sverige Schlagerpinglan: I kväll avgjordes Andra Chansen i Lidköping och därmed har tittarna utsett de två sista finalisterna av Melodifestivalen 2014. Alla de tio tävlande bidragen i finalen den 8:e mars hittar ni här.

Resultatet av kvällens inledande omröstningarna (när först fem bidrag röstades vidare och sedan fyra valdes ut) samt de avgörande duellerna hittar ni här nedan, liksom länkar till framträdandena från de fyra första deltävlingarna.

Duell nr 1:
Till Final: Survivor”, Helena Paparizou
Utslagen: “Echo”, Outtrigger

Duell nr 2:
Till Final: Bröder”, Linus Svenning
Utslagen: “När änglarna går hem”, Martin Stenmarck

Utslagen efter andra omröstningsomgången:
5. “All We Are”, State of Drama

Utslagna efter första omröstningsomgången, i resultatordning:
6. “Love Trigger”, JEM
7. “En himmelsk sång”, Ellinore Holmer
8. “Raise Your Hands”, Ammotrack

Mellanakter m.m.:
Öppningsnumret med Burnt Out Punks
Momna från Vargmust besöker Ammotrack
Tiffany Persson i Melodifestivalen
Emmelie de Forest med Rainmaker och Teardrops

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag brukar ha som årlig tradition att se mina favoriter röstas ut en efter en i Andra Chansen så är jag väldigt nöjd med att i alla fall en av mina favoriter, Helena Paparizou, tog sig vidare denna gång. 😀

Jag hade gärna sett att JEM fått den andra finalplatsen men det är bara att erkänna, “Bröder” är en väldigt stark låt och jag är inte direkt förvånad över att den tog sig vidare och jag har egenligen inte så mycket emot det heller. Så länge han inte “gör en Robin Stjernberg”, vill säga. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2014: Andra Chansen”

 1. davve

  ganska väntat resultat med de som tog sig till topp4 även om jag hade också hoppats på JEM. Nu när Helena tog sig till final kan man aldrig räkna bort henne. Men tror dock fortfarande att segern står mellan Sanna, Anton och Alcazar.

  Och håller fast vid att det vore ett misstag att rösta Sanna tilll Köpenhamn.. vår semifinal är hittills fylld med ballader så.. men blir det sanna så kommer jag inte gråta blod heller hon är duktig och kan kanske med lite tur gå till final trots allt..

 2. Rickard

  Jag är sååååå glad för Helena Paparizou. Hon är bäst till sammans med Ellen och Sanna! Blir en bra final tror jag!

  Gillar dock inte Svenning och blev riktigt besviken att han gick vidare… Hade velat ha vidare JEM eller State of drama istället! Men men man kan ju inte få allt! Ser fram emot nästa lördag! 🙂

 3. André

  Årets andra chansen måste vart ett av de mest spännande och mest oförutsägbara någonsin!
  Är väldigt nöjd med resultatet eftersom jag tyckte både Helena och Linus gjorde riktigt bra ifrån sig och de har båda starka låtar. Tycker samtidigt synd om framförallt Outtrigger för de gjorde bra ifrån sig de också, framförallt i duellen. Hade gärna gett de en plats i finalen också men Helena var ändå snäppet vassare!
  Mina stora favoriter innan sändning (Ammotrack) gjorde inte riktigt lika bra ifrån sig ikväll som de gjorde i deltävlingen så kan ändå ta att de åkte ut (även om sistaplats var lite väl hårt).

  Blir en mycket spännande final nästa vecka ch tror faktiskt inte Sanna är en självklar segrare. Hon är absolut en kandidat och kommer vara i toppen men med en internationell jury vid rodret och konkurrenter som Alcazar, Ace Wilder och nu också Helena kan det bli jämt.

  Tror förövrigt att Linus var den som fick flest röster ikväll och den teorin baserar jag på att det var Martin han duellerade mot. Ettan ska ju möta fyran och jag har mycket svårt att tro att Martin hade fler röster än Helena och Outtrigger. Linus kommer bli lite som Thorsten Flinck. Går till final via andra chansen och får höga poäng av tittarna men får en mittenplacering pga juryn. Ikväll vann han dock!

  Blir spännande med final nästa vecka 🙂

 4. Chris

  Synd att den bästa låten “När änglarna går hem” slogs ut, den kommer till skillnad från de övriga bidragen få ett liv utanför festivalen

 5. Rickard

  Jag blir dessutom rörd av Ellinor! En verkligförebild! Starkt gjort av henne! 🙂

 6. Klara

  Heja bröder Linus svening

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se