sverige Schlagerpinglan: Nu när artisterna gjort sina första repetitioner inför den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2014 och SVT lagt upp de åtta enminuters-klippen så kan man kanske börja ha en åsikt om vem/vilka som har störst chans att ta hem hela tävlingen. Hur som helst så ser ni i alla fall alla länkarna till de bidrag som tävlar i Örnsköldsvik nu på lördag den 22:a februari här nedan:

Lyssna på 60 sekunder av Melodifestivalen 2014:s fjärde deltävlings bidrag:
1. “Blame It On The Disco“, Alcazar
2. “Fight Me If You Dare“, I.D.A
3. “Hollow“, Janet Leon
4. “Raise Your Hands“, Ammotrack
5. “Hela natten“, Josef Johansson
6. “Ta mig“, Linda Bengtzing
7. “En himmelsk sång“, Ellinore Holmer
8. “Natural“, Anton Ewald

Schlagerpinglan: Precis som väntat så var det Alcazars lite lättsmälta disco-låt som tilltalade mig mest efter en första snabb genomlyssning men även bidragen från Janet Leon, Linda Bengtzing och Ammotrack verkar lite lovande. Jag vill dock lyssna lite till och helst se hela låtarna framföras innan jag säger alltför mycket.

(Sammanställingen av vad journalisterna tyckte om bidragen, efter att ha lyssnat på hela bidragen två gånger i går, hittar ni här.)

Se även: “MF-Veckoschema” – Mello-2014-FAQ” – “Sverige i ESC 2014” – “MF 2014

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Smyglyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Gornitzka

  Som rockräv gick jag självklart igång på Ammotracks låt. Men med tanke på vad som hände Outtrigger har jag inga förhoppningar.

  Men aja, min tippningslista lyder

  Till final

  Anton Ewald
  Alcazar

  Andra chansen

  Janet Leon
  Ammotrack

  Utslagna

  5. Josef Johansson (gillar bidraget, men är rädd för att Ewald kan sno hans röster)
  6. Linda Bengtzing
  7. I.D.A.
  8. Ellinore Holmer

 2. Kerstin

  De här enminutersklippen är som vanligt alldeles för lite för att bilda sig en alldeles korrekt bild av låt och framträdande och denna vecka känns det ännu svårare faktiskt. Till att börja med så är det ett ordentligt lyft från förra veckan då bidragen var enormt svaga och ingen artist stod heller ut i mängden. Denna vecka finns stor risk att bra bidrag hamnar i andra chansen eller rent av åker ut direkt. Antons bidrag har jag väntat på ända sen jag hörde han skulle delta. Jag älskade hans bidrag förra året. Jag gillar hans bidrag det känner jag redan nu. Sen måste jag hålla med Adri att Alcazar känns i nuläget som en liten besvikelse. Någon Stay the night är det inte och det är fullt möjligt att göra en bättre låt än Stay the night så därför hade jag stora förhoppningar. Men jag tror att jag kommer gilla det ändå när jag får se det i sin helhet. Josef Johanssons bidrag gillar jag också. Bengtzing klarar jag bara inte av. Tagga ner lite Linda säger jag.

 3. Josef

  Tack Schlagerpinglan att du lägger upp klippen så att man bara kan klicka på länken direkt till klippet! 🙂

  Ja, Kerstin. Jag anser nog att Alcazar’s låt med rätt klädsel och en inledning + avslutning (vilket vi inte hört ännu) kan vara den enda seriösa utmanaren till Sanna Nielsen. Jag får inte Anton’s låt att fastna riktigt, trots att den låter riktigt bra när jag lyssnar. Jag tror även som Gornitzka här att Josef Johansson egentligen borde vara given på en andra chans men riskerar p.g.a Anton Ewald just nämnt.

  Vad jag tänker är att Sannas låt kan kännas lite moll för den utländska juryn medan Alcazar är glad och lättsmält. Vad svårt detta är.. :-/

  Hur kommer för övrigt röstfördelning att se ut mellan utländska respektive svenska röster ut i år? Är det som förra året, eller har man ändrat efter YOHIO-skandalen?!

