Ungerns Eurovision-bidrag 2014

2014-02-27 (torsdag)
Ungern I helgen avgjordes finalen av “A Dal 2014“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. 8 bidrag tävlade, en jury valde ut sina fyra favoriter och sedan fick tittarna SMS-rösta fram den slutliga vinnaren av de fyra. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till finalens framträdanden:

Lyssna på Ungerns bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
András Kállay-Saunders – “Running”

Resultatet av finalen av Ungerns “A Dal 2014”:
Vidare efter juryns röstning: Juryröster Tittarnas SMS-röstning
1. Running“, András Kállay-Saunders 4+10+8+8= 30 p. 1:a
2. We All“, Bogi 10+6+10+0= 26 p.
3. It Can’t Be Over“, Fool Moon 0+8+4+10= 22 p. 2:a
4. Running Out Of Time“, Király Viktor 6+0+6+6= 18 p.
Utslagna efter juryns röstning: Juryröster
5. The Last One“, New Level Empire 8+0+0+4= 12 p.
6. Brave New World“, Pál Dénes 0+4+0+0= 4 p.
7. Csak a zene“, Depresszió 0+0+0+0= 0 p.
7. A legnagyobb hős“, HoneyBeast 0+0+0+0= 0 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Det var ganska väntat att András Kállay-Saunders skulle vinna och det är väl bara att acceptera att det blev just så. Själv tycker jag att “Running” är en aning obehaglig och hoppades in i det sista att de skulle välja ett annat bidrag. Nu är det ju inte så att jag bara lyssnar på glada partylåtar utan jag kan även uppskatta en rörande låt om olycklig kärlek och saknad o.s.v. men tydligen så drar jag gränsen vid låtar där barn far illa.

Personligen hade jag föredragit om tittarna fått välja mellan “It Can’t Be Over“, “Csak a zene“, “We All” och eventuellt även “Running Out Of Time“, som varit min favoritlåt hela uttagningen men som jag tyckte tappade en hel del i finalframträdandet.

Nu var det dock “Running” som vann och eftersom den fortfarande gör mig lite illa till mods så föredrar jag att inte lyssna på den. Vi är dock alla olika och man får väl i stället vara glad för att tävlingen utvecklas och att man hela tiden testar nya saker. Om detta nya grepp även fungerar i den stora tävlingen lär vi få reda på tids nog. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Ungern i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga länders valda ESC-bidrag och ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ungerns Eurovision-bidrag 2014”

 1. Dennis

  Försöker lyssna ikapp det som hittills har varit i esc i år. Att kalla Ungerns vinnarlåt för obehaglig är något jag absolut skriver under på. En av de absolut sämst vinnarlåtarna hittills och direkt obehaglig. Det är något i hela låten som får det att krypa av obehag i mig. Kanske någon igenkänningsfaktor eller något

 2. Josef

  Den är ju en helt okej låt och han sjunger bra. Men låten fastnar inte och efter jag såg den officiella videon med ett barn som flyr under videon så såg jag inte klart på den..Instämmer i obehaget och det känns inte som rätt forum för denna låt hamnat i. Kanske hinner jag byta åsikt och finner den gripande och vacker men just nu,,nej!

 3. Gornitzka

  Jag håller inte alls med! Jag går igång på låtar med allvarliga och djupa teman i den här stilen, och tvärtom tycker jag att det är skönt att sånt här kommer fram i ljuset. Det är dessvärre så nuförtiden att man sällan får höra låtar som tacklar teman som detta, än mindre inom modern popmusik, så jag tycker det här känns mycket befriande.

  Visserligen kan det finnas en fara i såna låtar att man istället för empatisk kan framstå som cynisk och beräknande. Men jag känner inte att Kállay-Saunders faller i denna grop.

  Detta är min andra favorit i år, sida vid sida med Finlands låt.

 4. Rickard

  Bra låt! Definitivt final! Kan bli att räkna med på den övre halvan i finalen tror jag! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se