Estland I går avgjordes den första semifinalen av “Eesti Laul 2014“, Estlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 10 artister framförde sina bidrag och efter att juryn avslöjat sin topp-fem och rösterna sedan räknats ihop med tittarrösterna så stod det klart att de båda lägren var helt överens om vilka fem bidrag som skulle gå vidare till finalen den 1:a mars. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av den första semifinalen av Estlands “Eesti Laul 2014”:
Till Final (i blandad ordning) (även juryns topp-5):
Tule ja jää“, Kõrsikud
Resignal“, Wilhelm
Amazing“, Tanja
Supernoova“, Lenna
Maybe-Maybe“, Super Hot Cosmos Blues Band
Ute ur tävlingen (i blandad ordning):
Flame“, The Titles
Solina“, State of Zoe
Sandra“, Nimmerschmidt
Maailm on hull“, VÖÖRAD
Kus on EXIT?“, August Hunt
(Källa: err.ee)

Schlagerpinglan: I denna semifinal var det främst “Amazing” som imponerade på mig. Redan inför showen så tyckte jag om själva låten och framträdandet bara förstärkte mitt positiva intryck av Tanjas bidrag. Hon kan kanske t.o.m. bli något att räkna med i finalen, men mer om det efter att vi sett de tävlande i den andra semifinalen.

Vad gäller de övriga finalisterna så tyckte jag även om “Supernoova“, även om den var en aning för sävlig, och hade jag kunnat ge den sista finalplatsen “Kus on EXIT?” i stället för “Maybe-Maybe” så hade jag inte haft något att anmärka på överhuvudtaget. Nåja, den bästa gick vidare och det är huvudsaken. 🙂

Till sist, om ni missade deras utflippade nostalgi-mellanakt där ett gäng clowner framförde en samling Eesti Laul-låtar så får ni ytterligare en chans här. 😀

De tävlande bidragen i den andra semifinalen av “Eesti Laul”, alla låtskrivarna samt mer om Estlands förberedelser inför ESC 2014 här: “Estland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se