sverige Schlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2014 har då 8 bidrag valts ut till Andra Chansen som avgörs i Lidköping den 1:a mars. Av dessa åtta kommer två att ta sig vidare till finalen den 8:e mars. Vilka de tävlande bidragen är, samt länkar till artisternas MF-framträdanden så att ni kan lyssna er fram till era personliga favoriter, hittar ni här nedan:

Melodifestivalen 2014 – Startordningen, Andra chansen, Lidköping 1:a mars:
1. “Raise Your Hands Ammotrack (låttextstudioversion)
2. “Bröder Linus Svenning (låttextstudioversion)
3. “Love Trigger JEM (låttextstudioversion)
4. “All We Are State of Drama (låttextstudioversion)
5. “En himmelsk sång Ellinore Holmer (låttextstudioversion)
6. “När änglarna går hem Martin Stenmarck (låttextstudioversion)
7. “Survivor Helena Paparizou (låttextstudioversion)
8. “Echo Outtrigger (låttextstudioversion)

Schlagerpinglan: Det är med blandade känslor jag inser att Andra Chansen är smockfull med låtar jag personligen tycker är riktigt bra. Å ena sidan är det alltid tråkigt att se ens favoriter bli utslagna men å andra sidan så ökar ju chanserna för att de bidrag jag själv vill ha vidare till finalen faktiskt hamnar där. 🙂

Så här en vecka innan Andra Chansen så hoppas jag i första hand att Helena Paparizou och Ammotrack går vidare… eller Martin Stenmarck och State of Drama. Jag skulle t.o.m tycka att det vore trevligt om JEM fick en andra chans och med så många alternativ så hoppas jag verkligen att jag i alla fall får vidare en av mina favoriter. 🙂

Vi kan ju även titta lite snabbt på de åtta bidrag som är klara för finalen av Melodifestivalen 2014, samt länkarna till resultaten av de fyra avgjorda deltävlingarna, se nedan. En sammanfattning av alla deltävlingsresultaten på en sida (samt länkar till alla de 32 bidragen som tävlade i Melodifestivalen 2014) hittar ni här.

Melodifestivalen 2014 – Finalen, Stockholm, 8:e mars:
♥ “To the End YOHIO (låttextstudioversion)
♥ “Songbird Ellen Benediktson (låttextstudioversion)
♥ “Efter solsken Panetoz (låttextstudioversion)
♥ “Undo Sanna Nielsen (låttextstudioversion)
♥ “Yes We Can Oscar Zia (låttextstudioversion)
♥ “Busy Doin’ Nothin’ Ace Wilder (låttextstudioversion)
♥ “Natural Anton Ewald (låttextstudioversion)
♥ “Blame It On The Disco Alcazar (låttextstudioversion)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)

Deltävlingsresultat Melodifestivalen 2014:
deltävling 1deltävling 2deltävling 3deltävling 4

Schlagerpinglan: Visst, det är kanske lite tidigt att tala om finalfavoriter innan hela startfältet är klart men jag kan inte låta bli. Med tanke på den kritik som årets MF fått är jag glatt överraskad över att se fyra riktiga topplåtar (enligt min musiksmak) i final, nämligen “Busy Doin’ Nothin’“, “To the end“, “Blame It On The Disco” och “Undo“. Vilken som i slutändan blir min personliga favorit är fortfarande en öppen fråga men så här långt så tycker jag att finalen ser mer än lovande ut. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


37 kommentarer till “Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2014?”

 1. Gornitzka

  Som jag sagt tidigare så hoppas jag verkligen att man skickar Outtrigger till final. Och gärna Ammotrack som andra biljett. Men så lär det nog inte bli. Men outsiders, det är de.

