Finland Vid finalen av “Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2014“, Finlands nationell uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, i lördags (då det avgjordes att Softengine får representera våra grannar med “Something Better“) så redovisades endast juryns röster. Nu har TV-bolaget YLE även avslöjat hur tittarna röstade, eller i alla fall deras topp-tre, se nedan:

Tittarnas topp-tre vid finalen av Finlands UMK 2014:
1. “Something Better“, Softengine (28,28%)
2. “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola (19,48%)
3. “God/Drug“, MIAU (13,94%)

Juryns röster vid finalen av Finlands UMK 2014:
1. “Something Better“, Softengine 8+10+10+10 = 38 p. (18,3%)
2. “Sängyn reunalla“, Mikko Pohjola 9+8+9+9 = 35 p. (16,8%)
3. “God/Drug“, MIAU 10+9+7+6 = 32 p. (15,4%)
x. “Selja“, Hukka ja Mama 7+5+8+8 = 28 p. (13,5%)
x. “Going Down“, Lauri Mikkola 5+6+5+7 = 23 p. (11,1%)
x. “Top of The World“, Clarissa feat. Josh Standing 6+4+6+4 = 20 p. (9,6%)
x. “Hope“, Hanna Sky 3+7+4+5 = 19 p. (9,1%)
x. “Shining Bright“, MadCraft 4+3+3+3 = 13 p. (6,3%)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det var ju riktigt glädjande siffror som presenterades. 🙂 Det är alltid skojigt när folket kan stå bakom det bidrag som landet skickar till ESC och ännu roligare är det när det visar sig att de har ett så stort stöd som Softengine uppenbarligen har. Nu återstår det bara att fortsätta hålla tummarna för att övriga ESC-området inser hur bra det är. 😉

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Finland i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Finland 2014: Tittarnas topp-tre avslöjad”

  1. Micke

    Finns väl egentligen inte så mycket att säga eftersom du och jag var nästan löjligt överens om det mesta vad gäller Finlands uttagning. Mest chockerande måste väl ändå vara det stora stödet för “God/Drug“, MIAU. I mitt tycke har den precis allt det som oftast framförs i kritik mot schlagertävlingarna. Den var i avsaknad av allt som har med musik att göra som jag ser det.

    Ganska tydligt att det var två låtar som höjde sig över de övriga.

    Tråkigt att höra att en del här är så pessimistiska vad gäller Finlands chanser att nå final. Jag tror de har stor chans bara de kan skärpa till sig artistiskt och lyfta från garagebandkänslan. Jag hoppas och tror på Finland 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag hoppas också på Finland och vill så gärna tro att det kommer att gå bra… men tänker genast på andra “mjukrock”-grupper som Sinplus, Lovebugs m.fl. och deras korta Eurovision-visiter. Nu är det dock en helt ny låt, ny grupp och lite annorlunda sound och framför allt ett helt nytt år. Allt kan hända. 🙂

  3. Kerstin

    Har nu haft tid att lyssna på Finlands vinnande bidrag och jag tycker det var en ganska bra låt och utan att ha hört ett enda annat bidrag som är färdigt för ESC så känns det som om Finland absolut kan knipa en finalplats.
    Micke, i höstas var jag hos en bekant med rötter i Finland och han spelade en så vacker ballad med en kille. Jag föll direkt för låten och han berättade att det var ett bidrag från Finlands uttagning förra året, tror han blev tvåa. Och jag är nästan säker på att det var det bidraget du pratade så mycket om förra året, som du ansåg borde vunnit den finska uttagningen. Jag älskar MF och ESC men jag följer inte de olika ländernas uttagningar mer än kanske någon enstaka om jag har tid. Jag tänkte verkligen lyssna på den där balladen förra året men av olika skäl blev det aldrig så. Men inte för att det spelar någon roll nu och det är ett nytt ESC år men du ska veta att jag tycker som du, Finland skickade absolut fel bidrag 2013. Den vackra balladen borde vunnit. Som sagt det har ingen betydelse längre men det var bara något jag kom ihåg nu när jag lyssnade på det finska bidraget.

  4. Kerstin

    Killen hette Saari i efternamn, det kom jag ihåg nu.

  5. Micke

    Hej Kerstin! Kul att du också gillar Saaris låt. För mig kanske den kanske största chocken av alla 2013 när den inte vann och än värre påspätt med att låten som vann i mina ögon var ett av de största bottennappen under hela 2013, undantaget Montenegros bidrag.

    Då ska jag ge dig ett råd för 2014. Lyssna på Estland och Maltas bidrag. Där finns flertalet riktigt bra låtar. När det gäller Estland främst “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu och när det gäller Malta främst “Coming Home“, Fire Light. Sista låten låter Mumford & sons och jag älskar den gruppen 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se