Den 4:e april har SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2014” premiär. I fyra program kommer inbjudna gäster få tycka till om de tävlande bidragen. Ny programledare för i år är Malin Olsson medan Christer Björkman uppges ha fått en roll som bisittare. Här nedan ser ni schemat och den aktuella gästlistan:

Schemat för “Inför Eurovision Song Contest 2014”:
Del 1: fredag 4:e april kl. 21:00 (SVT1) Gäster: Kitty Jutbring och Rennie Mirro
Del 2: fredag 11:e april kl. 21:00 (SVT1) Gäster: Linda Bentzing och Dennis Bröchner
Del 3: fredag 25:e april kl. 21:00 (SVT1) Gäster: Charlotte Perrelli och Christer Lindarw
Del 4: fredag 2:a maj kl. 21:00 (SVT1) Gäster: Henrik Torehammar och Lina Hedlund
(Källor: expressen.se och svt.se)

Schlagerpinglan: Efter att Thomas Lundin försvann från programmet förra säsongen så försvann också den sista anledningen jag hade att se fram emot serien. Jag kommer förmodligen att se avsnitten i alla fall, men det är tyvärr inte längre något måste-program för mig utan mer ett i-brist-på-annat-program. Lite synd med tanke på hur bra och intressant man skulle kunna göra programmet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2014””

  1. Micke

    Helt på samma Linje. Thomas Lundin var hela grejen med programmet. Tyvärr vågar de nog inte erkänna det själva nu så den eran är nog tyvärr över. Skämtprogrammen förra året tog ned mitt intresse till noll och nu känns det inte som att jag kommer att se det här i år.

  2. Nathalie

    Inför ESC med underbara Thomas Lundin har alltid varit ett måste för mig. Riktigt tråkigt att svt slopat detta. Det har väl med budgeten att göra skulle jag tro!
    Tankar om gästerna:
    Kitty Jutbring/ Vad har hon med musik att göra?
    Dennis Bröchner/Who? Har aldrig tidigare hört talas om!
    Henrik Torehammar/ Kan ha hört namnet, men vet absolut ingenting om.

    Kan inte heller direkt påstå att jag är något fan av varken Lina Hedlund eller Linda Bengtzing.
    Program nr: 3 med Charlotte & Christer kan ju dock vara bra.

    Måste ändå tacka “Gud” att man slipper Shirley Clamp i år, har aldrig blivit så irriterad av någons kommentarer som hennes förra året.

  3. Nathalie

    Jaså! Dennis Bröchner från den världskända gruppen Pink Pistols. Det var ju ett väldigt “stort” namn.

  4. Gornitzka

    Håller helt med, dessutom att man övergav systemet i att man hade fem personer (Thomas Lundin inräknad) som skulle ge poäng var ju det som var charmen i att kolla på programmet, och var mer för publiken där ute. Jag förstår inte heller hur SVT kunde tänka så snett där och göra det här till en tom talkshow.

  5. Gornitzka

    Nu blev det lite fel i min formulering. Alltså, det gamla systemet var ju det som lockade folk, men att man övergav det var ett slag mot solar plexus.

  6. Davve

    Jag tror Malin Olsson blir kanon och årets gäster verkar bra. Men förra årets inför program var dåligt dock. Men jag kan tycka att det är lite irrelevant att ha åsikts program om sånt här, kunde de inte bara spela upp låtarna. Det är VI där hemma som ska bilda oss en åsikt. Sen inser jag värdet av underhållningen som åsikts tv ger.

  7. Johan

    Varför gör ni såhär SVT?! VARFÖR?!

    Jag misstänker att det sista riktiga “inför”-programmet (2012) sänkte konceptet rätt ordentligt med Måns Zelmerlöw och Gina Dirawi som hade de mest idiotiska motiveringarna bakom deras poäng. Tacka gudarna att Thomas briljans ändå fanns där och räddade det hela från att bli en katastrof.

    Förra årets version? Urtrist. Nicklas Strömstedt är nog den minst karismatiska programledaren som existerar och det var fantasilösa och tråkiga diskussioner samt samma brist på bra analyser som 2012. Såg varenda avsnitt med tron att det skulle rycka upp sig men icket.

    Mina förväntningar inför årets? 0. Den lilla glimt av kompetent paneldiskussion vi får i år kommer komma från Perelli och Lindarw som båda var rätt skarpa när de deltagit i tidigare års inför-program. Förhoppningsvis lite mer karisma från programledaren men fjolårets insats var bedrövlig.

    Panelformatet var ju fruktansvärt kul! Man fick jämföra sina poäng, höra ett flertal olika åsikter framföras och med Christer som programledare som älskar programmet mer än någon annan. Jag tror att det hade kunnat leva vidare om de hade haft en bättre panel 2012.

    Nä gud vad less jag blev nu… tillbaka med panelen och tillbaka med Thomas! Sen kan ni slänga in Björn Kjellman också.

  8. Micke

    En liten fråga till Nathalie om det hon säger om Shirley Clamp. Har inget att säga emot din åsikt men jag undrar lite. Såg du programmet det året Måns Zelmerlöw var med? Det är nog första och förhoppningsvis sista gången i mitt liv jag har haft lust att slänga ut vår TV.

  9. Hans-Julius

    Antar det var för mobbingsrisken de lade ner den gamla versionen, riktigt trist! Det var ett program att se fram emot varje år. Förra året var en rejäl flopp, oerhört tråkigt format. Man ändrar inte på vinnande koncept!

    Malin Olsson är en mycket duktig programledare och några av gästerna kan nog vara intressanta… Men SVT, ni måste ta tillbaka gamla konceptet… Malin Olsson får gärna vara värd för 5 tyckare med Thomas inräknad så klart!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se