azerbajdzjan Den 2:a mars, då finalen av talangtävlingen “Boyuk Sehne” avgjordes, stod det klart att TV-bolaget Ictimai skickar Dilara Kazimova som representant för Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2014.

Totalt 14 talanger hade blivit uttagna till “Boyuk Sehne 2014” och efter tre utslagningsdeltävlingar där de tävlat med covers återstod det tre artister till finalen. Där fick de tävla med två covers och en Eurovision-kandidat-låt var. Vilken låt Ictimai skickar till ESC avslöjar de dock inte förrän den 15:e mars.

Här nedan ser ni resultatet av “Boyuk Sehne 2014”-finalen samt länkar till några av finalisternas framträdanden:

Resultatet av Azerbajdzjans “Boyuk Sehne 2014”-final Juryröster
1. Dilara Kazimova (“Alone” – “Happy“) 40 + 46 + 50 = 136 p.
2. Khana Hasanova (“Run” – “My life“) 41 + 46 + 42 = 129 p.
3. Erkin Osmanli (“Letter to Brooke” – “Love Me Again“) 38 + 44 + 40 = 122 p.
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Eftersom “Boyuk Sehne” endast var en talangtävling så har jag inte bevakat denna uttagning speciellt mycket utan jag väntar med att engagera mig tills det slutliga valet presenterats. Min enda önskan är att de beslutar sig för att skicka en riktigt bra inhemsk låt. Kombinationen Sverige-Azerbajdzjan börjar kännas lite väl uttjatad vid det här laget, om jag får säga min mening. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se