Bosnien BHRT, TV-bolaget i Bosnien och Hercegovina, har meddelat att de trots allt inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2014. De hade planer på att finansiera sin ESC-uttagning med hjälp av sponsorer, men några sådana har de inte funnit och därför har de inga möjligheter att ställa upp i tävlingen.
(Källor: escwebs.net och bhrt.ba)

Schlagerpinglan: Att Bosnien och Hercegovina planerade att delta i ESC 2014 trots att de egentligen inte hade råd lät nästan för bra för att vara sant… och tyvärr så visade det sig vara det också. Hur som helst så var det ett glädjande initiativ och så länge intresset finns så kan man ju ha förhoppningen om att de förr eller senare återvänder till tävlingen.

För denna gång så verkar det dock som att man kan plocka bort Bosnien och Hercegovina från listan över förväntade ESC-2014-deltagare (ni hittar listan, som även innehåller ländernas 2014-planer och länkar till de respektive samlingssidorna, här) och hålla tummarna för att de redan nu smider planer för hur de ska lyckas göra comeback till 2015.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina deltar ej i Eurovision Song Contest 2014”

 1. Davve

  Tråkigt men öppnar åtminstone upp för andra länder att sno åt sig en finalplats som annars brukar vara garanterad till bosnien

 2. Micke

  Har svårt att tro att det kan komma någon tråkigare nyhet än det här. Det skulle vara om Serbien inte heller skulle delta men då är det tveksamt om ens jag deltar. Nej mycket tråkigt besked tyvärr

 3. davve

  nja både bosnien och serbien har varit lite svajiga i kvaliten på sina låtar de senaste åren…men.. alltid tråkigt med länder som hoppar av.

 4. Schlagerpinglan

  @Davve, Ja, det skulle väl vara en ljusglimt i eländet i så fall men förhoppningsvis är de snart tillbaka igen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se