Portugal TV-bolaget RTP har avslöjat att de tänker utse Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Festival da Canção“. Tio låtskrivare kommer att bli inbjudna att skriva vars en låt och komma med förslag på en artist som ska framföra den.

De tio bidragen kommer att tävla i en semifinal den 8:e mars och sedan går fem bidrag vidare till finalen den 15:e mars. Vinnaren utses av 100% tittarröster. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Portugal debuterade i ESC 1964 och firar alltså 50-års-jubileum i år och det kan vara en bidragande orsak till att landet kom tillbaka till tävlingen efter ett års uppehåll p.g.a. den ansträngda ekonomin. Hur som helst så är det skojigt att de är tillbaka och jag hoppas att de lyckas riktigt bra i Danmark. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2014 (samt landets senaste fem bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Portugal 2014: “Festival da Canção”-final 15:e mars”

  1. davve

    Vore riktigt kul om portugal kunde få till det i år. Iallafall om man räknar med vinst potential.. de skickar ju oftast låtar som kanske en viss mängd av europas befolkning uppskattar men inte den stora massan och där av de oftast dåliga resultaten. Vore ju kul att se portugal bland topp5 i år.. eller rent av Lissabon 2015. Vore inte fel.

    Portugal är ju ändå ett sånt land som man får anse skickar bidrag som de själva tycker om med sin nationella musiksmak men som oftast inte får så där värst många poäng i den internationella finalen. och om de nu ogillar att komma dåligt till (en av orsakerna till deras icke deltagande 2013) så tänker man att de borde tänka om.. iallafall om resultatet i europa finalen är något de bryr sig om.

  2. Schlagerpinglan

    @davve, Portugal är ett lite speciellt land som jag är väldigt glad över att de kom tillbaka men har svårt att se hur de ska få ett hyggligt resultat i tävlingen om de fortsätter i samma spår. Å ena sidan har jag stor respekt för att de skickar äkta, inhemsk musik (så som jag tycker att man “bör” göra) men det leder å andra sidan till att de sällan skickar något bidrag som jag personligen tycker är jättebra. Svårt att ge något råd om hur de ska göra 2014 men om de bryr sig om placeringar så får de nog anpassa sig… i alla fall lite… men det hade varit lite trist för utbudets skull. Jag är glad att jag inte tar beslutet utan ser bara fram emot att se vad de väljer. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se