Ungern I går avgjordes den tredje kvartsfinalen av “A Dal 2014“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 10 artister framförde sina bidrag och efter att juryn valt ut sina tre semifinalister fick tittarna SMS-rösta vidare sina tre favoriter. Kvar blev fyra bidrag som åkte ur tävlingen. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till smakprov på artisternas framträdanden:
Resultatet av den tredje kvartsfinalen av Ungerns “A Dal 2014”:
Till Semifinal (juryns val): Juryröster
1. Brave New World (Szép új világ)“, Pál Dénes 10+10+10+8= 38 p.
2. The Last One (Az utolsó)“, New Level Empire 9+9+10+8= 36 p.
3. It Can’t Be Over (Ha vele vagyok)“, Fool Moon 8+8+9+10= 35 p.
Till Semifinal (tittarnas val): Juryröster
A legnagyobb hős“, Honeybeast 8+8+9+9= 34 p.
Catch Me (Kapj el)“, Radics Gigi 8+8+8+8= 32 p.
Játssz még jazzgitár“, Mystery Gang 8+7+9+7= 31 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster
Everything (Mind te vagy)“, Király Linda 9+9+8+8= 34 p.
Elmaradt pillanatok“, Gájer Bálint 7+8+9+9= 33 p.
Minden mosoly“, Bülbüls 8+7+8+7= 30 p.
Sweet Memories (Emlékek)“, Knoll Gabi 7+7+8+7= 29 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Hmm… till skillnad från lördagens shower på Island, Malta och i Sverige så gick den här kvartsfinalen inte alls som jag hade hoppats. Inför showen hade jag två favoriter, “Minden mosoly” och “Elmaradt pillanatok“, och av klippen här ovan att döma så tycker jag att det låter som att båda framfördes helt OK men likväl blev båda utröstade. Nåja, det är kanske nyttigt att bli påmind om att man inte alltid kan få som man vill, men jag kan inte påstå att jag gillar det. 😉

Nu när de tre kvartsfinalerna är avgjorda så har vi 18 bidrag som är klara för de båda semifinalerna nästa vecka, den 15:e och 16:e februari. Ni hittar dem alla samt mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 här: “Ungern i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se