sverige Schlagerpinglan: I morgon är det dags för finalen av Melodifestivalen 2014 vilket borde betyda att de 10 bästa av de 32 tävlande låtarna gör upp om totalsegern. Njae… inte heller detta år håller jag med om vilka de tio bästa bidragen är utan här nedan, för sjunde året i rad, ser ni min personliga tio-i-topp-lista av de bidrag som tävlade i Melodifestivalen.

Schlagerpinglans MF-2014-topp-10, 2014-03-07:
1. “Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder (Final)
2. “Undo“, Sanna Nielsen (Final)
3. “To the End“, YOHIO (Final)
4. “Blame It On The Disco“, Alcazar (Final)
5. “Survivor“, Helena Paparizou (Andra Chansen → Final)
6. “Red“, EKO (Utslagen)
7. “Ta mig“, Linda Bengtzing (Utslagen)
8. “Love Trigger“, JEM (Andra Chansen)
9. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck (Andra Chansen)
10. “Raise Your Hands“, Ammotrack (Andra Chansen)

Schlagerpinglan: Om det inte vore för en av er uppmärsamma läsare som påminde mig så hade jag förmodligen missat att hålla uppe denna trevliga lilla tradition (se 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 och 2008) och det hade ju varit synd. Tack för det. 😀 Som vanligt så har jag inte tagit någon hänsyn till framträdandet eller vilket bidrag jag tycker vore bäst för ESC utan dessa tio är de låtar jag personligen helst lyssnar på.

Vill ni bidra med era egna topplistor, eller bara lyssna igenom årets tävlande bidrag, hittar ni länkar till alla de 32 bidragen samlade här. 😀

(Min ESC-Topp-20-lista, med alla de för tillfället utvalda bidragen till Eurovision Song Contest 2014 hittar ni här.)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Topp-10-lista Melodifestivalen 2014”

 1. Davve

  Jag tror stenhårt på Ace Wilders låt. Den är unik.. Den står ut i mängden i Melodifestivalen och kommr göra så även i Eurovision. Kom igen nu Ace!

 2. Daniela

  Min lista, som nog skiljer sig en aning ifrån din 🙂 :

  1. Songbird – Ellen Benediktson
  2. Busy Doin’ Nothin’ – Ace Wilder
  3. En Himmelsk Sång – Ellinore Holmer
  4. Casanova – Elisa Lindström
  5. To The End – YOHIO
  6. Survivor – Helena Paparizou
  7. Undo – Sanna Nielsen
  8. Blame It On The Disco – Alcazar
  9. Bröder – Linus Svenning
  10. En Enkel Sång – Cajsa Stina Åkerström

 3. Adri

  1. Ace Wilder (bäst av alla 32)
  2. Helena Paparizou (nästbäst av alla 32)
  3. Ellen Benediktson (3/32)
  4. Sanna Nielsen (5/32)
  5. Anton Ewald (8/32)
  6. Alcazar (10/32)
  7. Oscar Zia (11/32)
  8. Linus Svenning (13/32)
  9. YOHIO (18/32)
  10. Panetoz (20/32)

  Detta är enligt mig den bästa finalen vi har haft i Sverige på väldigt länge (kanske nånsin)
  6 av 10 finns på min topp 10. 8/10 finns på min övre halva! Ser fram emot imorgon! Kommer rösta slut mina pengar på Ace Wilder 😀 (ok kanske inte riktigt så extremt 😛 men ett par stycken telefonsamtal till startnummer 10 blir det 😀 )

 4. Schlagerpinglan

  @Davve och Adri, jag håller tummarna för att just er favorit ska vinna i morgon. 😉

  @Daniela, Mmm… din lista var en aning mer balladbetonad än min, men det är ju trevlig att se att även de har sin publik samt att det inte hindrar dig från att även placera Ace högt upp. 🙂

 5. Dennis

  Svårt att lämna? 🙂 Egentligen inte men ett rykte har nått mina öron och jag måste helt enkelt höra med dig om det kan finnas någon sanning i ryktet eller om det bara är skitprat. Skulle i och för sig förklara den soprena röstningen som gjordes i Estland.

