Estland Som det tidigare meddelats så kommer Estland att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Eesti Laul 2014” bestående av två semifinaler samt en final med 10 bidrag den 1:a mars. Redan nu kan ni lyssna på de 20 tävlande bidragen här nedan, i alla fall alla utom Sandra Nurmsalus som fortfarande inte finns uppe.

Länkarna vid låttitlarna går till youtube-klipp medan länkarna vid artistnamnen går till err.ee där även låtarnas texter och artisternas TV-framträdanden finns:

Uppdaterat: Nu finns även Sandra Nurmsalus bidrag bland länkarna nedan

Semifinal 1, 14:e februari: Semifinal 2, 21:a februari:
1. “Amazing“, Tanja 1. “Search“, Norman Salumäe
2. “Flame“, The Titles 2. “Lootus“, Lauri Pihlap
3. “Resignal“, Wilhelm 3. “Muud pole vaja“, Nion
4. “Solina“, State of Zoe 4. “Elu“, Maltised
5. “Sandra“, Nimmerschmidt 5. “City Lights“, Sofia Rubina
6. “Maailm on hull“, VÖÖRAD 6. “Fearful Heart“, MiaMee
7. “Maybe-Maybe“, Super Hot Cosmos Blues Band 7. “Für Elise“, Traffic
8. “Kus on EXIT?“, August Hunt 8. “Siin või sealpool maad“, Maiken
9. “Tule ja jää“, Kõrsikud 9. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu
10. “Supernoova“, Lenna 10. “Laule täis taevakaar“, Brigita Murutar
(Källa: err.ee)

Schlagerpinglan: Efter en väldigt snabb genomlyssning av de flesta bidragen så kan jag inte säga att jag hittade något bidrag som fångade mig direkt. Eventuellt stod “Amazing” ut lite mer än de flesta andra men där fanns även en hel del annat som lät ganska lovande, men de kommer nog att behöva lite fler lyssningar än så. Som tur är så är det ju fortfarande gott om tid. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Estland i ESC 2014“.

Uppdaterat: Nu när jag lyssnat igenom alla bidragen så tycker jag däremot att Sandra Nurmsalus “Kui tuuled pöörduvad” är det som står ut mest av dem alla, men även “Kus on EXIT?” och “Laule täis taevakaar“ låter helt OK i mina öron.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Estland 2014: Lyssna på “Eesti Laul”-bidragen”

 1. Adri

  Jag blev väldigt imponerad av Sandra N även om starten var lite underlig och nu innan jag sett dem på scenen så är hon favoriten för mig 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag får nog hålla med dig vad gäller Sandras låt. Början var lite mysko men sedan så var den desto mer imponerande. Helt klart min favorit så här långt.

 3. Micke

  Äntligen en låt med lite klass. Vilken pratar jag om? Samma som Adri pratar om givetvis 🙂 Vinner inte den så……………….

 4. Micke

  Inte lätt att ta ut finalfältet men från semifinal 1 hittar jag fyra som borde gå till final.

  1. “Supernoova“, Lenna
  2. “Tule ja jää“, Kõrsikud
  3. “Resignal“, Wilhelm
  4. “Amazing“, Tanja

  Från semifinal 2 hittar jag den överlägsna vinnaren som jag ser det plus en låt till:

  1. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu
  2. “Laule täis taevakaar“, Brigita Murutar

 5. Micke

  Har lyssnat en del på Estlands bidrag nu. Jag trodde att Malta stod för årets bästa tävling då jag hittat hela fem bra bidrag där. Det var då det. Estland är outstanding för mig. Jag gillar 10 av deras 20 låtar skarpt. Endast en låt tycker jag är direkt dålig och den är dålig långt bortom beskrivning.

  Tio riktigt bra låtar: I synnerhet de sju första.

  1. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu
  2. “Supernoova“, Lenna
  3. “Laule täis taevakaar“, Brigita Murutar
  4. “Muud pole vaja“, Nion
  5. “Tule ja jää“, Kõrsikud
  6. “Resignal“, Wilhelm
  7. “Für Elise“, Traffic
  8. “Siin või sealpool maad“, Maiken
  9. “Kus on EXIT?“, August Hunt
  10. “Maybe-Maybe“, Super Hot Cosmos Blues Band

  Sen då till kanske årets sämsta hittills överhuvudtaget

  20. “Maailm on hull“, VÖÖRAD

  All heder och respekt till Estland som låter låtarna dominera utan några kråmande robotdansare som vissa andra länder 🙂

 6. Josef

  Hej igen! Schlagerpinglan, Micke, Kerstin och alla andra 🙂 Dags igen!!!

  Nu är det så att jag har fått vissa instruktioner (restriktioner) av min sambo att jag inte får vara här ute så mycket som jag önskar så jag ber alla om överseende ifall jag inte svarar eller syns till på ett par dagar…

  Micke jag håller helt med dig att Sandra kommer bli mycket tydlig kandidat i denna tävling om den tar sig vidare till Köpenhamn. Jag bara lyssnar och lyssnar utan att tröttna på “Kui tuuled pöörduvad” (Var det rätt stavat?!)

  Vad säger ni om den svenska tävlingen? Har någon hört Alcazars “blame it on the disco” Den är ju storfavorit enligt oddsen!?