 2. Davve

  Min förhoppning pch gissning är att JEM och helena tar sig till final. Men känns som det kan gå hur som helst. Men märk mina ord, om Helena går till final blir hon mycket farlig där 🙂

 3. Davve

  Men min slutsats är ändå att alcazar, sanna och anton med stor sannolikhet kommer att placera sig topp tre.. I vilken ordning är dock oklart än så länge 🙂 dock lite varning för att anton och oscar kommer ta ut varandra i röstningen då deras fans som röstar är till stor del samma.. Sanna kan också räkna med konkurrens ifrån ellen benediktson som verkar ha fått många på fall med sin liknande ballad. Blir en spännande final ändå tror jag.. Kasta in en Helena och nån till så har vi en rysare 🙂

 4. Daniel

  Min röst går ju till Ellen B i finalen. Men vad gäller andra chansen hoppas jag på Linus och Helena.

 5. Davve

  Jag måste erkänna att jag har svårt för att förstå vad folk älskar i ballader som ellens och sannas. Lite små präktiga slö tempo ballader som aldrig vinner eurovision. Men vi får se

 6. Oskar

  Såg att “Bröder” fått startnummer 2 i andra chansen. Eric Gadd fick även det startnumret förra året och hade dessutom lägst telefonröster från deltävlingarna av alla andra chansen bidragen förra året. Undrar om “Bröder” följer den trenden, trots att det ringde flest under den första deltävlingen?

 7. Adri

  Tror inte man ska bry sig så mycket om startnumret. Oscar Zia hade startnummer tre i sin deltävling och gick till final. Janet hade startnummer tre i deltävlingen efter och kom allra sist.

  Hur jag hoppas AC går:
  1. Helena Paparizou
  2. JEM
  3. Linus Svenning
  4. Ellinore Holmer
  5. Outtrigger
  6. Martin Stenmarck
  7. State of Drama
  8. Ammotrack

  Topp 6 där känns alla helt ok om de går vidare 🙂

  Hur jag tror det går:
  1. State of Drama
  2. Martin Stenmarck
  3. Helena Paparizou (åker ut mot Martin S)
  4. Ammotrack (åker ut mot State of Drama)
  5. Ellinore Holmer
  6. Outtrigger
  7. JEM
  8. Linus Svenning

 8. Uno

  Senaste delfinalen, oj vad de har skärpt sig, riktigt bra hela programmet, bra mellanakter, riktigt kul med kängan till de artister som anser sig för fina för Melodifestivalen. Låtarna, ja sådär som vanligt, den bästa låten och artisten hamnade som femma. Alcazars disco känns lite ljummen, Antons låt hoppas jag växer, men vad är det för nåt som går till andra chansen? Totalt menlöst och trist. Andra chansen kommer inte att bli någon rolig historia. Det som brukar vara minst sju bra låtar annars, i år är det högst tre. Resten är rena rama soptippen. Paparitzo och Stenmark borde vara självklara till final, finns knappt några andra, kanske Jem. Resten är så dåliga så jag tror jag inte ens orkar titta på eländet. Sanna Nielsen har då ingen större konkurrens i stora finalen. Finns ingen som kan hota henne där.

 9. Kerstin

  Här håller jag med Uno vad gäller andra chansen. Helena och Stenmarck är mina favoriter men även JEM. Men denna gång kommer ingen från andra chansen vinna. Den här gången står det nog mellan balladtjejerna Sanna och Ellen, vilka även är mina personliga favoriter och oavsett vem av dom som vinner som kommer jag vara lika glad. Alcazar har ett jättebra framträdande men låten är precis som Uno säger väldigt ljummen. Sen har vi Anton Ewald som tyvärr inte heller levde upp till mina förväntningar. Natural är inte tillräckligt bra eller direkt för en vinst i MF, kan mycket väl bli en fjärde plats även i år. Så för mig finns bara två bidrag i årets MF som är flera snäpp bättre än de övriga, Undo och Songbird.

 10. Kerstin

  Glömde State of Drama i andra chansen som naturligtvis också är en personlig favorit. Måste jag plocka ut två så får det bli State of Drama och JEM.

 11. Josef

  Här går nog våra åsikter isär.

