Inför Eurovision 2014: Vecka 11

2014-03-10 (måndag)
Tisdag 11/3
Grekland Grekland: “Εurosong 2014 – A Mad Show!” – Final (lyssna på finalbidragen här)
Moldavien Moldavien: Nationell uttagning – Semifinal 1
Onsdag 12/3
Nederländerna Nederländerna: Intervalda The Common Linnets bidrag presenteras
Torsdag 13/3
Tyskland Tyskland: Unser Song für Dänemark – Final
Moldavien Moldavien: Nationell uttagning – Semifinal 2
Fredag 14/3
SanMarino San Marino: Intervalda Valentina Monettas bidrag presenteras
Armenien Armenien: Intervalda Aram Mp3s bidrag presenteras
Lördag 15/3
Norge Norge: MGP 2014 – Final (lyssna på finalbidragen här)
Portugal Portugal: Festival da Canção 2014 – Final (lyssna på finalisterna här)
Moldavien Moldavien: Nationell uttagning – Final
Litauen Litauen: Lycka-till-konsert
Söndag 16/3
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: “Boyuk Sehne”-vinnaren Dilara Kazimovas bidrag presenteras
Belgien Belgien: Eurosong 2014 – Final (lyssna på finalbidragen här)

Schlagerpinglan: Förra veckan avslöjades det vilka bidrag Storbritannien, Israel, Sverige, Danmark, Slovenien och Montenegro kommer att skicka till ESC. Dessutom fick vi höra vilka bidrag som tävlar i Greklands ESC-uttagning medan Norge, Portugal och Belgien alla valde ut de sista finalisterna i sina respektive uttagningar.

Denna vecka kommer Nederländerna, San Marino, Armenien och Azerbajdzjan att presentera sina internvalda bidrag medan Grekland, Tyskland, Norge, Portugal och Belgien alla kommit fram till finalerna av sina nationella uttagningar. Även Moldavien kommer att välja ut sitt bidrag denna vecka men det sker genom inte en utan hela tre shower. Vi är m.a.o. inne i slutspurten av årets ESC-uttagningar. 🙂

Sedan återstår det endast tre bidrag: Österrike ska presentera sitt bidrag den 18:e mars medan Rysslands och Georgiens internval ännu inte har fått något presentationsdatum.

För mer information om ländernas uttagningar, klicka på respektive lands flagga. Resten av ländernas 2014-planer samt länkar till deras samlings-sidor och redan utvalda bidrag, hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför Eurovision 2014: Vecka 11”

  1. Micke

    Hej igen! Ligger en månad efter här nu men tänker lyssna ikapp. Börjar med Grekland eftersom du nu lagt ut det. Ingen av de fyra hugger direkt tag i mig vid en första lyssning men de kanske växer till sig. Känner att tre av dem är ok medan en är så långt ifrån min smak man kan komma. Just nu är det så här.

    1. “Petalouda Stin Athina” (Butterfly in Athens), Crystallia
    2. “Rise Up”, Freaky Fortune feat. Riskykidd
    3. “Kanenas Den Me Stamata” (No one can stop me), Kostas Martakis

    4. “Dancing Night”, Mark Angelo feat. Josephine

    Hur många länder har sina bidrag klara nu? När jag var på väg hem till moder svea igen hörde jag att Tyskland och Rumänien tydligen skulle ha flera bra bidrag bland de sina. Får kolla upp det. Minns att Estland, Malta och Moldavien hade starka låtar bland de sina. Hoppas verkligen att de valt rätt i de länderna 🙂 Malta vet jag att de gjorde det. Estland kan helt enkelt inte ha valt fel men jag oroar mig för Moldavien. Har de haft sin tävling än?

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Hej igen och välkommen tillbaka. 24 bidrag har valts ut än så länge, så du har en hel del överraskningar att se fram emot. 😉 Moldavien har för övrigt sin uttagning med tre shower denna vecka.

  3. Fredrik

    Hur gick det för Danmark?

  4. Schlagerpinglan

    @Fredrik, I Danmark vann “Cliché Love Song“ med Basim http://www.youtube.com/watch?v=KRHKkYrXSjM

  5. Micke

    Har inte vågat titta på vinnande bidrag från tiden jag varit borta. Blev så besviken på flertalet länder innan jag drog. Många bra bidrag som försvann. Hoppas det gått bättre nu. Sandra Nurmsalu måste givetvis ha vunnit i Estland och förhoppningsvis Eoghan Quigg i Irland. Har lyssnat en del på Tysklands låtar nu och där finns främst två jag gillar skarpt. “Like Lovers Do”, Madeline Juno och som älskare av Irland, pubar och deras folkmusik gillar jag givetvis “The Fiddler On The Deck”, Santiano 🙂

    En sak jag saknat i år är mäktiga balkanballader nu när Serbien och Bosnien-Herzegovina dragit sig ur. En kompis sa dock till mig att lyssna på Montenegro så jag gjorde det. Blev jätteglad att någon ger sig på det. Den låten kan nog växa grymt hoppas och tror jag.

    Precis nu när jag sitter och skriver här fick jag en liten chock. Det bidraget som skrämmer mig mest av alla, dels för att jag tycker illa om det men också för att jag är rädd att det kan bli farligt, vann tydligen sitt lands uttagning. Ungerns. Attan det bidraget ger mig dåliga magvibbar. Vågar jag titta vidare bland vinnande bidrag? 🙂

  6. Schlagerpinglan

    @Micke, Du har en hel del överraskningar framför dig, som sagt. 🙂

  7. Micke

    Ok det låter illa 🙂 Ska ta och lyssna igenom vinnarlåtarna först av allt då. Återkommer med omdöme imorgon. Hittills vet jag att Italien, Malta, Montenegro och Finland har bra låtar. Tyvärr också att Ungern och Ukraina har dåliga.

  8. Schlagerpinglan

    @Micke, Lycka till. 🙂 Själv hoppas jag också hinna skriva om alla uttagningarna de närmaste dagarna (har varit lite småkrasslig ett tag och ligger efter), men samlingssidan med alla de utvalda bidragen är i alla fall uppdaterad.

  9. Micke

    Hmm! Nu förstår jag vad du menar med överraskningar 🙁 Måste vara något av den största chock jag fått i ESC-historien. Jaha där försvann ett av de två bidrag jag tyckte jättemycket om. Italien och Estland kändes helt outstanding för mig. Kunde inte ens föreställa mig att Sandra inte skulle vinna. Kändes så klart. Jaja Emma Marrone är i alla fall kvar. Alltid något att glädja sig över 🙂 Har hittat en riktigt bra låt bland vinnarna och en usel. Sloveniens gillar jag skarpt. Rumäniens tycker jag dock är usel till nästan fjantighet. Nu vågar jag knappt lyssna på rumänernas övriga låtar. Fanns ju mycket bra där enligt polarn. Hoppas du var nöjd med årets MF. Jag kommer att lyssna på vinnaren så 1 av 32 är väl inte illa 🙂

    Ok. Du får krya på dig då Schlagerpinglan

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se