Portugal I lördags avgjordes semifinalen av “Festival da Canção 2014“, Portugals nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2014. Tio bidrag tävlade och tittarna valde ut den fem bästa till finalen den 15:e mars. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av Portugals “Festival da Canção”, semifinal, 8:e mars:
Till final (ej resultatordning):
Mea Culpa“, Catarina Pereira
Nas Asas da Sorte“, Zana
Ao Teu Encontro“, Rui Andrade
Sonhos Roubados“, Raquel Guerra
Quero ser tua (como a lua é do luar)“, Suzy
Ute ur tävlingen (ej resultatordning):
Eu Vou“, Ivo Lucas
Mais para dar“, Carla Ribeiro
Emoção“, Ricardo Afonso
O Teu Segredo“, Lara Afonso
Coração de Filigrana“, Madalena Trabuco
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter att ha sett klippen i efterhand så kan jag konstatera att jag i stort håller med tittarna om resultatet men att jag föredragit om “Emoção” fått en av finalplatserna. Nåja, hela min topp-tre gick vidare så jag känner mig nöjd ändå. 🙂

De tre jag tyckte var snäppet bättre än de övriga var “Sonhos Roubados“ (en av få låtar jag genast ville lyssna på igen), “Mea Culpa“ (charmig Melodifestivalen-light-låt med portugisisk touch) och “Ao Teu Encontro” (stillsam, klassisk ballad).

Om jag skulle välja ut en femte finalist så hade det blivit “Quero Ser Tua” som svänger på riktigt trevligt i bästa Lambada-stil. Tyvärr så tycker jag att scenshowen, eller bristen på show, gjorde att låten kändes lite väl kall men än finns det tid att slipa på detaljerna. Finalen avgörs ju inte förrän nu på lördag den 15:e mars. 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2014 (inkl. låtskrivarna till alla bidragen) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Portugal 2014: Resultatet av semifinalen”

 1. Adde

  de 5 låtar som gick vidare var helt underbara, som ESC ska låta, helt överdramatiska och som det var förr, se och lär SVT! Bästa låtarna hitills i år i en uttagning.

 2. Micke

  Oh så besviken. Varje år hoppas jag att Portugal ska få fram något riktigt bra bidrag. Portugal är värda det. De säljer sig aldrig för att nå framgång. De håller alltid på sitt och det ger respekt. Portugal skulle aldrig sälja sig till att frångå att hålla på ursprungstanken med ESC, att sjunga på sitt eget språk. Tyvärr hittar jag inget riktigt bra bidrag men samtidigt har jag bara lyssnat en gång så kanske händer något längre fram. Hoppas verkligen det så att den gamla trotjänaren äntligen kan få till det

 3. Adri

  Catarina Pereira borde ha vinsten som i en liten ask; men precis som Ungern, Finland och Lettland så har Portugal en vana att välja helt fel bidrag så det blir väl Rui Andrade eller Suzy. :/ HEJA CATARINA!

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Eftersom hon har en av de bästa låtarna, enligt mig, så skulle även jag tycka att det vore ett bra val… men som sagt… man vågar verkligen inte ta ut något i förskott i år.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se