Estland Schlagerpinglan: I kväll är det dags för den första semifinalen av “Eesti Laul 2014″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 10 bidrag tävlar om 5 platser i finalen den 1:a mars. Ytterligare 5 finalister utses nästa vecka och båda semifinalerna avgörs av både jury- och tittarröster.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen, inklusive startordningen, länkar till webbsändningen och eestilaul.err.ee där ni hittar de tävlande bidragen i form av både studioversioner och TV-framträdande samt låtarnas texter:

“Eesti Laul”, Semifinal 1, 14:e februari:
När? klockan 20:45 CET
Var? ETV och otse.err.ee
Vem går vidare? jury och tittare utser tillsammans fem finalister

Startordningen, Estlands “Eesti Laul 2014”, Semifinal 1:
1. Amazing“, Tanja
2. Flame“, The Titles
3. Resignal“, Wilhelm
4. Solina“, State of Zoe
5. Sandra“, Nimmerschmidt
6. Maailm on hull“, VÖÖRAD
7. Maybe-Maybe“, Super Hot Cosmos Blues Band
8. Kus on EXIT?“, August Hunt
9. Tule ja jää“, Kõrsikud
10. Supernoova“, Lenna

Schlagerpinglan: I Estlands uttagning har jag redan hittat min storfavorit, men Sandra Nurmsalu tävlar inte förrän nästa vecka med den underbara “Kui tuuled pöörduvad“, så för att inte gå händelserna i förväg får vi väl ta semifinal ett först:

Kvällens semifinal innehåller främst två bidrag som jag tycker riktigt bra om, “Kus on EXIT?” och “Amazing“, och om bara dessa två går vidare så är jag nöjd. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2014 (inkl. semi-2-bidragen och listan över de låtskrivare som ligger bakom semifinalsbidragen) hittar ni här: “Estland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se