sverige Schlagerpinglan: Även denna tredje vecka så började SVT relativt tidigt att lägga ut de efterlängtade enminuters-klippen från artisternas första repetitioner. Här nedan ser ni (snart) alla länkarna till de bidrag som tävlar i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2014, den från Göteborg, nu på lördag den 15:e februari:

Lyssna på 60 sekunder av Melodifestivalen 2014:s tredje deltävlings bidrag:
1. “Echo“, Outtrigger
2. “Red“, EKO
3. “Yes We Can“, Oscar Zia
4. “Burning Alive“, Shirley Clamp
5. “All We Are“, State of Drama
6. “En enkel sång“, CajsaStina Åkerström
7. “Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder
8. “Around the World“, Dr. Alban & Jessica Folcker

Schlagerpinglan: Jag uppdaterar listan ovan efterhand som de aktuella klippen läggs upp. Medan ni väntar kan ni ju alltid läsa vad några som redan lyssnat på bidragen tyckte här eller följa de pågående repetitionerna via text och foton på svt.se eller via Aftonbladets Tobbe Eks Schlagerbloggen.

Se även: “MF-Veckoschema” – Mello-2014-FAQ” – “Sverige i ESC 2014” – “MF 2014

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Smyglyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Gornitzka

  Är helt såld för Outtriggers låt! Absolut till final för mig!
  Och när jag ändå håller på…

  Till final:
  Outtrigger
  Oscar Zia

  Andra chansen:
  State of Drama
  Dr. Alban & Jessica Folcker

  Utslagna
  5. Cajsa-Stina Åkerström
  6. Shirley Clamp
  7. EKO
  8. Ace Wilder

 2. Daniel

  Gornitzka, Jag tror nog mer på att någon av Cajsa-Stina eller Shirley tar Oscars finalbiljett. De har bra låtar båda två.

 3. Schlagerpinglan

  @Gornitzka, Jag hittade också en låt i denna veckas startfält som jag föll pladask för och komiskt nog så är det den du placerade längst ner på din lista. 🙂 Tyvärr så tror även jag att “Busy Doin’ Nothin’ kan få det svårt på lördag men man ska aldrig säga aldrig.

 4. Adri

  Precis som pinglan så hittade jag faktiskt bara en låt som förtjänar etiketten bra och det är Ace Wilder – Busy doin’ nothin. Vet inte vad jag tror. Tycker denna semin är outhärdligt oförutsägbar. Den enda låten som känns chanslös är CajsaStina Åkerström. Outtrigger kommer nog gå till final och det kan jag väl tåla men kag kommer rösta på Ace Wilder! 😀

 5. André

  Det är bandens vecka. Enligt mig så är det Outtrigger och State of Drama som låter bäst den här veckan. Outtrigger verkar ha en cool show och rock är ju aldrig fel 😉 i det här startfältet känns det dessutom som om de är lite i en klass för sig.
  State of Drama låter även de bra, en typisk arena-låt som man kan sjunga med i och en låt som man gormar på läktarna under idrottsevenemang. Tror Outtrigger kan få State of Drama att blekna lite men å andra sidan har State of Drama fans sen ifjol…jag ser gärna att de båda går till final men i tanke på att vi dessutom har Oscar Zia i startfältet (som med sin poppiga radio låt kommer dansa in i finalen och sätta flickors hjärtan i brand) får nog State of Drama nöja sig med andra chansen.
  Cajsa Stina åkersteöm tror jag till skillnad från Adri inte alls är chanslös utan henna låt kan nog hitta sin publik i det här spretiga startfältet och kvalificera sig till andra chansen. Hon sticker ut i och med att hon sjunger på svenska och det låter faktiskt ganska fint.
  Cajsa Stina går dock till andra chansen i brist på annat för efter Outtrigger, State of Drama och Oscar Zia tycker jag inte någon låter så spännande. Dr Alban var inte ens rolig, vilket jag ändå hade förväntat mig…
  Ser även att flera av er gillar Ace Wilder. Jag kan förstå att hon har sin publik och sin egna stil och hon är faktiskt inte dålig på något sätt men tror hon är för smal för det här folkliga sammanhanget, vilket hon förlorar på.

