Azerbajdzjan I dag avslöjade TV-bolaget İctimai vilket internvalt bidrag som “Boyuk Sehne”-vinnaren Dilara Kazimova kommer att representera Azerbajdzjan med i Eurovision Song Contest 2014.

Avslöjandet skedde genom att den officiella videon till låten “Start A Fire” släpptes, se länk nedan. Låten är skriven av Stefan Örn, Johan Kronlund och Alessandra Günthardt vilket betyder att landet för sjätte året i rad tar hjälp av låtskrivare från Sverige.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Dilara Kazimova – “Start A Fire”

Schlagerpinglan: Nu har jag lyssnat på “Start A Fire” ett antal gånger men får nog inse att det kommer att ta ett bra tag innan jag får grepp om den. I nuläget hör jag bara en anonym låt som aldrig kommer igång men jag är övertygad om att låten kommer att blomma ut med tiden för är det något Azerbajdzjan kan så är det att köpa in Eurovision-bidrag. 😉

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Azerbajdzjans i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2014”

 1. davve

  Här har ni balladen som kommer placera sig högst. modern,cool och oerhört vacker ballad. men framförallt med ett modernt sound och inte så mossigt som sveriges och norges respektive låtar.

  bra jobbat azerbaijan.

 2. Nathalie

  Är så oerhört trött på det här landets tråkiga svenskskrivna ballader. Har de inga som helst låtskrivare i landet, kan de bra gärna stanna kvar i Baku.
  Naturligtvis kommer det här komma högt, kan mycket väl vinna. Men så är ju landet väl också en mästare på att köpa rester!

 3. Johan

  Det landet som år efter år har fuskat och tänjt på reglerna, som oavsett bidrag alltid lyckas komma hur bra till som helst i placeringslistan… usch vad jag avskyr Azerbajdzjan i eurovision-sammanhang.

  Nåja, låten är väl okej. Rätt tråkig men med en skicklig och van sångerska som säkert kommer leverera live. Tråkigt nog är det som vanligt med Az att de ska köpa in en låt från Sverige för de verkar ju vara det enda de kan komma med. Lite etniska inslag i det instrumentala men det räcker inte för att hålla uppe mitt intresse mer än i en minut ungefär.

  Placering? Topp 5. Skulle även ha placerat sig topp 5 om de skickat en get som gormade i 3 minuter.

 4. Johan

  Skulle dragit en korr.läsning på tidigare kommentar, sorry.

 5. Micke

  Helt på Nathalies linje angående nedköpet med att länder tar låtskrivare från andra länder. Det absolut tråkigaste av allt inom ESC

 6. Kerstin

  Även jag börjar tröttna på Azerbaijan och deras svenskskrivna bidrag. Reglerna är ju som dom är men att år efter år göra samma sak, att använda svenska låtskrivare känns bara löjligt. Som vanligt en snyggt förpackad låt men utan att beröra. Ljusår ifrån vår svenska ballad och Norges.

 7. Rickard

  Håller helt med Davve här: Riktigt bra ballad! Har den på min topp 3! Avskalad och modern med en bra sångerska! kan bara bli succe! 🙂
  Sedan gillar jag fortfarande Sannas låt. Däremot Norges är inte bra! Riskerar att bli en riktig flopp!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se