  Det var längesedan så många kandidater och bra låtmaterial presenterats i melodifestivalen. Normalt hade Yohio vunnit och kommit på en sisådär 10-15 plats i ESC. I år är Sanna taggad till tänderna och har den i särklass bästa låten hon har presenterat i denna tävlingsform. Jag har lyssnat och lyssnat och den som kan hota Sanna är faktiskt Ace Wilder. Låten har vuxit helt groteskt och hennes koreografi är den bästa hittills i tävlingens historia. Här talar vi Dalton, synkat och ej överspelat amatörlikt som många av bidragen ger känslan av. Ace ger upphov till irritation, ja rentav fientliga känslor. Sådana vinner tävlingar.

  Inte Bergendahl, eller Benediktson. Ellen är jätteduktig men låten försvinner helt på euro-scen. Alcazar har just dagispopp och barndisco i sitt framträdande, men låten kommer vara en absolut vinnarkandidat till ESC. Ingen kommer låta som dem, och hela den här gay-debatten från Ryssland kommer flytta allt fokus på dem i Danmark.

  Sanna kommer få Karl Espen (som jag är 100 säker vinner) och då har vi två ballader från vackra Norden. Och Karl’s “Silent Storm” är förmodligen en vinnarkandidat..

  Nej skicka Ace Wilder. Alcazar, eller kanske Panetoz så kommer vi få mååånga röster.

  Detta är mitt Melo-besked.

  Jag är impad schlagerpinglan att du fann Ace Wilder direkt när jag behövde flera lyssningar! 🙂

 12. Kerstin

  Josef, man kan ju inte alltid vara överens. Jag personligen är definitivt inte irriterad eller upprörd över Ace Wilder och hennes bidrag, mycket ska till för att jag tar till såna känslor när det gäller musik. Jag tycker bara bidraget är fruktansvärt uselt, punkt. Men om man ser förbi min personliga smak så kan jag ändå inte se att Ace skulle kunna vinna tävlingen. Man måste nå ut brett för att vinna MF och det gör inte Ace Wilder. Alcazar håller jag med dig om, dom kan mycket väl vinna tävlingen och placera sig bra i ESC även om de inte är mitt första hands val till seger i MF. Jag personligen hoppas på Ellen och Sanna men av dom två tror jag mest på Sanna. Sanna är folkkär och hon och hennes bidrag gillas av både unga som gamla, hon når ut brett med sitt bidrag. Jag tror även att juryn kommer ge henne höga poäng. När det gäller Ace Wilder så är vi otroligt oense fast jag tror risken att hon vinner är väldigt minimal men man ska aldrig säga aldrig men i så fall kommer inte jag stödja det svenska bidraget detta år. Men ens favorit bidrag kan kanske inte vinna varje gång.

 13. Josef

  Kerstin, äntligen att vi får tycka lite olika. Jag brukar titta på oddsen och Sanna Nielsen är storfavorit till svensk seger. Och jag tycker Sanna har inte bara en oehört bra och suggstiv ballad, utan hon är för mig en genomtrevlig person. Jag tror vi slipper Ace Wilder men jag föll plötsligt för henne erkänner jag fortfarande. Men ok, du kan hålla med mig om passande val för esc. så kan Alcazar mycket väl sticka ut med sin nostalgi-tripp i sin lite för mig “Herreyinspirerade” “Blame it on the disco”!

  Sannas låt är (kanske) lite krävande, så är det alltid med kvalitativ musik. 🙂

 14. Dennis

  Angående Ace Wilder tycker jag så här. Helt underbar dryga första halvminut. Sedan helt ok när hon sjunger titelnamnet. Därefter havererar låten totalt i något spicegirls look-a-like. Därefter varvas låten hela tiden mellan lysande och bedrövlig. En av få låtar jag ändå kan tänka mig som vinnare. Utöver den är det Sanna och Ellen.

  Anton Ewald måste vara framsläpad av katten eller något liknande. Sämre sångröst får man leta efter. Låter till och med illa för mello. Sedan kan jag inte låta bli att kommentera att en del här säger att Sannas låt inte passar i esc och menar på att Alcazar tvärtom gör det. Till er som säger så. Kan ni berätta för mig när en sådan låt senast vann esc?

