Belgien “Eurosong 2014“, Belgiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, har kommit fram till Andra Chansen eller Callback-showen som de även kallar den. På söndag kommer de åtta artister som väckte juryns intresse under de två inledande castingrundorna (men ej gick vidare) att få en extra chans att ta sig till semifinalerna.

Juryn, bestående av Bart Peeters, Piet Goddaer, Jef Martens och nytillkomna Ruslana, får denna gång hjälp av tittarna att välja ut fyra semifinalister. Här nedan ser ni vilka åtta artister det rör sig om, vilka kända Eurovisionbidrag de ska framföra samt länkar till deras casting-framträdanden:

Belgiens “Eurosong 2014” – Andra Chansen / Callback, 16:e februari:
Artist: Callback-låt (Casting-låt)
♥ 2 Fabiola feat. Loredana “Euphoria”, Sverige 2012 (“My Number One“)
♥ Bandits “Only teardrops”, Danmark 2013 (“Geef Het Op“)
♥ Day One “Nocturne”, Norge 1995 (“Satellite“)
♥ Jessy “Je T’adore”, Belgien 2006 (“Euphoria“)
♥ Joyce “Save Your Kisses For Me”, UK 1976 (“Sister“)
♥ Mr. Jones “My Star”, Lettland 2000 (“Standing Still“)
♥ SIL “J’aime La Vie”, Belgien 1986 (“Where Are You?“)
♥ White Bird “Love Shine A Light”, UK 1997 (“Fly On The Wings Of Love“)
(Källor: escwebs.net och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Resultat och kommentarer efter de inledande castingrundorna hittar ni här: Casting 1 och Casting 2 medan mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2014 (inkl. “Eurosong 2014”-schemat) finns här: “Belgien i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se