  Det jag nu hörde var att det i juryn som ratade Sandra och tog fram Tanja fanns släkt till Tanja. Två av dem vad jag hört. Kan det verkligen finnas sanning i det. Har du möjligen hört något om det. Hoppas verkligen att sånt inte kan finnas i esc. Hur som helst känns röstningen i Estland minst sagt märklig

 6. Schlagerpinglan

  @Dennis, Du är så välkommen tillbaka närhelst du vill. 🙂

  Vad gäller Estland så har jag inte hört något om vare sig släktband eller att juryn skulle ha givit Tanja fördelar. Tvärtom så placerade juryn henne som 4:a och hon tog sig vidare till superfinalen tack vare tittarrösterna. Sedan avgjordes superfinalen av 100% tittarröster och då vann hon över juryns favoriter Super Hot Cosmos Blues Band.

  Så om man ska “skylla” på någon för resultatet i Estland så är det snarare tittarnas “fel”. (Själv tycker jag dock om själva låten, när jag blundar för Euphoria-likheterna i framträdandet.)

 7. André

  Där kom alltså listan!
  Satt och väntade på att den skulle komma 😉
  Kul att se ni läsares listor också!

  Här kommer min:

  1. Sanna Nielsen-Undo
  2. Josef Johansson- Hela natten
  3. Linus Svenning- Bröder
  4. Outtrigger- Echo
  5. Ace Wilder- Busy doin nothing
  6. Alcazar- Blame it on the disco
  7. State of Drama- All we are
  8. Oscar Zia- Yes, We can
  9. Helena Paparizou- Survivor
  10. Ammotrack- Raise your hands

  Jag har varit väldigt fram och tillbaka på min lista eftersom den ändrats flera gånger allt eftersom låtar har vuxit för mig och andra blivit sönderspelade men står nu fast vid att ovanstående är årets topp tio för mig, ochbdet är endast utefter låten och jag tar inte hänsyn till scenshower och eventuella möjligheter att lyckas i ESC utan det här är enbart på vad jag tycker om låtarna. 🙂

  Vill även passa på att säga att jag tror finalen imorgon kommer stå mellan Sanna och Ace och att det kommer bli mycket jämt mellan de två, och oavsett vem av de som vinner kommer jag inte bli förvånad. Tvärtom..jag blir förvånad ifall det inte är någon av de.

  Ha det bra! Ser fram emot imorgon 🙂

 8. Dennis

  Ok Schlagerpinglan tack för svaret om röstningen i Estland. Jag satt mest helt förstummad och chockad under finalen så jag tappade helt vad som hände. Jag har aldrig någonsin varit så säker på en vinare från något land som andras låt. Detta baserat på att jag själv såg den som överlägsen och var man än hörde, såg, läste mm så var det likadant. Jag har säkert hört långt över 100 åsikter och jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte hittat någon som trodde på annat än seger för Sandra.

  Nej jag lämnar nu men jag kommer gärna tillbaka nästa år och hoppas då på att de kanonlåtar länderna får fram också får vinna deras tävlingar. I år är det ett skämt och nu har jag lessnat totalt. För mycket nu. Nästa skämt blir säkert att Tikara Kovac rats i Slovenien och töntiga uff vinner.
  Grymt bra blogg du har hur som helst. Ha det riktig bra På återseende 🙂

 9. Elin

  Här är min gissning. Är inte helt överens med mig själv.. men ändå..
  http://eliniver.wordpress.com/2014/03/07/mello-gissning/

 10. Filip

  Här kommer min topp-10 i årets MF:

  1. Sanna Nielsen – Undo
  2. Ellinore Holmer – En himmelsk sång
  3. Linus Svenning – Bröder
  4. Ace Wilder – Busy doin’ nothing’
  5. JEM – Love trigger
  6. Ellen Benedictsson – Songbird
  7. Helena Paparizou – Survivor
  8. Outtrigger – Echo
  9. Yohio – To the end
  10. Alcazar – Blame it on the disco

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se