ryssland Det ryska TV-bolaget RTR uppgav från början att de skulle utse Rysslands representant i Eurovision Song Contest 2014 genom uttagningen “Kto?” den 31:a december. P.g.a. för stort eller litet intresse flyttades finalen fram till någon gång i mars men sedan har det varit misstänkt tyst kring uttagingen.

Nu uppger ESC-sidan oikotimes.com att alla nationella uttagningsplaner är slopade och att TV-bolaget i stället gjort ett internval som kommer att avslöjas den 8:e mars. Envisa rykten hävdar att det är Sergey Lazarev som kommer att få representera Ryssland i ESC 2014 men inget har ännu bekräftats. (Källa: oikotimes.com)

Schlagerpinglan: På senare tid så har ett flertal av uppgifterna från oikotimes.com visat sig vara felaktiga, så detta får väl ses som ryktesspridning snarare än nyhetsrapportering. Jag är dock lite småkrasslig för tillfället och kände att jag behövde något humörhöjande och vad kan då vara bättre än rapporter om att ens ryska favoritartist sedan 2007 kanske är aktuell för Eurovision? 🙂

2008 gjorde Sergey ett dåligt tajmat försök i den ryska ESC-uttagningen med den inte så värst imponerande låten “Flyer“. Då hade han naturligtvis inte en chans mot Dima Bilan och den oslagbara “Believe” men förhoppningsvis så blir det annorlunda denna gång.

Jag kommer att hålla tummarna för att detta rykte visar sig vara sant och att de i så fall väljer en bättre låt till honom än förra gången. Här är ett axplock av videor med Sergey Lazarev: “Slezi V Moem Serdce“, “Lost without your love“, “Electric touch“, “Girlfriend” samt två live-framträdande: “Biyeniye Serdtsa” och “Dazhe Esli Ti Uydesh“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ryssland (2014): Internval i stället för “Kto?”?”

  1. Oskar

    En tanke slog mig hur mycket Ryssland/Ukraina kommer påverkas i telefonröstningen med tanke på vad som händer på det politiska planet idag då det är dags för tävling i maj, någon som har en bra teori?

  2. Schlagerpinglan

    @Oskar, Personligen så låter jag mig inte påverkas av yttre saker eller mina egna åsikter om de olika länderna utan bedömer låtarna efter hur de är och hoppas att även de flesta andra lyckas göra detta.

    Tyvärr så tror jag att det finns en hel del om ser ESC som ett perfekt tillfälle att visa sitt missnöje vid röstningen och några kan säkert få för sig att ge Ukraina några sympatiröster (även om jag inte tror att det blir någon större effekt). Värre är det nog i så fall för Ryssland, som faktiskt riskerar att missa en hel del röster p.g.a. Ukraina-situationen och “gay-lagarna”. Chansen finns dock att de som beslutar sig för en bojkott är samma personer som i normalfall ändå inte hade röstat på Ryssland, och i så fall lär det inte göra någon större skillnad i resultatet. Jag hoppas på det i alla fall.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se