 4. Adri

  Min lista:

  1. Janet Leon
  2. Anton Ewald (väldigt oväntat eftersom jag startkt ogillade Begging)
  3. Linda bengtzing
  4. Josef Johansson
  5. Alcazar
  6. Ellinore Holmer
  7. Ammotrack
  8. I.D.A

 5. Schlagerpinglan

  @Josef, Det blir enklast så. 😀 Vad gäller röstningen i finalen så ser det ut att bli precis som förra året, med 50% tittarröster och 50% internationell jury, om inte SVT kommer med några sista-minuten-ändringar.

  Jag hade också tänkt skriva lite mer om min uppfattning av låtarna nu efter en god natts sömn men nu när jag lyssnar på dem igen så blir jag ännu mer osäker. Jag är övertygad om att Anton går vidare men bortsett från det så tror jag att det kan bli en väldigt oviss deltävling. Det blir till att ge låtarna en ny chans efter dagens hockey-semifinaler. 🙂

 6. André

  Sanna Nielsen är favorit till segern och hennes främsta motståndare finns i detta startfält. Tycker det är synd att några av dessa inte var med tidigare för efter enminutersklippen känns detta på förhand som årets starkaste deltävling.
  Alcazar är precis vad man förväntar sig. En discorökare utan gränser som man dansar sig genomsvettig till och de är riktiga proffs och är det några som kommer kunna gå in i Melodifestivalen och göra allt felfritt så är det de. Jag har hållit Alcazar som favorit till slutseger ända sen det blev klart att de skulle vara med och de känns fortfarande heta! Älskar det här och hoppas verkligen de tar sig till final!
  Anton Ewald, å andra sidan kändes inte alls så bra som man förväntat sig…Begging var enligt mig betydligt bättre och mer “direkt” och ifall Anton går vidare till final är det pga sitt namn, inte pga låten. Någon vinnare är han inte och hade jag fått bestämma hade han faktiskt inte gått vidare ens till andra chansen för det finns bättre låtar i den här deltävlingen.
  Josef Johansson och Ammotrack är intressanta. Josef har han en fin typisk radiolåt som går lite i samma stuk som Oskar Linnros och i tanke på Linnros popularitet kan Josefs låt absolut funka. I vilket fall som helst lär det bli en hit. Ammotrack kommer dessutom med årets hårdaste bidrag (Outtrigger får ursäkta) och istället för att göra sig till eller satsa på scenshower som får mer uppmärksamhet än själva låten så står de där, levererar sin hårda åttiotals-rockiga låt, bjuder på gittarsolon och exakt ALLT annat som en rocklåt ska innehålla. Det här låter i mina öron skitbra och tror de kan bli väldigt farliga!
  Även Linda Bengtzing är ju med..även hon kan nog gå vidare på sitt namn, och bortsett från att musiken är lite mer elektronisk så låter det precis som det brukar göra från Linda. Ingen favorit till mig men klart det kan funka! Kan faktiskt gå hur som helst.
  Janet Leon låter även hon bättre än vad hon gjorde förra året så inte ens den går att räkna ut…

  Med andra ord: ett starkt och väldigt svårtippat startfält! Håller dock mina tummar för Alcazar, Ammotrack och Josef på lördag.

 7. Uno

  Oj en nedgång sedan förra lördagen, då det var nästan bara bra låtar utom två, Hittar ingen direkt favorit , men en minut är för lite, ja för en räckte det med några sekunder, Ammotrack, Nr 8 för min del, de två som jag tror och hoppas på till final är Linda och Anton. Linda har aldrig missat en final, och nu har hon ny stil och allt. Janet och Josef till andra chansen, sen Alcazar Ellinor och Ida. Sånt som Ammotrack borde vi få slippa i Melodifestivalen. Alla musiksorter ska vara med ja, men jazz opera, operett religöst, är ju aldrig med. Vill inte heller ha det med, men bort med denna hemska hårdrock.

 8. fani

  Har väntat på Anton Ewalds låt, men ack vilken besvikelse. Alcazar går till final, men resten av låtar är inte bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se