sverige Schlagerpinglan: På fredagen genomfördes den första repetitionen inför publik i Lidköping inför Andra Chansen av Melodifestivalen 2014.

Precis som de föregående veckorna så kan man ta del av hur journalisterna på plats upplevde repet genom några av deras rapporter: expressen.se, Poplight, svt.se och aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom hittar ni, lite längre ner, länkar till SVT:s beskrivningar av hur de respektive scenshowerna har förändrats sedan deltävlingarna.

Efter repetitionerna så redovisades, som vanligt, resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 369 personer deltog) men för ovanlighetens skull så presenterades inga nya odds från Svenska Spel.

Svenska Spel har nämligen stängt ner allt spel på Melodifestivalen 2014 och betalat tillbaka alla spelade spel på Andra Chansen och Finalen. Pengarna de fått in på redan avgjorda spel betalar de dock inte tillbaka, trots att även de berörs av “skandalen“.

Resultatet av publikundersökningen
1. “Survivor“, Helena Paparizou 26% (96 röster)
2. “Bröder“, Linus Svenning 22% (82 röster)
3. “Raise Your Hands“, Ammotrack 17% (64 röster)
4. “Love Trigger“, JEM 11% (39 röster)
5. “All We Are“, State of Drama 9% (32 röster)
6. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck 7% (26 röster)
7. “Echo“, Outtrigger 7% (25 röster)
8. “En himmelsk sång“, Ellinore Holmer 1% (5 röster)
(Källa: schlagerbloggen)

Schlagerpinglan: Länkar till alla de tävlande bidragen i Andra Chansen (och finalen) hittar ni på min ursprungliga sida om Andra Chansen här.

Direkt efter den fjärde deltävlingen så kände jag att jag ville ha vidare Ammotrack, JEM, State of Drama, Helena Paparizou och Martin Stenmarck till finalen och tänkte att jag kanske kunde sålla ut mina två absoluta favoriter under veckan som gått. Det gick inte så bra utan jag har fortfarande fem favoriter av åtta möjliga. 🙂

Chansen att jag får vidare en favorit från Andra Chansen är därmed högre än andra år och jag ser för en gångs skull fram emot denna i vanliga fall så frustrerande deltävling. Min favorit till slutsegern finns i alla fall inte bland dessa fem så det är egentligen ingen större katastrof om ingen av de skulle gå vidare, väldigt retligt, men ingen katastrof. 🙂

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Melodifestivalen 2014: Snabbkoll på Lidköpings publikrep”

 1. Davve

  Helena och JEM ser jag helst gå till final. Jag tror dock att denna Andra chansen omgång kan ha lite påverkan på finalens resultat. Om helena och ellinore går till final får sanna mer konkurrens i facket “ballad”. Och går JEM vidare finns det ytterliggare poplåtar som tävlar om röster mot anton osv…

  Jag står fast vid att segern står mellan Anton, Alcazar och Sanna. Skulle bli förvånad om någon annan än någon av dessa tre förmågor vinner. Höjer dock ett litet varningens finger om Helena nu tar sig till final. Jag tror internationella juryn kommer ge henne höga poäng.. Och sno poäng frpn sanna.. Vilket kan med lite tur för paparizou leda till en seger. Men blir en spännande andra chans och final!

  Vad tror du pinglan om mitt tänk? 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Davve, Jag håller nog med om det mesta i dina tankegångar om hur AC-bidragen kan påverka röstandet i finalen, att Helena förmodligen kan få höga poäng av juryn samt att Alcazar och Sanna kommer att vara bland de i toppen… men jag tror/hoppas att det är Ace och inte Anton som är den tredje med vinstchans. Man vet dock aldrig med juryn, vilket i och för sig är bra för spänningens skull. 🙂

 3. Gornitzka

  Alltså, det finns fortfarande oddsmakare där ute som spekulerar, och herregud vad de ändrar sig hela tiden! Först trodde de på Outtrigger, sen JEM och nu Linus Svenning…! (Bara Paparizou är kvar som eventuell finalist) Det här bevisar ju hur oförutsägbart det här kommer bli.

 4. André

  Det här är den svåraste andra chansen jag någonsin vart med om. Det känns faktiskt som om alla åtta har en chans och det faktumet är lite skrämmande men det innebär också att det blir ett sjukt spännande program!

  Helena är ett musikaliskt proffs och hon är mer säker ände flesta plus att hon har en riktig Esc-låt. Dessutom verkar ju de flesta vara överens om att hon redan borde vara i final så hon ligger nog ruskigt bra till. Även JEM har ett modernt sound och en dansvänlig cool låt (låten har växt för mig kan jag tillägga) och de verkar vara populära så även det kan gå riktigt långt. Linus Svenning har en vacker låt som berör och låten är en av de som legat högst på samtliga listor sedan den släpptes så det är ju bevisligen en hit. Lyckas han hålla nerverna i styr och sjunga bättre än i deltävlingen blir han farlig!
  Sen kan man aldrig underskatta rockbanden heller. Rock är alltid populärt och både Outtrigger och Ammotrack har tunga och hårda låtar som tilltalar den del av publiken som gillar rock. Går inte att räkna bort på något sätt!
  Även State of Drama är farliga. De har en poppig trallvänlig låt med allsångsrefräng och har fans sen förra året så visst, kan det gå vägen även för de.
  Martin Stenmark och Ellinore Holmer är väl möjligtvis de jag tror på minst men å andra sidan är Martin mycket populär och han får några tusen röster bara av att titta in med sin sängkammarblick i kameran, plus att han sjunger bra och framför en låt som kommer gå varm i radion..
  Ellinore känns allra minst populär men något säger mig att hon kan vinna på att hon sticker ut. Medans många framför poppiga dansgolvslåtar och rockiga arenalåtar så står hon där och framför en sval och enkel ballad. Att sticka ut i ett startfält är alltid positivt så även om det samtidigt känns osannolikt att hon ska gå vidare så kan man inte utesluta det.

  Andra chansen är som sagt jättesvår att sia över hur den ska gå i år och det finns flera låtar jag vill skicka vidare härifrån. Vill även höja ett varningens finger och säga att jag faktiskt tror att det mycket väl kan bli en “Robin Stjernberg” i år igen och att ett andra chansen bidrag faktiskt kan vinna hela tävlingen… Vore faktiskt lite roligt om det blev så även om jag fortfarande har mina personliga favoriter Alcazar och Sanna Nielsen i final redan.
  Hur som haver, ser fram emot ett spännande program imorgon!!

 5. Nathalie

  Jag avskyr hårdrocksmusik, och tycker samtidigt att Helena Paparizous låt samt hela hon som artist är extremt överreklamerat.
  Jag hejar på JEM & Ellinore Holmer!

 6. Davve

  Ellinor kan inte hålla ton!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se