  Som sagt: Jag kan säkert ändra mig när jag hört låtarna i sändning men just ni vill jag se Outtrigger och State of Drama i final, Oscar Zia och Cajsa Stina i andra chansen.

 6. Uno

  Outtriggers låt var det värsta jag hört, synd de startar med den låten, Många kommer att byta kanal. Det är sådana låtar som gör att man ledsnar på Melodifestivalen. Inte mycket till låtar denna vecka heller, Ingen Sanna ingen Ellen. Men Cajsa Stina är en gudabegåvad sångerska. Sen Shirleys låt har nåt, Jessica Folkers låt kan nog växa. Men resten, anonym pop och skramlig trist rock, State of Drama. Om jag köper CD n med alla låtar kan jag få den utan Outtrigger? för den låten vill jag aldrig höra någonsin mer.

 7. Sebastian

  Till final
  Dr. Alban & Jessica Folcker
  Oscar Zia

  Till andra chansen
  State of Drama
  EKO

  Utslagna
  5. Shirley Clamp
  6. Cajsa-Stina Åkerström
  7. Outtrigger
  8. Ace Wilder

 8. Kerstin

  Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag tycker om lördagens startfält. Här finns i alla fall inte årets vinnare, åtminstone känns det definitivt inte så efter denna smyglyssning. Men för att säga något positivt så finns det ändå några bidrag som jag gillar och det är State of Dramas och CajsaStinas. Jag är väldigt svag för den typ av svensk musik som CajsaStina gör men jag är osäker på om det kommer funka i MF, hoppas dock det. Outtrigger pratas det väldigt mycket om och jag är helt säker på att det bidraget kommer dela svenska folket i två läger. Jag är ingen beundrare av den typen av musik som Outtrigger framför här men jag vill väldigt gärna höra hela låten och se hela framträdandet innan jag bestämmer mig för vad jag egentligen tycker. Men som helhet så är det här ännu ett svagt startfält, tyvärr.

 9. Okloker

  Ännu en fruktansvärd omgång! Rutinerade artister med kassa låtar eller unga falsksjungande artister med lika kassa låtar. Outrigger kommer inte gå hem hos alla, långt därifrån, men de kan ta sig vidare till andra chansen. Då har State of drama bättre chanser. En ganska menlös men bra framförd låt. Klart sämst den här veckan är EKO. Fullständigt oförklarligt att den inte gallrades bort direkt. Så här går det?

  Oscar Zia (Skitkass på alla sätt, men småflickorna ringer ju som galningar)
  State of Drama

  Outrigger
  Cajsa-Stina Åkerström

  Ace Wilder

  Shirley Clamp
  Dr Alban
  EKO

 10. fani

  Var kan man lyssna på hela låtarna?

 11. fani

  ps. tycker ingen annan att Oscar Sia är en kopia av Anton Ewald? t.o.m. en del av koreografin är “lånad” av AE

 12. Schlagerpinglan

  @fani, De låtar som åkt ur tävlingen finns på svt.se i både studioversion och som liveframträdande medan (en del av) de låtar som gått till Andra Chansen och finalen endast finns i 1-minuters-klipp från de första repetitionerna. Direktlänkar till alla låtarna hittar du bl.a. på min samlingssida här:
  http://www.schlagerpinglan.se/blog/melodifestivalen-2014-alla-bidragen/

  Hela lördagens deltävling kan dessutom ses i sin helhet på svt.se i några dagar till här:
  http://www.svt.se/melodifestivalen/se-program/article1761493.svt

 13. Uno

  Låtarna växte mer när man hörde dem i sin helhet, Bra låtar gick vidare, sämre låtar gick till andra chansen, nej Shirley o Cajsa stina skulle gått till andra chansen. Den dålige förloraren Dr Alban var 25 år för sent ute.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se