Schlagerpinglan: Låt oss ta en första titt på hur oddsen ser på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2014 från den de båda semifinalerna. Här nedan ser ni alla bidragen i den ordning, från låga till höga odds, de lär ha chans att ta sig vidare från sin semifinal, allt enligt Oddschecker.com.

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2014-03-20)
Semifinal 1: Semifinal 2:
Armenien Armenien: Not Alone Rumänien Rumänien: Miracle
Sverige Sverige: Undo Norge Norge: Silent Storm
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: Start A Fire Malta Malta: Coming Home
Ungern Ungern: Running Finland Finland: Something better
Ukraina Ukraina: Tick-Tock Irland Irland: Heartbeat
Ryssland Ryssland: Shine Israel Israel: Same Heart
Belgien Belgien: Mother Grekland Grekland: Rise Up
Moldavien Moldavien: Wild soul Polen Polen: My Słowianie
Albanien Albanien: One Night’s Anger Slovenien Slovenien: Round And Round
Estland Estland: Amazing Österrike Österrike: Rise Like a Phoenix
Montenegro Montenegro: Moj Svijet Makedonien Makedonien: To The Sky
Nederländerna Nederländerna: Calm After The Storm Litauen Litauen: Attention
Island Island: No prejudice Vitryssland Vitryssland: Cheesecake
Portugal Portugal: Quero Ser Tua Schweiz Schweiz: Hunter of stars
SanMarino San Marino: Maybe (Forse) Georgien Georgien: Three minutes to Earth
Lettland Lettland: Cake to bake
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Jaha, det var den spänningen det, tänker ni nu kanske. För om dessa odds inte är att lita på, varför skulle jag annars ha tagit upp dem här? Jo, av den enkla anledning att odds tenderar att förändra sig över tiden och det kan vara intressant att se om det i år händer något drastiskt ju närmare tävlingen vi kommer.

Dessutom så brukar det alltid finnas ett par länder som är väldigt över- eller underskattade och personligen tycker jag att det är en del av tjusningen med ESC att försöka lista ut vilka de kan vara. 🙂

Skulle jag vara nöjd om det visar sig att det verkligen blev dessa tjugo som gick vidare? Ja, relativt. 🙂 Lite svinn får man ju räkna med men jag hade ju gärna sett att Nederländerna och San Marino från den första semifinalen och även Schweiz och Vitryssland från den andra tar sig vidare… men risken finns ju alltid att det i så fall blir på bekostnad av andra bidrag jag tycker ännu bättre om. Man får m.a.o. vara försiktig med vad man önskar sig. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Eurovision 2014: Vilka länder går vidare från semifinalerna?”

 1. Micke

  Tänkte göra en helt annan lista innan jag koncentrerar mig på det som är. Tänkte på de tio bästa låtarna överhuvudtaget som jag ser det ESC 2014. De fyra första är såna jag kommer att ha med mig även efter ESC. Bara hälften av de tio är kvar i tävlingen.

  1. “La Mia Città”, Emma – ITALIEN
  2. “Kui tuuled pöörduvad“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND
  3. “Calm After The Storm”, The Common Linnets – NEDERLÄNDERNA
  4. “Breathe“, Ştefan Stan feat. Teddy K – RUMÄNIEN
  5. “Silent Storm“, Carl Espen – NORGE
  6. “Coming Home“, Fire Light – MALTA
  7. “Flying”, Covali Boris – MOLDAVIEN
  8. “Not Alone“, Aram – ARMENIEN
  9. “I want to fly”, Cadence of Heart – MOLDAVIEN
  10. “The movie song“, Eoghan Quigg – IRLAND

  Som den stora Irlandsvän jag är kan jag helt enkelt inte låta bli att ge pluspoäng till en annan låt även om det är en tysk låt. “The Fiddler On The Deck”, Santiano. Känns som jag sitter på en pub på Irland 🙂

 2. Micke

  Det jag reagerar mest på enligt oddsen är att tre så usla bidrag som Ungern, Ukraina och Estland i så fall skulle slå ut verklig musik som vi får till oss från Nederländerna. Skäms 🙂

 3. Adri

  Jag tror inte Albanien går till final och av dem tre “usla bidragen” (som Micke kallar det), de är några av mina favoriter men dock tror jag bara att Ungern och Ukraina klarar det. Estland hamnar nog på andra sidan topp 10. :/

 4. Micke

  Ajdå! Menade inget illa med det Adri. Handlar bara om olika smak vet du. Finns inget rätt eller fel. Tog väl i lite väl mycket där. Det enda som jag riktigt står för att jag tycker är riktigt uselt i ESC 2014 är Rumäniens refräng. Hoppas nu inte det också är en favvis för dig 🙂

 5. Christopher

  I semifinal 1 tror jag att Estland, Albanien, Moldavien inte går till final. Där har nog oddsen fel. Istället så tror jag att det blir Montenegro för med Serbien borta och en Serbien liknande låt kan få en hel del röster. Nederländerna för att deras låt tycker jag har en egen genre i årets ESC. Portugal har aldrig vunnit tävlingen men brukar oftast gå till final med en seriös låt.

