Inför kvällens final i Danmark

2014-03-08 (lördag)
Danmark Schlagerpinglan: I kväll är det dags för Danmark att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2014“. 10 bidrag tävlar och en kombination av jury- och tittarröster utser vinnaren. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällens final:

“Dansk Melodi Grand Prix 2014”, Final, 8:e mars:
När? klockan 20:00 CET
Var? DR 1 och dr.dk
Vem vinner? En kombination av tittar- och juryröster utser vinnaren
Lyssna på bidragen: Fullversioner av finalbidragen finns på dr.dk

Startordningen, Danmarks “MGP 2014”, Final:
1. “I Choose U“, Bryan Rice
2. “Your Lies“, Rebekka Thornbech
3. “Feeling The You“, SONNY (Wildcard)
4. “She’s The One“, Danni Elmo
5. “Vi finder hjem“, Emilie Moldow
6. “Right By Your Side“, GlamboyP
7. “Before You Forget Me“, Nadia Malm (Wildcard)
8. “Cliche Love Song“, Basim
9. “It Hurts“, Anna David (Wildcard)
10. “Wanna be Loved“, Michael Rune feat. Natascha Bessez (Wildcard)

Schlagerpinglan: Som regerande mästare så skulle man kunna ha förståelse för att Danmark kanske går lite på sparlåga i år för att inte “riskera” en dubbelvinst, men det verkar inte alls vara DR:s planer. Jag är väldigt imponerad av det danska finalstartfältet i år och hittar en hel del starka kandidater, i alla fall i studioversionerna.

Om jag ska välja ut en speciell favorit, så här innan jag ser låtarna framföras live, så blir det “I Choose U” med Bryan Rice, en låt som fångade mitt intresse redan vid den första genomlyssningen. Av erfarenhet så vet jag dock att många av mina danska favoriter genom åren inte riktigt levt upp till förväntningarna när det väl gäller och därför vill jag inte säga/skriva alltför mycket innan jag sett bidragen framföras. 🙂

Jag ser i alla fall fram emot en intressant och förhoppningsvis spännande dansk final, som kommer att följas samtidigt med den svenska Melodifestivalsfinalen. Detta fördubblar mina chanser att se en final där “rätt” vinnare utses. 😉

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2014 (inkl. alla DMGP-2014-låtskrivarna) hittar ni här: “Danmark i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se