Vitryssland I går valde Vitryssland ut sin representant till Eurovision Song Contest 2014 genom en nationell final med 14 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs genom tittarröster och juryröster men sedan det blivit oavgjort mellan två bidrag så fick juryn rösta ytterligare en gång (på de två förstaplacerade artisterna) och då blev det (naturligtvis) juryfavoriten som vann. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
TEO – “Cheesecake”: live-framträdandeofficiell video

Resultatet av Vitrysslands ESC-2014-final:

Bidrag (+länkar till finalframträdanden) tittarröster tele+jurypoäng
1. “Cheesecake“, TEO 5 088 8 + 12 = 20 p.
2. “Now You’re Gone“, Max Lorens & DiDyuLya 8 746 12 + 8 = 20 p.
3. “Neverending love“, Switter Boys feat. Kate & Volga Karol 4 384 6 + 7 = 13 p.
3. “You Will Be Here“, Janette 2 655 3 + 10 = 13 p.
5. “Fly Away“, Nuteki 5 651 10 + 0 = 10 p.
6. “Runaway“, Anastasia Malashkevich 3 370 5 + 4 = 9 p.
6. “Empty Universe“, Tasha Odi 2 930 4 + 5 = 9 p.
8. “Stay With Me“, NAPOLI 4 847 7 + 1 = 8 p.
8. “Starlight“, Daria 2 421 2 + 6 = 8 p.
10. “Not What I’ve Been Looking For“, Natalia Tamelo 668 0 + 3 = 3 p.
11. “Via Lattea“, Elena Siniavskaya 1 122 0 + 2 = 2 p.
12. “Strippers“, Matvei Cooper and “DUX” band 2 120 1 + 0 = 1 p.
13. “Angel Crying“, Alina Moshchenko 1 841 0 + 0 = 0 p.
13. “Rhapsody #1“, Artsem Mikhalenka 1 844 0 + 0 = 0 p.

Schlagerpinglan: Årets vitryska uttagning bjöd på både högt och lågt, både vad gällde de tävlande bidragen och de många gästartisterna. Bland de sistnämnda så såg jag Alexey Gross, Alyona Lanskaya och Ruslan Alehno som kvällens små höjdpunkter.

Inför finalen hade jag lite svårt att utse någon direkt favorit men efter att ha sett Artsem Mikhalenka framföra sin “Rhapsody #1” så föll jag som en fura och visste direkt vilket bidrag jag hejade på. Hejandet var dock förgäves och jag insåg snabbt (när tittarna belönade honom med 0 poäng) att han inte var på väg till Danmark, och lika bra var väl det då jag inte tror att det hade gått så bra för honom (där heller).

Som tur var så fanns det ett flertal andra bra alternativ och överst på min lista hade jag (och lyckligtvis även juryn) den svängigt charmiga “Cheesecake” och det pampiga svensk-bidraget “You Will Be Here“, som även bjöd på ett klädesbyte i sann Eurovision-stil.

Några andra bidrag som också stack ut (av en eller annan anledning) var kvällens mest speciella låt, “Neverending love“, finalens (enligt mig) bottennapp, “Strippers“, samt det humörhöjande shownumret “Not What I’ve Been Looking For“. Inga av dem hamnade speciellt högt på min lista, men de hjälpte till att göra finalen minnesvärd. 🙂

Till sist vill jag även nämna det bidrag som jag trodde var den slutliga vinnaren efter att resultatet meddelats, “Now You’re Gone“. I teorin är det en fin låt men, som jag påpekat tidigare, det är inget som tilltalar mig alls och därför blev omröstningen en riktig nagelbitare för min del.

Allt slutade dock väl och vare sig BTRC beslutar sig för att låta TEO framföra “Cheesecake” i Danmark eller ej så har de i alla fall valt ut en charmig representant som skulle kunna ge Vitryssland en finalplats, om de inte schabblar bort det i finputsningsstadiet. Personligen har jag haft låten på huvudet den senaste tiden, vilket är ett bra betyg för en Eurovisionlåt, så jag hoppas att de behåller den. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2014”

 1. Nathalie

  Det här var utan tvekan bland det sämsta jag någonsin hört. Jag hoppas verkligen att de byter låt (och gärna sångare också)

  Hittills:
  1. Albanien (6/10)
  2. Ukraina (3+/10)
  3. Vitryssland (-0/10)

 2. Adri

  Hittills: 1. Albanien 2. Vitryssland. 3. Ukraina.

  TEO har sagt att han hoppas på att behålla låten; men ett textbyte tror jag blir aktuellt då han vid ett antal gånger i låten sjunger “google maps” :S

 3. Micke

  Hittills

  1. Albanien (5/10)
  2. Vitryssland (3/10)
  3. Ukraina (1/10)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se