 15. Kerstin

  Dennis, vet inte om det var mig du räknade in i de som anser Alcazar passar bättre i ESC än Sanna för i så fall har du i alla fall missförstått mig. Sanna är min favorit och jag tycker hon är bäst i MF och har bäst chans i ESC. I fall Alcazar nu vinner MF så tror jag den kan funka i ESC men jag tror inte deras bidrag skulle räcka till att vinna hela ESC för som sagt deras bidrag i år är inte tillräckligt bra. Jag tror Sanna har en riktigt bra chans i ESC, att faktiskt gå hela vägen till vinst. Kul att vi delar åsikten om att Ellen och Sanna är bäst, känt mig lite ensam här om det faktiskt.

 16. Kerstin

  Josef, var in och kollade oddsen och du har rätt, Sanna är verkligen super favorit till vinst. Hoppas, hoppas det stämmer den här gången. Det är dags för en ballad och nu när vi äntligen har en så bra ballad så tycker jag vi ska skicka en.

 17. Kerstin

  Schlagerpinglan, jag har en fråga till dig. När Sanna var med och deltog med Empty Room så vill jag minnas hon ledde fram till folkets röster kom eller var det juryns eller har jag helt snurrat till det i mitt minne. Schlagerpinglan eller någon kommer ni ihåg hur det var?

 18. Kerstin

  Dennis, nu när jag läst alla kommentarer så förstår jag vilka du menar. Jo det är många som anser att Sannas bidrag inte skulle funka i ESC och jag kan inte mer än ställa mig bakom dig och ställa samma undrande fråga för som sagt jag tror den skulle funka hur bra som helst.

 19. Dennis

  Kerstin: Vill du ha en bra ballad. Ett råd, lyssna på Norges för där finns en helt fantastisk ballad. Växer och växer för varje gång man lyssnar “Silent storm”, Carl Espen.

  Nej jag tänkte inte alls på dig när jag skrev det där om Sanna kontra Alcazar: Känner bara att i Sverige verkar vi har någon förlegad tanke om att Europa söker låtar till esc typ Alcazars. Det var därför jag undrade om någon kan nämna vilket år den typen av musik senast vann esc 🙂 Jag tror snarare att Europa skulle bli positivt överraskade om Sverige ställer upp med något annorlunda för en gångs skull

 20. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Du har alldeles rätt. Sanna vann folkets röster med “Empty Room” men juryn hade henne bara på en tredjeplats. Därför vann juryfavoriten (och folkets tvåa) “Hero” istället.

 21. Josef

  Dennis: Jag har lyssnat på Carl Espens “Silent storm” under kvällen med min sambo. När hon hörde den sa hon: “Är detta en ESC-låt?? Den låter ju som en riktigt bra låt man skulle lyssna till utanför forumet ESC” Nja sa jag, den är inte klar men vi vet säkert den 15:e Mars. Vi båda skulle tycka det var otroligt kul om Norge fick delta med denna srämningsfyllda låt! 🙂

 22. Josef

  OBS! En sak att betona: Just p.g.a Carl Espens ballad (som då troligen kvalar in) så tycker jag vi ska försöka att skicka Ace eller Alca, inte för att dessa två är bättre utan för att särskilja sig.

 23. Davve

  Till alla som pekar på att Sanna är bäst för ESC 2014 kan jag bara säga att hennes låt är bra men dn typisk låt som höjs till skyarna innan final men sen kommer typ 20:de i eurovision finalen. Undo är ingen jättebra låt och folk ute i europa kommer inte ha samma relation till sanna som oss svenskar. Nej skickar vi Undo till köpenhamn kan vi räkna bort topp10 placering direkt.

  Samma gäller Ellen… Tråkballader som undo och songbird går aldrig bra i eurovision

 24. Davve

  Vill vi göra bra ifrån oss resultatmässigt i köpenhamn.. Skicka alcazar eller anton.