  Glad gubbe alla 🙂

 7. Micke

  Får väl välkomna dig tillbaka då Josef om jag vågar för din sambo 🙂 Jag hoppas hur som helst att hon är viktigare för dig än vad MF och ESC är 🙂 Jag har haft samma problem ibland men då har det gällt sport. Samma sak där, vad är sport i jämförelse med sitt hjärtas utvalda 🙂

  Angående Estland. Fantastiskt med 6-7 låtar som jag gillar skarpt och ytterligare 3-4 med god klass. Jag hade inledningsvis ytterligare en låt jag gillade “Amazing” men jag tröttnade efter några lyssningar. Vad gäller din fråga om MF får jag lämna den frågan då jag inte har hört några låtar.

  Glad gubbe tillbaka och se nu till att ha en glad gumma hemma 🙂

 8. Josef

  Tackar Micke! Helt klart viktigare är kärringen här 😉 Dessutom skall erkännas i medvetenheten att ett stundande VM i Brasilien kommer ta tid i anspråk för egen del, så jag får lite prioritera.

  Jag tänker så här: Om Sandra kom 5:a med en betydligt mer svårsmält “Rändajad”i ett stjärnspäckat startfält med Rybak i spetsen 2009, hur kan då inte denna mer trallvänliga och upptempolåt då inte slå ute i Europa? Sandra är för övrigt en mer välkänd och etablerad artist sedan 2009. Utanför Topp 5 denna gång måste de övriga länderna ha riktigt fina kanonlåtar, vilket jag inte riktigt tror ännu så länge. Jag lyssnade på Tanjas Amazing och den var välgjord men stack inte ut något enligt min mening.

  Vad tycker du ni / Micke om YOHIO i år? Bättre eller sämre!?

  Bönan är oftast glaaá som en kexchoklaaá 😉

 9. Micke

  Kan tyvärr inte svara på din fråga Josef. Jag tittar inte på MF. Känner att det blivit i allt större utsträckning en tävling med ett smalt utbud. Oftast någon ung kille som ska svänga sina nylurviga ben omgiven av ett antal robotdansare. Snackade just om det tidigare här men ingen kunde/ville svara 🙂 När vann senast ett sånt koncept ESC? Vi ligger långt efter ESC helt klart. Däremot älskar jag ESC där alla musikstilar kan få komma fram.

  Förra året var första gången jag inte såg en enda minut av MF. Efteråt kunde man dock inte undvika att få höra några av dem på radion eller andra ställen och blev chockad. Ulriks låt var och är en riktigt bra låt som jag ser det. Inte bara bra inom ESC/Mf bubblan utan faktiskt en låt som jag lyssnar på även utanför den. Polarna sa att över halva finalfältet var bidrag med robotdansare så jag ängrar mig inte. Samma polare sa dock att första deltävlingen bara hade tre robotdansbidrag och att alla tre åkte ur. Är det sant så kanske det börjar hända något i MF. Skulle miraklens tid inte vara över och det blir 10 bidrag i finalen utan robotar då ska jag banne mig bryta mina principer och kolla 🙂

  Som sagt MF blir svårt att prata med mig om men ESC tjatar jag gärna hur mycket som helst om Josef. Dvs om du får för din böna 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Josef, Hej igen och välkommen! Roligt att så många kommer tillbaka! 😀

  Vad gäller MF så är jag ganska nöjd så här långt, har inte hört Alcazars låt men ser fram emot och hoppas på den. Enligt min åsikt så var YOHIO bättre som artist i år… men låtmässigt kan det eventuellt vara tvärtom. Förhoppningsvis blir låten bättre med antalet lyssningar. 🙂

 11. Kerstin

  Hej igen Josef!! Det är kul att allt drar igång igen och det ska bli kul med lite samtal framöver med dig och alla andra här. Tyvärr har även jag lite svårt just nu att kommentera här på Schlagerpinglans blogg av olika skäl men jag tittar in så ofta jag bara kan. Det kommer bli bättre med tid för mig om någon månad. Men jag kan passa på att ge dig Josef ett svar angående Yohio. Jag måste väl börja med att säga att Yohios musik inte tilltalar mig men jag trodde verkligen att Yohio skulle komma tillbaks i år med en riktig vinnarlåt, en sån man direkt känner att den här vinner. Men To the end är för mig inte ett dugg bättre än hans bidrag förra året och för mig var Heartbreak Hotel inget vinnarbidrag. Förra året var Yohio något nytt och annorlunda och nu har det lagt sig och därför tror jag inte att Yohio kommer ha något med toppstriden i finalen att göra. Det är väldigt mycket artisten Yohio som gick till final i lördags och väldigt lite bidraget för trots allt så är det personen Yohio som är större än hans musik. Nu har vi endast hört 8 av 32 bidrag så det kan ändå mycket väl vara så att Yohio har en stor chans i årets MF för de första 8 bidragen imponerade inte ett dugg på mig förutom Ellens vackra ballad. Fast personligen hoppas jag verkligen att det finns flera bidrag i årets MF som håller betydligt högre klass än To the end så Sverige tar sig till finalen i ESC, något annat hade varit jättetrist.

 12. Kerstin

  Micke, jag hatar verkligen att vara negativ och därför gör det så ont i mig att behöva säga att lördagens bidrag i MF var överlag riktigt dåliga. Det fanns ett bidrag som var överlägset bäst och ett till som höll hög klass men resten hade jag kunnat klara mig utan. Men det finns några här på bloggen som tycker lördagens bidrag höll en ganska hög klass och det låter kanske konstigt men det känns faktiskt bra att det i så fall bara handlar om den berömda smaken. Men jag hade nästan lust att göra en Micke och titta på en bra film istället. Jag hoppas bidragen passar min smak bättre nästa vecka men om inte så finns det i alla fall OS att titta på.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se