Lettland I dag lottades finalstartordningen av “Dziesma 2014“, Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Här nedan hittar ni den tillsammans med länkar till alla de 12 tävlande bidragen. Finalen kommer att avgöras den 22:e februari.

Startordningen i finalen av Lettlands “Dziesma 2014”, 22:a februari:
1. Revelation“, Ralfs Eilands, Valters Pūce, Nelli Bubujanca
2. Lights on“, Markus Riva
3. Moment and tomorrow“, Katrīna Bindere
4. Pēdējā vēstule“, Dons
5. Stay“, Samanta Tīna
6. Here I am again“, Niko
7. Going All the Way“, MyRadiantU
8. Saule riet (Take Away)“, Olga un Līgo
9. I can breathe“, Aminata Savadogo
10. Cake To Bake“, Aarzemnieki
11. If I Could (Get Away)“, Eirošmits
12. You Are The Reason“, Katrine Lukins
(Källa: ltv.lv)

Schlagerpinglan: Om ni av någon anledning vill se hur dragningen av startordningen till finalen av Dziesma 2014 gick till så hittar ni sändningen av den på ltv.lv.

Bland de tolv finallåtarna så har jag hittat fyra låtar som jag tycker är väldigt intressanta: “Stay“, “Moment and tomorrow“, “Cake To Bake” och “Pēdējā vēstule“. Någon riktig vinnarkandidat har jag däremot inte i nuläget men förmodligen så kommer jag att hålla en liten tumme för den förstnämnda, men mer om det när vi börjar närma oss finaldatumet. Än kan man hinna ändra åsikt ett flertal gånger. 🙂

Resultatet av Lettlands båda inledande semifinaler, alla låtskrivarna bakom Dziesma-bidragen samt annat intressant angående landets förberedelser inför Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lettland 2014: Startordningen i Dziesma-finalen”

 1. Daniel

  Oj vad vi tyckte olika denna gång schlagerpinglan. Kanske tyder det på att det är ett väldigt jämt startfält med ingen tydlig favorit. Jag tycker bäst om “Going all the way”. Som god tvåa “Revelation”. Men jag tror Lettland har störst chans med “Take away” som är en udda fågel.

 2. Adri

  Lettland har väldigt många låtar i final som kan ta dem till final igen men jag hoppas verkligen inte Lettland gör ett misstag och skickar en låt som typ ingen gillar som de nu gjort ett par år i rad. För typ 9 av dessa låtar har potential att få till ett resultat att vara nöjd över! Jag kommer verkligen heja på “Stay” den tjugoandra!

 3. Daniel

  Nej den där “Stay” blir jag inte klok på. Jag får inte grepp om den. Den har inte vuxit för mig än. Jag tror inte att den kommer att vinna, men har jag fel, blir ni båda glada, det kan jag bjuda på. Den tjugoandra får vi se.
  Men om jag lyssnar lite mer på “Stay” och ger den en liten ytterligare chans, kan väl ni ge “Going all the way” en chans till hos er? *ler* Det är verkligen en skön låt även om sångaren har lite svajig röst först i liveuppträdandet!

 4. Schlagerpinglan

  @Daniel, Förutom mina fyra favoriter så har jag tre låtar som jag tycker är halvbra och där finns båda dina favoriter samt “You are the reason”, så jag är inte helt oförstående till dina val. 🙂

  Vi får väl se vad som händer med låtarna under de nästan två veckor som är kvar, kanske tycker vi helt annorlunda när det väl är dags för final.

  @Adri, Mmm… det hade varit skoj om Lettland kunde välja en låt som kan ge dem en finalplats för en gångs skull, för det är ju inte så att de inte “kan” musik.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se