sverige I kväll klockan 20:00 startar den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2014, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Showen sänds från Örnsköldsvik och kan följas på både SVT1 och svt.se och där finns även allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant).

Resultatet av de föregående deltävlingarna hittar ni här: del 1, del 2 och del 3 medan ni här nedan ser ni vilka bidrag som tävlar i kvällens deltävling, vilka låtskrivare som ligger bakom bidragen samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner och låttexter.

Lyssna på bidragen i Melodifestivalen 2014, Deltävling 4, Örnsköldsvik 22/2:
1. “Blame It On The Disco“, Alcazar (låttext)
(t&m: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah)
2. “Fight Me If You Dare“, I.D.A (låttext)
(t&m: Albin Nicklasson, Nicklas Laine, Louise Frick Sveen)
3. “Hollow“, Janet Leon (låttext)
(t&m: Karl-Ola Kjellholm, Jimmy Jansson, Louise Winter)
4. “Raise Your Hands“, Ammotrack (låttext)
(t&m: Jari Kujansuu, Thomas Johansson, Calle Kindbom, Mikael de Bruin)
5. “Hela natten“, Josef Johansson (låttext)
(t&m: Peter Boström, Thomas G:son, Josef Johansson, Peo Thyrén)
6. “Ta mig“, Linda Bengtzing (låttext)
(t&m: Nicke Borg, Jojo Borg Larsson)
7. “En himmelsk sång“, Ellinore Holmer (låttext)
(t&m: Ellinore Holmer, Vanna Rosenberg, Åsa Schmalenbach, Josefina Sanner, Henrik Wikström, Amir Aly)
8. “Natural“, Anton Ewald (låttext)
(t&m: John Lundvik)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Hmm… nu när man fått lite mer än en-minuters-klippen att grunda sina uppfattningar på så börjar det sakta men säkert att klarna lite… men jag vet inte om jag gillar det. Jag har hela tiden trott (hoppats) att Alcazar skulle återvända med en låt som fick “Stay the night” att blekna och en gång för alla placera gruppen överst på listan, men det lär nog inte hända i år. Man ska aldrig underskatta ett glänsande och discodunkande liveframträdande, men frågan är om inte studioversionen skvallrar om en alltför tam låt i grund och botten. Förhoppningsvis så räcker det likväl till final.

Eftersom jag har svårt att se någon ta finalbiljetten från Anton Ewald, som satsar på ett säkert kort som borde gå hem hos majoriteten av de röstande, så hoppas jag att det står mellan Ammotrack, Janet Leon, Josef Johansson och Linda Bengtzing när Andra Chansen-platserna ska fördelas. Jag har, m.a.o., hittat en hel del lovande bidrag även i denna deltävling. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – Mello-2014-FAQ” – “Sverige i ESC 2014” – “MF 2014

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: 2:30 av Örnsköldsviks bidrag & låttexter”

 1. Gornitzka

  Alltså, det är jobbigt att se Ewald fortsätta i tävlingen, speciellt när låten är en glasklar kopia av Begging. Samma dans, samma låt, samma artist, samma jäkla skamgrepp, det enda undantaget är att han har en mycket mer ballsy attityd genom att påstå att han är ute för att vinna… det är som om frukostgröten blivit kvar i kastrullen och sen så mikrar man den till lunch senare under dagen. (Alltså, “fjolårstrenden-som-inte-funkar-i-år”.)

  Vad beträffar resten så anser jag följande:

  Alcazar kanske inte har en lika övertygande låt som Stay the Night, men jag tror att de har sina fans där ute som kommer rösta, speciellt med tanke på deras återförening och allt.

  Ammotrack, där har jag ingenting mer att säga än “Hårdrock, hårdrock, hårdrock! Ammotrack uppmanar oss att lyfta taket och är ute efter revansch för Outtrigger.”

  Sen räknade jag aldrig med att Josef Johanssons låt skulle vara så bra som den var. Det är mycket befriande att han valde att köra en svenskspråkig ballad istället för det Ewald kör, även om jag, som jag sagt tidigare, är rädd för att han kan förlora röster till Ewald.

  Bengtzing är svårtippad. Speciellt med tanke på hur hon ändrat sin stil från smörig schlagerdiva till det hon kör nu. Tveksamt hur publiken tar detta.

  Och så har vi Janet Leon… tror hon skulle kunna ha gått vidare ganska lätt i ett annat startfält, för hon verkar ha lärt sig läxan av att inte vara sådär Love Generation-kylig som i fjol. Men konkurrensen är lite för tuff för henne, så hon kan riskera att falla platt igen.

  Vad beträffar I.D.A. och Ellinore Holmer tror jag att varken eller har nånting med toppstriden att göra.

 2. Nathalie

  “Bär ut programledarna!”- Herregud så bedrövligt dåliga de är!
  Nu till låtarna:
  Till final (enligt moi)
  Alcazar (7+/10)
  Ellinore Holmer (6/10)

  Andra Chansen
  Linda Bengtzing (5/10)
  Josef Johansson 4/10)

  /
  Janet Leon (3+/10
  Ammotrack (1/10)
  /
  I.D.A. (0/10)- Hemskt. Och vad fan hade människan på sig?
  Anton Ewald (-1/10)- En första klassens skitlåt, av — him self!

 3. davve

  Måste summera kvällen med att Alcazar fullständigt ägde de andra bidragen när det kommer till ren sång. De dansar mest och har mest komplicerade steg av alla men sjöng ändå bättre än de som bara stod still.

  Alcazar hade också i mitt tycke bästa låten och bästa framförandet.

  Anton var en helt okej och värdig finalist men hans sång och framträdande överlag är bara sådär.. i en europa final tror jag tyvärr folk skulle tycka att han var en söt men inte skönsjungande kille.

  tyvärr tror jag ändå att sannas tråkiga ballad kommer ta hem det. men efter ikväll hoppas jag att alcazar ändå ska kunna ge henne en match.

 4. Gornitzka

  Det här kommer bädda för en spännande Andra chans. De som hängt med i kommentarerna har märkt att jag rosat Ammotrack och Outtrigger. Båda kan ryka i första omgången om ödet är ont. (Vilket det varit för mig i alla år just för andra chansen…) Men! Går de vidare till andra omgången är de outsiders! Då kan allt hända.

 5. Elin

  Alcazar kör disco, Bengtzing försökte få in varenda musikgenre som finns på tre minuter. Ewald återanvände förra årets koreografi…

  Så här tyckte jag.. http://eliniver.wordpress.com/2014/02/22/forutsagbara-melodifestivalen/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se