Portugals Eurovision-bidrag 2014

2014-03-17 (måndag)
Portugal I lördags valde Portugal ut sitt tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Festival da Canção“, där tio låtskrivare blivit inbjudna att ställa upp med vars en låt/artist-kombination.

I finalen tävlade de fem bidrag som tagit sig vidare från föregående veckas semifinal och vid båda tillfällena så avgjordes resultatet av 100% tittarröster. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Portugals bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Suzy – “Quero ser tua”

Resultatet av finalen av Festival da Canção 2014:
1. Quero ser tu“, Suzy
2. Mea culpa“, Catarina Pereira
3. Ao teu encontro“, Rui Andrade
4. Nas asas da sorte“, Zana
4. Sonhos roubados“, Raquel Guerra
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Jo, jag vet att jag kan han nämnt att jag tyckte att de flesta bidragen var helt OK och att det inte spelade någon större roll vilket bidrag de valde, men då trodde jag att det i första hand stod mellan “Sonhos roubados“, “Mea culpa” och “Ao teu encontro“. 😉 När det nu blev ett av de två bidrag jag tyckte minst om som vann så blev jag trots allt lite besviken.

Själva vinnarlåten tycker jag är riktigt svängig och inte ens det faktum att jag tycker att den låter precis som alla andra låtar i den genren stör mig. I stället så är det nog sångerskan och/eller scenshowen som är mitt stora problem, för hur varm själva låten är så får jag ett isigt intryck när jag ser den framföras.

Förhoppningsvis kan de få till ett passande sätt att presentera sitt bidrag på så att de kan få en chans att ta sig till final i Danmark och på så sätt blir uppmuntrade till att fortsätta delta i tävlingen. Lycka till, Portugal. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Portugal i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Portugals Eurovision-bidrag 2014”

  1. Nathalie

    Jag tar tillbaka det jag tidigare sa om Portugals bidrag och huvudvärk. På något mirakulöst sätt har jag fastnat för den här låten. Den är såpass dålig att den nästan blir bra…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se