Rysslands Eurovision-bidrag 2014

2014-03-19 (onsdag)
Ryssland Som sista land så har nu även Ryssland presenterat sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2014. Från början var det tänkt att talangtävlingen “Kto?” skulle utse den ryska representanten men efter en lång tystnad så blev det till slut klart att TV-bolaget RTR i stället satsar på ett internval.

Den 15:mars avslöjades det att det blir JESC-2006-vinnarna Tolmachevy Sisters som får representera landet i ESC 2014 och nu har även tävlingsbidraget “Shine“, av Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos, John Ballard, Ralph Charlie och Gerard James Borg, presenterats, se länk nedan.

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2014 här:
Tolmachevy Sisters – “Shine”: video

Schlagerpinglan: Mitt första, spontana intryck av “Shine” var en släng av besvikelse, då jag förväntat mig något lite mer storslaget, men ju mer jag lyssnar på den desto mer övertygad blir jag om att även detta lite mer försiktigt storslagna fungerar på mig. 🙂

Ryssland kommer garanterat att hålla till på den övre halvan av mina topplistor, frågan är bara hur långt upp det rör sig om. Det ser i alla fall lovande ut för tillfället, men det är ju inte så oväntat då Philipp Kirkorov är en av de som haft ett finger med i leken. 😀

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2014 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2014” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen (som numera är uppdaterad med länkar till live-framträdanden, officiella videor och låttexter) finns här: “Alla bidragen i ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2014”

 1. Nathalie

  Slisk! Det är det enda ordet jag kan komma på gällande Rysslands bidrag. Första klassens slisk!
  Dock måste jag erkänna att det finns värre smörja i årets festival….

 2. Micke

  Yepp! Rumäniens refräng. Svårslaget 🙂

 3. Kerstin

  Precis som för dig Schlagerpinglan så var mitt första intryck att det var en helt ok poplåt men efter några lyssningar så har den vuxit sig till en riktig favorit hos mig. I brist på fartiga riktigt BRA låtar så tror jag Ryssland kommer placera sig riktigt högt dock inte oförtjänt i så fall.

 4. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag hoppas du får rätt i att Ryssland placerar sig högt. (Jag vill inte gärna tro att tittarna eller juryn skulle kunna tänka sig att bojkotta Ryssland röstningsmässigt p.g.a. icke-Eurovision-saker, men man kan aldrig så noga veta.)

 5. Kerstin

  Schlagerpinglan, du har helt rätt. Jag tänkte faktiskt inte ens på det här som händer i Ryssland. För mig har politik och ESC noll med varann att göra men så är det ju inte för alla. ESC för mig handlar om gemenskap och en folkfest som ska föra samman människor som älskar musik och den här speciella företeelsen som inträffar en gång om året. En höjdpunkt på året för min del. Men du rätt det finns en risk att det ryska bidraget inte kommer placera sig så högt som det kanske hade annars. Synd för tjejerna och låtskrivare som inte bär något som helst ansvar.

 6. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Även jag håller stenhårt på att skilja ESC och politik och trots att man kanske undermedvetet påverkas av omkringliggande saker så försöker jag ändå att inte blanda in orelevanta saker när jag bedömer bidragen. Det är kanske svårare för de som är direkt berörda, men förhoppningsvis så blir det en så rättvis poängfördelning som möjligt i slutändan.

 7. Josef

  Ja denna ryska låt är faktiskt bättre än Ukraina tror jag. Säker finalist och en topp tio-placering. För detta är varken robot som Micke ogillar eller ballad. Jag tycker nästan den är bättre än topplåten från Danmark men jag kanske överdriver där..

  Hjälp mig schlagerpinglan 🙂 Jag tycker jag känner igen lite tonarter men kan inte placera varifrån det skulle vara.

 8. Josef

  Oj Kerstin,

  jag har lyssnat och denna är på väg förbi Armenien t.o.m. Jag tror ryskorna blir farliga till seger med tanke på alla grannar de har runt om i östeuropa. Vi får se om detta med Krim kommer att infektera saken, men jag håller med er ovan att man inte ska blanda ihop politik med ESC.

 9. johnny

  Jisses så bedrövligt.. låter som en demo och texten är skrattretande. Skulle gott kunna vara en anti-putin låt.

 10. Davve

  Saken är att även om invånarna i ett land bojkottar ryssland så spelar det ingen roll. Bor hur många ryssar som helst i de flesta öststats länder och även i väst som gör att ryssland kommer få många röster ändå.

 11. Micke

  Grejen är den att var ska vi börja och var ska vi sluta?. Ska ryssarna bojkottas nu i ESC. Och hur är det med människoförtryck och liknande i Azerbajdzjan och Vitryssland. Ska vi kanske ge oss på Danmark och alla andra länder där prostitution är tillåtet. Eller är det tvärtom att vi ska ge oss på Sverige och liknande som förbjudit det och därmed gjort kvinnornas situation farligare som en del hävdar. Är det inte dags att bojkotta Sverige överhuvudtaget snart med tanke på alla nazistdåd som utförs av knäppskallar. För att inte tala om all annan galenskap som frodas i Europas länder.

  Vet ni det finns allt för mycket galenskap i världen men en annan typ av galenskap frodas också. Den galenskap som säger att vi inte får ha något roligt överhuvudtaget längre. Att allt som egentligen är helt oskyldigt ändå måste dras in i den politiska galenskapen som visar sitt fula tryne varthän vi går.