  Semifinal 2 så kommer tyvärr Österrike inte gå till final men jag har gärna fel. Istället blir det Vitryssland eller Makedonien som tar den.

 6. Nathalie

  Så här tror jag:
  Semi 1:
  Armenien, helt säker.
  Ryssland***
  Ukraina***
  Estland, ganska säker.
  Moldavien, ganska så säker
  Sverige, ganska så säker.
  Ungern, ganska så säker.
  Azerbaijan, helt säker.
  Lettland, inte helt säker (men med alla ex-sovjet länder med, tror jag nog allt att Lettland har en ganska så stor chans att ta sig vidare)
  Island, inte helt säker men Sverige, Danmark, Estland & Lettland brukar väl ge ganska höga poäng till Island?

  ***. Med tanke på krisen mellan Ryssland-Ukraina, tror jag inte riktigt att man kan veta hur det går för respektive bidrag, för mig kan de gärna åka ut bägge två. Maken till skitlåtar!

  Semi 2 är svårare:
  Rumänien, går alltid vidare.
  Grekland, går alltid vidare.
  Norge, väldigt säker.
  Malta, ganska säker.
  Finland, ganska säker.
  Litauen, ganska säker.
  Makedonien/Slovenien, gissar att åtminstone ett ex-jugo land tar sig till final, med lite hjälp från Schweiz, Rumänien & Grekland.
  Irland, går troligen vidare.
  Vitryssland, är nog också ganska säker.
  Och tyvärr så gissar jag även att Georgien kommer att knipa en finalplats.

  Detta är enbart vad jag tror, men jag tror att vi kan alla vara eniga om att politik spelar nästintill högre grad roll i tävlingen än låtarna i sig. Det borde inte vara så, men…

 7. Nathalie

  Tror nog ändå trots krisen Ukraina-Ryssland, att de tillsammans med Armenien, Azerbaijdsjan (det går inte att stava till) samt Moldavien redan är klara finalister.

 8. Micke

  Ursäkta om jag låter gnällig Schlagerpinglan men jag känner att du gjort ett misstag med länkarna till låtarna. Antingen det eller så har landet ifråga gjort ett ännu större misstag och bestämt sig för att sjunga på engelska. Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om Polens bidrag när de sjunger på polska. Den engelska varianten är dock lika hemsk som Rumäniens refräng.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Se inte det som gnäll, jag vill gärna att det påpekas om det skulle vara något fel så det kan rättas till. Vad gäller den polska låten så vet jag faktiskt inte vilken version som är den “rätta”, då de inte lagt upp texten på den officiella sidan ännu. Än så länge är det den engelska låten med polsk titel det enda som finns på den officiella sidan, så det lutar åt en engelsk version, men säkert vet jag inte.

 10. Adri

  Jag tog det inte på ett illa menat sätt Micke. Klart att alla har olika smak! Jag var bara för lat för att skriva de tre ländernas namn så jag referade dem bara som “de tre usla låtarna” 🙂

 11. Gornitzka

  Av semifinalerna att döma är det även för mig komplicerat att tippa något, men jag tror att Albanien och Moldavien kan få svårt att gå vidare, och att Montenegro istället kan ta en av platserna, och den sistnämnda hoppas man ju på San Marino, inte för att nödvändigtvis gillar låten så mycket, men ändå för att det blir bra för landet.

  Andra semin tror jag visserligen att Malta skulle kunna gå vidare, men inte hamna så där högt. För mig känns det som de nätt och jämt går vidare. Om inte annat kanske Makedonien kan skrälla.

  I skrivande stund hoppas jag sen att segern går till Ungern i år. Dels för att det skulle bli första gången, men också för att det skulle bli den första segern där grannröstning inte skulle vara helt inblandad. Sen tycker jag att Ungern har bäst låt i år.

 12. Micke

  Schlagerpinglan: Varför inte lägga in den här under Polen istället. Dels skulle de som stör sig på närbilder på kvinnobröst slippa detta “hemska” och dels skulle de som precis som jag tycker låten förlorar enormt på att framföras på engelska slippa det. Jag föredrar alltid sång på det egna språket men sällan har det gjort större skillnad på klass som i det här fallet. Med sång på polska är den på plats 15 på min topplista. På engelska är den på plats 31.

  http://www.youtube.com/watch?v=Is0a9ow96po

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Ett bra förslag, klart bättre version. Tackar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se