Litauen Efter en jubileumsshow och fyra utslagningsshower så har “Eurovizija 2014“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, sållat fram de 8 artister som får äran att ge sig på de 16 bidrag som också tävlar i uttagningen, se listan över titlarna nedan.

Nästa vecka kommer artisterna att få vars två låtar och sedan röstas de sju bästa artisterna samt de 14 bästa låtarna vidare till nästa show. Efter ett antal liknande utslagningsshower så kommer vi så småningom fram till finalen, den 15:e februari, då en låt och fyra artister tävlar om att bli den vinnande kombinationen.

De 16 bidrag som tävlar i Litauens “Eurovizija 2014”: (Lyssna på dem här)
Nr. 1: “Attention Nr. 9: “You Found Me
Nr. 2: “Blowing Out Cobwebs Nr. 10: “One
Nr. 3: “Breakaway Nr. 11: “Silent Tears
Nr. 4: “Dying Nr. 12: “Take A Look At Me Now
Nr. 5: “Worlds Apart Nr. 13: “Is This The Way (You Want Me)
Nr. 6: “In The Rain Nr. 14: “Map
Nr. 7: “It’s All About A Boy Nr. 15: “Last Date
Nr. 8: “It’s Not To Late Nr. 16: “New Beginning
(Källor: lrt.lt och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter en första snabb genomlyssning så hittade jag inget bidrag som fick mig att utbrista “wow” precis men jag kan tänka mig att kombinationen Martynas Kavaliauskas och låten “Last Date” skulle kunna fungera riktigt bra. Vi får väl se hur det blir med den saken. Skojigt är det i alla fall att de äntligen kommit vidare i uttagningen och att den börjar kännas lite mer “på riktigt”. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 (inklusive schemat för deras 10-shows-uttagning och länkar till framträdanden av de tävlande artisterna) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Litauen 2014: Lyssna på “Eurovizija”-bidragen”

 1. Anna

  Håller med ingen låt bra!

 2. Karin

  Hej!

  Vet du om den deltävlingen för Litauen på lördag kommer att visas på TV? Och isåfall, vet du om man kan se den någonstans på internet från Sverige? 🙂

  Vore tacksam för svar! 🙂

  Ha en fin dag!

  /Karin

 3. Schlagerpinglan

  @Karin, De andra deltävlingarna har sänds kl. 20:00 på LRT och http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija så förmodligen är det detsamma på lördag.

 4. KHR

  Åhhh det är ju Kenny från H.E.A.T som sjunger bidrag nr 13 <3 <3 <3

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se