sverige Schlagerpinglan: Då var det dags igen: årets avslöjanden om hur det trixas med rösterna vid Melodifestivalen. Hur mycket sanning det ligger i artiklarna från sverigesradio.se, aftonbladet.se och expressen.se kan man naturligtvis inte med säkerhet veta men det är ju helt självklart att det alltid kommer att finnas folk som letar kryphål för egen vinnings skull, hur tävlingen än är utformad.

Med tanke på mitt intresse av (och otaliga åsikter om) Melodifestivalen så är det kanske konstigt att jag personligen aldrig (vad jag kommer ihåg) röstat på något bidrag. Jag skulle gärna vilja dra mitt strå till stacken, men som jag påpekat i så många år nu, av principskäl vill jag inte massrösta och så länge jag inte känner att min enda enskilda röst gör någon skillnad så hoppar jag hellre över.

När man nu läser på aftonbladet.se (inte världens mest pålitliga källa dock) att projektledaren för Melodifestivalen uppges ha sagt att “I finalen blir 2 500 röster som en droppe i havet” så känns min lilla röst som en liten atom i den där droppen i havet.

Observera att detta är mitt personliga resonemang och jag uppmanar ingen att vare sig rösta eller bojkotta röstningen. Tillhör ni de som gillar att massrösta och vet om riskerna men älskar att vara med och påverka så ska ni naturligtvis fortsätta med det (om ni har råd). Att vara delaktig i tävlingen är säkert en del av det roliga för många och en lämnad röst gör ju trots allt skillnad. Jag hoppas bara att de som röstar gör det med öppna ögon och inte känner sig lurade efteråt när alla de obligatoriska “skandalavslöjandena” kommer.

Så, då var det avklarat. Förhoppningsvis får vi ingen anledning att återkomma till ämnet förrän nästa år. 😀 (Uppdaterat: Nähä, så fel jag hade. Naturligtvis blev det stormigt värre när nu Svenska Spel tillfälligt stoppade spel på Mello och SVT höll en efterföljande presskonferens, som ni kan se i sin helhet här, ang. regeländringar p.g.a. de påstådda röstningsrobotarna.)

I fortsättningen kommer jag i stället att ägna mig åt Andra Chansen och senare Finalen, se startfälten här. I en perfekt värld uteblir skandalerna och juryn och tittarna har samma storfavorit och alla blir nöjda och glada över slutresultatet… men efter att ha läst hur olika åsikter vi har bara på den här bloggen så tror jag inte att det kommer att hända. Förhoppningsvis blir majoriteten av de röstande nöjda i alla fall. 🙂

Nu hoppas jag bara att majoriteten har “rätt” favorit. 😉

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Att rösta eller inte rösta”

  1. Mikaela

    Jag älskar finalbidragen i Melodifestivalen 2014 🙂

    Jag röstade på “Only Teardrops” förra året eftersom jag älskade låten och ansåg den vara den värdiga vinnaren 😛 Om man har flera favoriter är det inte lika självklart att rösta alla gånger 😀

  2. Mikaela

    Det skulle ha stått “älskar” eftersom jag än idag blir lyrisk av att lyssna på Emmelie de Forest.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se