finland I går presenterade YLE den första halvan av startfältet i “Uuden musiikin kilpailu 2014” (UMK), Finlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Nu kan ni även lyssna på fullversionerna av resten av bidragen:
Fullversionerna av den andra halvan av “UMK 2014”-bidragen:
Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola (youtube)
Selja“, Hukka ja Mama (youtube)
My Little Honey Bee“, Dennis Fagerström (youtube)
Something Better“, Softengine (youtube)
Let Me Take You There“, Lili Lambert (youtube)
God/Drug“, MIAU (youtube)

Schlagerpinglan: Bland dessa sex hade jag inga större svårigheter att hitta en personlig favorit, nämligen “Something Better“. Visst finns det en hel del småsaker som skulle kunna behövas slipas på, som uttal och vissa toner som jag inte tycker hör dit, men det är ju det hela UMK går ut på – att jobba fram en färdig produkt från en demo. Jag håller tummarna för att de putsar till den på de “rätta” ställena. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. resten av de deltagande bidragen och UMK-2014-schemat) hittar ni här: “Finland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Finland (2014): Lyssna på resten av “UMK 2014”-startfältet”

 1. Micke

  Äntligen dök det upp några hörbara låtar i finska uttagningen. Känns som om mitt favvisland vad gäller ESC i norden har tappat de sista åren. Iofs hade de en riktig pärla i ledet förra året med Mikael Saaris låt men den vann ju inte ändå. Här fanns det två låtar jag tyckte om vid första lyssningen:

  “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola
  “Something Better“, Softengine

  Ska bli kul att se vad som händer med dem när man lyssnat lite mer på dem. Samtidigt fanns det en jag tyckte var hemsk lindrigt sagt och det var:

  “Let Me Take You There“, Lili Lambert

  Bara inte den vinner så får det väl gå bra 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Min egen “vilken som helst utom den”-låt är däremot “God/Drug“. Vet ej riktigt varför, men har för mig att jag tyckte ungefär likadant om “Marry me” förra året, och där tvärvände jag ju efter ett litet tag… så, som sagt, det ska bli skoj att se hur låtarna förändras med tiden. 🙂

 3. Micke

  Kul att Finland fick till två bra låtar i alla fall. Den lugna är underbar men tyvärr chanslös i en benspratteltävling. DEen andre har precis som du säger många skönhetsfläckar men fixar de tlll det kan den li riktigt bra. Oavsett vilket så är det Malta som regerar för mig hittills i ESC. De tre bästa låtarna jag hittills hört kommer alla från Malta. I synnerhet glädjepillret “Coming home” Men även “Some kind of Wonderful” och “Take Me“, För mig de tre regerande låtarna än så länge. Är bara lit rädd att de är för bra för ESC

 4. Micke

  En sak till förresten. Du säger att du tyckte illa om Finlands vinnarlåt 2013 inledningsvis. Många låtar kan gå den vägen. Jag har en sån i år och även här bland Maltas låtar. Det är “Pin the middle”. I början undrade jag var det var för dynga men jädrar vad den växer. Givetvis helt chanslös but who givesa shit. Jag gillar den bättre och bättre

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Just den delen, att man kan se hur låtarna växer till sig (eller för den delen: riskerar att spelas sönder) är en av tjusningarna med att följa ESC i stor sett året runt. 🙂

  Vad gäller “Pin the middle” så står jag fortfarande kvar i startfållan och är inte villig att ge den många poäng alls. Har svårt att se mig ändra uppfattning… men man vet som sagt aldrig. 🙂

 6. Micke

  “pin the middle” är ingen vinnarlåt för mig. Snarare en låt för mysfaktor. Det är det som är hela grejen med ESC för mig. Ett ESC med bara snabba låtar eller enbart ballader hade jag inte brytt mig det minsta om. Jag vill ha musik från så många olika stilar som möjligt, gammalt eller nytt kvittar bara det är bra eller roligt gjort. Det finns egentligen bara två stilar jag får taggarna utåt direkt för och det är dunk dunk programmerade trummor och hip hop liknande musik. Som gammal musiker själv tycker jag synd om trummisar idag som ibland inte ens behövs längre då så mycket är programmerat. Jag är inte så himla inställd på att hitta vinnarlåtar utan bra låtar som tilltalar mig oavsett stil. Ballad eller uptempo I couldn´t care less. Ta exempelvis “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola. Finns det någon som tror att den kan vinna? Definitivt inte jag men jag är asglad att den är med. Grymt mysig låt 🙂

  Har jag rätt när jag säger att det är Schweiz, Lettland, Ukraina, Albanien och då i synnerhet Malta som är de länder vi hittills kunnat höra låtar från? Eller finns det fler? För mig var det totalt fel val som Ukraina gjorde. Albanien är ok men det fanns en låt som för mig var bättre. Malta har en fantastiskt tävling där jag tycker om 12 av 20 låtar. Schweiz är en liten besvikelse i år men i stort är ändå de bästa låtarna kvar i deras tävling med något undantag. Lettland har en låt jag gillar men jag kämpar grymt med mig själv angående bolibompa-texten “I need a soul-twin” (Mārtiņš Kits).

  Nu önskar jag dig och din familj en riktigt fin nyårsafton och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2014. Detsamma till övriga jag känner på den här bloggen 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, vi har hört låtar från Schweiz, Lettland, Ukraina, Albanien, Malta och Finland. Även Vitryssland har avslöjat sina bidrag men det är förmodligen inga av dem som är aktuella för ESC. Gott nytt år själv. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se