “Addictive“, Romina Mamo
♥ “Now and Forever“, Andreana Debattista
♥ “Love will take me home“, Franklin Calleja
♥ “Ten“, Corazon
♥ “Take Me“, Pamela
♥ “Just no place like home“, Fabrizio Faniello

Schlagerpinglan: Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2014 (inkl. listan över de låtskrivare som ligger bakom bidragen ovan) hittar ni här: “Malta i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Malta (2014): Smyglyssna på de 20 semifinalisterna”

 1. Micke

  Efter två lyssningar:

  * “Same kind of Wonderful”, Wayne William Micallef (En lite raspig röst till en gitarrlåt funkar kanske inte i robotdanstävlingens ESC men who cares. Funkar för mig i alla fall)
  * “Take Me“, Pamela (En tjejröst med stänk av Cher kan aldrig vara fel. Klart bästa rösten, åtminstone innan man hört den live)
  * “Safe”, Miriam Christine (Så här i förhand för mig den röst som känns säkrast att hålla även live) Mysig låt
  * “Addictive“, Romina Mamo (Den av mina fem jag oror mig mest för röstmässigt. Magkänslan är tyvärr inte positiv men hoppas jag har fel) Oh-oh-oh-hoo – jätteminus)
  * “Oblivion”, Chris Grech (Delar av låten gör den till bäst av alla medan andra delar drar ned den grymt. Ojämn låt)

  Skaplig standard på de flesta låtarna faktiskt även om jag blir less på en sak. Kan de inte börja låtar i Malta utan ett intro med ett tråkigt piano?

  Den låt som oroar mig mest är tveklöst “Just no place like home“, Fabrizio Faniello. Om röstningen är så som i Sverige så har vi tyvärr segraren där. Alltså efter mallen “ung kille charmar småtjejerna som ringer som galningar”. Hoppas att det inte funkar så även i Malta.

  Ska bli kul att se längre fram när man hört låtarna mer om man har kvar samma ömdömen men just nu har jag fem klara favvisar.

 2. Adrian

  min favorit är Sophie Debattista med Let the Sunshine In. Tycker att ESC ska vara en glad tävling med glada låtar och Sophie är sjukt charmig

 3. Schlagerpinglan

  @ Micke, Går man efter låtarna så är mina favoriter för tillfället “Coming Home” och “Addictive“ medan Fabrizio Faniello är min favoritartist. Jag är dock inte ett dugg imponerad av Fabrizios “Just no place like home“ och tror därmed att Fabrizio inte har i tätstriden att göra då Malta verkar gå efter låtarna i första hand och inte bry sig så mycket om artisternas stjärnglans.

  @Adrian, Precis som du så lutar jag åt de glada låtarna och faller lättare för de som får mig på bra humör. “Let the Sunshine in” är inte helt i min smak men det är trevligt att höra att det finns någon anledning att hennes bidrag tog sig till semifinalen i stället för Dorothy Bezzinas (som var min favorit).

 4. Micke

  🙂 Kul att du nämner “Coming home”: Det är för mig den mest svårbedömda låten. Faktiskt tillsammans med Adrians “Let the sunshine in” och en låt till Anledningen är artisterna. Låtarna tilltalar mig men jag har lite dåliga vibbar efter det som syns på klippen. Förhoppningsvis handlar det mest om att de inte känner någon större entusiasm över att bara stå där som fån och mima i några klipp 🙂 Kanske de knäpper mig på fingrarna när det väl gäller.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se