Grekland Efter många om och men så har nu Grekland ett startfält att presentera inför sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014, “Εurosong 2014 – A Mad Show!“. Här nedan ser ni listan över låttitlarna, artisterna, låtskrivarna samt länkar till bidragen som tävlar i finalen den 11:e mars.

Finalisterna i Greklands “Εurosong 2014 – A Mad Show!”, 11:e mars:
Rise Up”, Freaky Fortune feat. Riskykidd
(t&m: Freaky Fortune & Riskykidd)
Dancing Night”, Mark Angelo feat. Josephine
(t&m: Mark F. Angelo, Thomas Karlsson, Fast Lane, Josephine Wendel, Melina Makris)
Petalouda Stin Athina” (Butterfly in Athens), Crystallia
(t&m: Nikos Antypas, Aris Davarakis)
Kanenas Den Me Stamata” (No one can stop me), Kostas Martakis
(t&m: Elias Koza (Koza Mostra))
(Källor: esctoday.com och youtube.com/MADTVGREECE)

Schlagerpinglan: Två internationella partylåtar ställs här mot två mer grekiskdoftande bidrag och överraskande nog så är det inte Kostas Martakis bidrag som tilltalar mig mest vid första genomlyssningen. Synd, för jag hade inte haft något emot att se honom i Danmark. 🙂

Förmodligen kommer både “Kanenas Den Me Stamata” och “Petalouda Stin Athina” att växa till sig innan det är dags för finalen den 11:e mars men just nu så är det “Rise Up” som är min överlägsna favorit. Jag vet inte riktigt vad det är med denna, kanske något enformiga, låt men jag har väldigt svårt att sluta lyssna på den. 😀

Sammanfattningsvis så tycker jag att de fått ihop ett ganska intressant startfält i år med både direkta låtar och andra som kanske behöver lite mer tid innan de kommer till sin rätt. Något “bästa bidrag” kan jag därför inte utse för tillfället utan det får tiden avgöra.

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Grekland i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se