sverige Schlagerpinglan: Här nedan ser ni i vilken ordning de tio bidragen kommer att starta när finalen av Melodifestivalen 2014 avgörs nästa lördag, den 8:e mars. I listan hittar ni även länkar till bidragens live-framträdanden, studioversioner, låttexter samt SVT:s respektive artistsidor, allt för att underlätta eventuella final-analyser. Lycka till. 😀

Melodifestivalen 2014 – Startordningen, Finalen, Stockholm 8:e mars:
1. “Natural Anton Ewald (låttextstudioversion)
2. “Songbird Ellen Benediktson (låttextstudioversion)
3. “Blame It On The Disco Alcazar (låttextstudioversion)
4. “Yes We Can Oscar Zia (låttextstudioversion)
5. “Bröder Linus Svenning (låttextstudioversion)
6. “Survivor Helena Paparizou (låttextstudioversion)
7. “To the End YOHIO (låttextstudioversion)
8. “Undo Sanna Nielsen (låttextstudioversion)
9. “Efter solsken Panetoz (låttextstudioversion)
10. “Busy Doin’ Nothin’ Ace Wilder (låttextstudioversion)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Personligen behöver jag nog (minst) en god natts sömn innan jag vågar mig på några djupare analyser av startfältet men jag har naturligtvis redan nu några personliga favoriter. Mer om det vid ett senare tillfälle. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Startordningen: Finalen Melodifestivalen 2014”

 1. Adri

  Det brukar sägas att den som går ut sist har en fördel, jag brukar kalla det skitsnack även om det oftast går bra för dem! Om det i år bevisas att det är en stor fördel att gå ut sist så kommer jag bli glad eftersom Ace är min självklara favorit 😀 hon är årets enda 5/5:a (fullpoängare) för mig så jag kommer hålla alla mina tummar för henne!

  För att vara lite mer optimistisk så kan jag säga att Ace Wilder leder på Spotify! Alltid nåt! 😀

 2. Davve

  Lite kul att Tanja vann i Estland med ett scenframträdande som kopierar Loreens framträdande näst intill helt. Även låten är lite i samma stil som euphoria.

 3. Davve

  Ja vore kul med en vinst för Ace. Tror hennes lite hårdare sound kan tilltala öst också. Men vi får se!

 4. Dennis

  Mitt intresse för både mello och esc har avtagit enormt efter senaste händelserna måste jag tyvärr erkänna. Absolut största chocken var dagsländan Tanjas mellanmjölksbidrags seger i Estland över min absoluta favorit överhuvudtaget i år. Den underbara låten med den härliga Sandra.

  När sedan Moldavien tar bort sitt absolut bästa bidrag Flying med Boris, Rumänien missar två kanonbidrag och Irland väljer ett mellanbidrag då åkte markisen ned kändes det som.

  Vad det gäller mello har vi nu fyra bra bidrag, tre helt ok, ett urtråkigt och två ur urtråkiga och banala. Rankingen blir:

  1. “Busy Doin’ Nothin’“ Ace Wilder (tänk om bara refrängen hade matchat det övriga)
  2. “Undo“ Sanna Nielsen
  3. “To the End“ YOHIO
  4. “Songbird“ Ellen Benediktson

  5. “Survivor“ Helena Paparizou
  6. “Bröder“ Linus Svenning
  7. “Efter solsken“ Panetoz

  8. “Blame It On The Disco“ Alcazar

  9. “Yes We Can“ Oscar Zia
  10.“Natural“ Anton Ewald

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Så här nästan en vecka innan final så hoppas jag på Ace, nästan lika mycket på Alcazar men kan även tänka mig Sanna och Yohio som vinnare. Då går jag endast efter låtarna och har inte blandat in de effekter som scenshower och ev. Eurovision-tankar kan få en att börja vackla efter. Tror dock inte att det blir så stor skillnad i alla fall… förutom att jag är lite orolig över att Sannas ballad krävde en del för att sätta sig. Men, men… det är kanske inte så för alla. 🙂

  @Davve, Jag var väldigt imponerad av Tanjas låt från början och tyckte att det var ett ambitiöst och vackert framträdande när jag först såg det i semifinalen. Då hade jag inte en tanke på att det var så Euphoria-inspirerat. Inför finalen hade jag upptäckt det och genast så kändes det hela inte lika imponerande utan snarare lite “gjort”. Naturligtvis får man återanvända saker, men så här tätt inpå så trodde jag att publiken letade efter något annat… men tydligen inte.

  @Dennis, Jag känner igen känslan från väldigt många andra år. Den ena uttagningen efter den andra går åt skogen och man undrar om det är värt att lägga tid på. Som tur är så brukar det i alla fall dyka upp ett par bidrag som får en på rätt köl igen, så det är bara att hålla ut, än finns det många bidrag kvar som skall utses. 🙂

 6. Seven days and seven nights

  Helena ska vinna. Samma startnummer som Loreen hade, kom igen!
  Hoppades att JEM skulle komma till final också igår.