 25. Schlagerpinglan

  @Josef, Förhoppningsvis är det fler som får upp ögonen för Ace innan finalen. 🙂 Om hon är bästa valet är svårt att säga något om, men att särskilja sig är aldrig fel. Helt säker är jag i alla fall att jag endast gav ett av bidragen 5/5 i betyg och det var just “Busy Doin’ Nothin’“ så för tillfället är det min personliga favorit.

  @Davve, Även jag tror att “Undo” kan få lite svårt i ESC då den kräver en del lyssningar innan den klickar (i alla fall för mig) så det hade inte varit mitt förstahandsval. Personligen tycker jag väldigt bra om låten och hade väl inte blivit helt förkrossad om den vann… men det känns som sagt inte som det rätta valet när det finns livligare saker som Ace, Alcazar och YOHIO att välja mellan.

 26. Kerstin

  Tack Schlagerpinglan för ditt svar. Då mindes jag rätt i alla fall.

 27. Kerstin

  Det här med att särskilja sig, visst är det bra men det är just det att jag tycker att det är precis det vi skulle göra om vi skickar Sanna eller Ellen. Ni som inte uppskattar Sannas bidrag fullt ut ni hör bara ännu en ballad i mängden. Men jag hör en ovanligt vacker ballad med en otroligt tonsäker sångerska. En fullständig helhet som kommer särskilja sig i ESC av det enkla skälet att den är ohyggligt bra. Att skicka en uptempo bara för att man tror att det kommer sticka ut det känns inte som det bästa eller ens helt logiskt. Jag är hemskt ledsen men ni som anser det får inte med mig i det resonemanget. Jag tycker man ska skicka det bästa vi har.

 28. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag håller med dig till 100% vad gäller att vi ska skicka det bästa vi har. Så långt är vi helt överens. 😀

  Att man ska behöva resonera sig fram till vilket bidrag som är bäst att skicka brukar vanligtvis betyda att det inte finns någon ESC-vinnare i startfältet. Att det skulle vara så i år vill jag naturligtvis inte tro i nuläget. Jag vet bara att jag personligen tycker om Sannas låt men för mig saknar “Undo” det där lilla extra som jag hittar hos Ace och numera även hos Alcazar och kanske även hos YOHIO.

  Uppenbarligen tycker många precis tvärtom och det är tack vare dessa olikheter som jag tror att det kan bli en oerhört spännande omröstningen i finalen… om inte Sanna sopar banan helt vill säga. 😉

 29. Gornitzka

  Det här är lite intressant, då jag kollat hur oddsmakarna (Bet365, Betfair, Betsson och Ladbrokes) ser på vilka som har chans att gå till final. Och de tycks vara överens om att Helena Paparizou känns given. Men sen andra finalplatsen blir mer spännande! Hälften av dem chansar tydligen på Outtrigger (Betfair och Ladbrokes), och de andra två har satt lika hög betting på Outtrigger som J.E.M. (Bet365) respektive Martin Stenmarck (Betsson).

  Jag tror dock att J.E.M. kan få svårt, pga att deras låt inte sätter sig (faktum är att den var den enda låten av de 8 jag inte kom ihåg efter första lyssningen), samtidigt som Stenmarcks låt inte känns lika övertygande i sammanhanget. Men vad vet jag, jag har svårt att bedöma Outtrigger objektivt, även om jag är övertygad att de verkligen har fått en drömlottning.

  Ammotrack har också fått, på pappret, ett bra startnummer. Men risken är ju att de kan falla på att Outtrigger tävlar i samma fält. Det var så Josef Johansson föll i deltävlingen Anton Ewald var med i.

  State of Drama skulle kunna ha gått vidare ganska lätt om det inte varit att de drunknar i konkurrensen. Likaså med Linus Svenning och Ellinore Holmer.

  Paparizou hade kanske behövt ett annat startnummer för att man ska kunna “garantera” hennes finalplats, just för att hon i nuläget trängs med andra farliga låtar, som just Stenmarck och Outtrigger.

  Men vad vet jag, jag kanske är helt ute och cyklar i mina analyser igen, som så ofta hänt de senaste veckorna.