  Fy fan, rent ut sagt. Låt nu ESC få vara det som det var menat att vara från begynnelsen. En lek mellan länderna. Ett sätt att föra länderna närmre varandra och att dela med oss av vårt musikliv. Galenskapen i världen får aldrig glömmas bort men vi behöver inte försöka smälta ihop den med precis allt som får oss människor att ha det trevligt. Jag oroas precis som de flesta andra av vad som händer i världen men just nu för stunden skiter jag i detta och tar mig an ESC som det var menat. Vi ska ha kul helt enkelt. Jag hoppas de flesta klarar av att känna likadant. Nu har vi kul som sagt.

  Vad det gäller den ryska låten så växer den allt mer.

  Måste kommentera det Josef skrev: “denna ryska låt är faktiskt bättre än Ukraina.” Ja stackars Ryssland om den inte hade varit det 🙂 Men du har rätt det är inte robot. Märker ni alla att det blir mindre robot för varje år i ESC. Enligt polarna var det även så i MF i år. Jisses utvecklingen går verkligen framåt 🙂 Människan håller på att ta över musiken igen

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag håller med dig och hade önskat att alla hade haft samma inställning… men sanningen är ju den att många brinner för olika frågor och ser t.ex. OS och ESC som utmärkta plattformar för att lyfta sina frågor, trots att de är menade att vara fria från sådant. Men men… nu ska vi inte ta ut något negativt i förskott. Det är trots allt en miljonpublik som engagerar sig i ESC och då spelar förhoppningsvis enskilda små kampanjer inte så stor roll. 🙂

 13. Micke

  Tänkte retas lite med er som tycker er känna igen låten. Tänk er 60-tal och en känd hit 🙂

 14. Josef

  Haha Micke det var roligt med jämförelsen att Ryssland “lyckades” vara än Ukraina. ( Idetta fall för jag vet att du har Ukraina ganska långt ner på listan)

  Annars kunde jag inte formulerat på något sätt bättre än ovan, Micke. 😀 I detta är jag helt på din sida. “Man kan inte låta sätta sig på höga hästar och döma, när man själv har lik i garderoben”. . Låt ESC vara en musiktävling där jag tycker t.o.m Ryssland är bättre än Danmark! 😉

  Micke,,RESPEKT!

 15. johnny

  Man kan tycka olika om politik och ESC men i detta fall är det ett statstevebolag som internt valt ut syskonen. Hade åtminstone folket fått säga sitt så hade det varit en förmildrande omständighet. Just nu ser jag det som att tjejerna jobbar direkt för staten och då blir det bojkott för min del.

 16. Schlagerpinglan

  @johnny, ESC är en tävling för olika TV-bolag och de bestämmer själva hur de ska utse sina bidrag. Vissa väljer internt och vissa har nationella uttagningar. De ryska syskonen jobbar lika mycket för statstelevisionen som vår svenska Sanna (och alla de andra artisterna) gör… men vi är alla fria att rösta hur vi vill. 🙂

 17. Micke

  En fråga till Johnny i all ödmjukhet. Kommer du även att bojkotta Azerbadjzjan, Montenegro, Italien, Nederländerna, Armenien, Storbritannien, Polen, Makedonien och möjligen någon mer som var bland de länder som landets tevebolag gjorde ett internval för att få fram ett bidrag.

 18. johnny

  Micke, du fattade ju inte poängen alls.
  Ryssland är ett fascistiskt land och förtjänar inte vara med i ESC-familjen. Det är upp till var och en men själv tänker jag inte lotsats som om inget hänt.

 19. Micke

  Köper det rätt av Johnny. Du är i din fulla rätt att tycka och handla precis som du själv känner. Jag förstod mycket väl vad du menade men är inte helt säker på att du förstod vad jag menade. Som sagt, känner du detta så ska ingen jävel lägga sig i det. Det är ditt val och ingen annans. Men det är just det jag menar även i det omvända. Precis som ingen ska eller har rätt att försöka övertyga dig om att ändra dig likaså gäller i det omvända. Om “Sara” känner att hon inte vill tänka på sånt nu, att det är tillräckligt med skit i världen ändå och nu bara vill ha kul och njuta av ESC då ska inte “Linda”, “Erik” eller någon annan försöka övertala henne om det motsatta. Det är hennes val precis som ditt att bojkotta Ryssland. Det jag mer ville få fram i det jag skrev var att var ska vi dra gränserna? Får vi ha något roligt längre eller måste vi gräva i allvar i allting? Hur gör vi exempelvis med Azerbadjzjan och Vitryssland? Vad är rätt och vad är fel?

  Tro mig Johnny jag har inte det minsta emot om du bojkottar Ryssland det är helt upp till dig. Jag bojkottar inte Ryssland och det är helt upp till mig. Jag har ingen som helst rätt att övertyga dig om att ändra dig och du har ingen rätt att övertyga mig. Var och en gör precis som den själv vill så länge vi alla respekterar varandras åsikt. Att du bojkottar Ryssland eller att någon annan här inte gör det spelar ingen roll för mig. Jag behandlar er lika och diskuterar med er här på bloggen utifrån exakt samma mall. Gör inte minsta skillnad.

  Nu släpper jag detta Johnny för det här är Schlagerpinglans blogg och jag tror hon vill den ska handla om musik och inte politik 🙂 No hard feelings between us I hope. Definitivt inte från min sida i alla fall och jag hoppas du känner likadant 🙂

 20. Anna

  Denna låt är kass!

 21. Rickard

  Helt okej låt! Vill se dem live först men tror topp 10! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se