 7. Dennis

  Jodå visst är det så schlagerpinglan men Estlands uttagning var nog droppen som fick det att rinna över lite. Jag tror aldrig på sånt där med fixade tävlingar eller liknade men det här är nog första gången jag snuddar vid tanken. Jag menar ag har inte hört någon som trodde på Tanja. På alla listor, på alla sajter, hos alla man pratat med, ja överallt har det varit solklart att Sandra skulle vinna. Kanske det var så solklart att folk glömde rösta på henne. När jag då dessutom fick se Tanjas patetiska “nu ska vi härma Loreen” framträdande då blev jag än mer övertygad om Sandras seger. Så tråkigt at årets bästa låt är borta redan innan själva esc. Sånt händer ju inte i andra länder. Det händer ju bara i mello. Det kan bar toppas med en seger i mello för Anton eller Oscar

 8. Dennis

  Jag kom in sent i det här i år så jag har inte sett vad du tycker om Ace Wilder förrän nu. Den är också min favorit men det skulle vara intressant att höra vad du tycker om låtens uppbyggnad. Jag tycker den inleds helt underbart, tappar lite när busy busy stuket kommer men håller fortfarande. Sen kommer då refrängen. Kunde de inte fått till nåt bättre? Känns som att de slösat bort en potentiell kanonlåt

 9. Dennis

  Tänkte titta lite på chanser i esc helt utan tanke på vad jag själv tycker om låtarna. Går efter startordningen

  1. “Natural“ Anton Ewald (fullständigt, totalt chanslös. Det där med småpojkar med dansare runt sig är helt ute i esc. När låten dessutom är oerhört enkel med en sångare utan röst då är en gissning enkel)
  2. “Songbird“ Ellen Benediktson (Gillar jag skarpt men är lika chanslös som Anton men av annan anledning. Esc publiken har helt enkelt inte ro att lyssna in sig på en låt)
  3. “Blame It On The Disco“ Alcazar (Har ställt frågan här förut och gör igen. När vann senast en låt typ den här i esc? Disco är totalt ute och därför helt chanslöst i esc)
  4. “Yes We Can“ Oscar Zia (Se det jag skrev om Anton. Oscar har väl lite mer röst i alla fal om nu det kan hjälpa något)
  5. “Bröder“ Linus Svenning (Helt ok låt men låtar som bygger på text är ju inget vinnande recept direkt när det gäller esc)
  6. “Survivor“ Helena Paparizou (Det enda jag är säker på är att hon har större chans i esc än i mello för där är de inte så åldersfixerade när det gäller kvinnor. Tyvärr är det så i mello. Men funkar nog inte i esc heller)
  7. “To the End“ YOHIO (Det omvända mot Wilders låt. Här en bra refräng och tunn vers. Gillar låten men arenamusik tycks inte tilltala esc-publiken så jag tror inte på chans)
  8. “Undo“ Sanna Nielsen (Oerhört svårt att gissa men jag tror att det här är en av de två låtar jag tror kan han chans i esc)
  9. “Efter solsken“ Panetoz (Absolut inte sämst i startfältet men personligen tror jag att det är den som skulle ha minst chans i esc)
  10. “Busy Doin’ Nothin’“ Ace Wilder (Tillsammans med Sannas låt den som kan sätta Sverige högt i topp. Hoppas bara inte Europa känner som jag när refrängen kommer)

 10. Schlagerpinglan

  @Dennis, Ser jag tillbaka på mina betygsättningar av alla de 32 bidragen så ser jag att det endast är “Busy Doin’ Nothin’“ som fått 5/5 och det visar ju att den tilltalar mig på alla plan. Jag älskar texten, och attityden och valet av artist och scenshow bara förhöjer den positiva känslan, i alla fall för mig.

  Vad gäller skillnaden i vers och refräng så brukar jag inte falla för låtar som känns lite “två-i-en” men konstigt nog så tyckte jag om det i San Marinos låt förra året och jag tycker att det fungerar nu också. Det börjar lite lugnt och försiktigt och övergår sedan till en lite mer energisk och fastna-i-huvudet-refräng men innan det hinner bli alltför enformigt så tar den en liten andhämtningspaus innan det är dags att öka farten igen. Detta alternerande fungerar fin-fint på mig… i alla fall i detta fallet. 🙂

 11. Elinor

  Tre snabba tips:

  Undo vinner festivalen
  Blame it on the disco kommer 7:a
  När änglarna går hem blir en radiohit

 12. Isabell

  Tycker “Busy Doin’ Nothin” är en härlig låt. Refrängen är dock för “brötig”… Har svårt att tro att den kommer att funka i Eurovision. Min favorit är nog “Undo”!!! Kvalité rätt igenom!!! Å så snygg hon är!! Inte för att de ger några bonusröster!! Eller!?!? 😉 En personlig favorit är också “Blame it on the Disco”. En sååå skön låt och proffsigt framträdande. Ser nog inte den som en potential vinnare i den stora Eurovision! Disco är nog ingen för den stora massan!? Ska bli riktigt spännande på lördag! 😀

 13. Schlagerpinglan

  @Isabell, Vad som fungerar eller inte fungerar i Eurovision kan man dividera om i evigheter. En del trodde t.ex. inte att Lordi skulle fungera… men det gjorde de uppenbarligen. På samma sätt kan nog det mesta annat fungera – bara man ställer upp med rätt låt, stil och artist vid rätt år och inte har oturen att något annat land skickar något bättre, vill säga. Vad som är “rätt” är därmot inte så lätt att veta på förhand. 🙂 Men spännande kommer det säkert att bli på lördag. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se