 30. Schlagerpinglan

  @Gronitzka, Intressanta siffror. Förmodligen är bettingbolagen lika förvirrade som resten av oss. För med så många bra och likvärdiga bidrag så kan det nog gå i princip hur som helst. Själv har jag nog med problem att komma på vilka jag VILL ska gå vidare att försöka sig på en gissning om vilka som faktiskt GÅR vidare känns snudd på omöjligt.

  Skulle jag spekulera lite så är jag inte helt säker på att Helena Paparizou når finalen. Ett av banden borde gå vidare (om de inte tar ut varandra helt) och sedan finns det ju en stor risk/chans att de som röstade vidare Sanna och Ellen till finalen även lockas att rösta på Ellinore. Frågan är ju hur långt det räcker och hur stort stöd de individuella artisterna har.

  Tur att man inte jobbar med betting och är tvungen att hitta ett svar, för här snurrar det bara runt. 🙂

 31. Davve

  En tråkbalmad är en tråkballad, punkt! 🙂 jag ska säga att jag kommer aldrig vara den sortens person som kommer tycka och tänka “det politiskt rätta”.. Om jag gillar alcazar exempelvis så skriver jag det istället för att skrica att jag gillar Undo bara för att det är “fin musik”. Tyvärr så är faktum att en ballad inte har vunnit på 15 plus år… Och den enda gången en ballad vann under 2000 talet var 2007 ett år där molitva var alla bäst.. Undo är ingen molitva.. Kommer inte få öströster! Faktum

 32. Dennis

  Köper det rätt av Davve. Varför? Därför att du har rätt att det inte är ofta ballader vinner. Men kan du berätta för mig när en discolåt typ Alcazars vann senast? 🙂

  Så starka ord som faktum vill jag inte ta till för det vet jag alldeles för lite för men både ballader och i synnerhet disco verkar ha väldigt svårt att vinna esc. Disco regerar bara på en plats och det är i mello.

  Den enda sanningen för mig är att jag vet inte vilken låt som passar bäst och har störst chans. Skulle vara jättekul om Sverige skickar något annorlunda för en gångs skull. Vi är nog det landet som är mest lättläst av alla inom esc för övriga länder skulle jag tro. Det enda jag ber svenska folket är att inte skicka någon av pojkvaskrarna Anton eller Oskar

 33. Kerstin

  Det är svårare för ballader att ta sig fram i tävlingen det instämmer jag också i till hundra procent men det betyder inte att det är helt omöjligt för en ballad att vinna precis som det inte är omöjligt för disco musik att vinna. Vem trodde hårdrock skulle vinna ESC innan Finland vann. Men jag är ingen balladälskare så om Sannas ballad lyckats få mig på fall så kanske övriga Europa också faller för den, vem vet? Det är omöjligt att veta vad som kommer funka bäst allt handlar bara om spekulationer och personlig övertygelse. Något vetenskapligt eller någon sanning finns inte när det handlar om musik.

 34. Kerstin

  Måste tillägga att trots att jag som helhet tycker MF i år var rätt svagt så är ändå finalen ganska stark och oerhört intressant. De bästa låtarna tycker jag nog ändå tagit sig till final förutom att jag tycker att Josef Johansson absolut borde hört hemma där. Sen hoppas jag JEM tar sig till final och State of Drama eller Helena så kommer det bli en oerhört bra final. Jag kommer inte kunna kommentera här mer före andra chansen utan dyker upp lagomt till finalen av MF. Så därför vill jag önska Schlagerpinglan och alla andra schlagerälskare här en trevlig MF kväll på lördag och hoppas just ert favorit bidrag tar sig till den spännande finalen.

 35. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Tack detsamma. 😀

 36. Dennis

  Angående andra chansen. Lite mellanmjölk känner jag men en låt höjer sig över de andra och det är Martin Stenmarcks medan en låt vill jag absolut inte ha till final och det är JEM

 37. Mikaela

  Jag tänker hoppa över Andra Chansen eftersom de bästa bidragen kom till finalen på första försöket 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se