Rumänien Rumänien valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Selecţia naţională 2014” med 12 tävlande bidrag. Vann gjorde jury-favoriterna Paula Seling & OVI med låten “Miracle“, som nu också finns i en akustisk version, se länk nedan.

Rumäniens ESC 2014-bidrag: “Miracle”, Paula Seling & OVI:
akustisk versionlive NF-framträdandetext-videotext

Schlagerpinglan: Enligt oddsen så lär Rumänien ligga riktigt bra till för att kunna ta sig vidare till finalen. Personligen så har jag minst tio andra semi-2-bidrag som jag tycker bättre om, se här, så i nuläget ser jag gärna att dessa odds visar sig vara lite väl optimistiska. Men, men… eftersom jag faktiskt tycker att den här nya versionen inte bara är bättre än originalet utan t.o.m. lyssningsbar så finns det ju en möjlighet att jag ändrat åsikt helt innan det är dags för den avgörande showen. 🙂

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rumänien 2014: Akustisk version av “Miracle””

 1. Nathalie

  Om jag säger så här, så blir jag gladare till sinnes över att se en lång vacker rumänsk kvinna, tillsammans med en ganska liten smågullig rumänsk man på scen, sjungandes en ganska glat låt- än det depressiva begravningstemat från Belgien, eller en man utklädd till kvinna med skägg.
  Låten är inte bra, men Rumänien lär nog ta sig vidare….

 2. Nathalie

  Det ska vara glad låt, inte glat….

 3. Daniel

  Den vackra rumänska kvinnan får vara hur vacker hon vill eller den rumänska mannen hur smågullig han vill, men när låten suger kvittar det. För jag håller med dig om utseendena Nathalie. Denna akustiska version var dock något bättre än tidigare versioner. Men det räcker fortfarande inte för att den ska lämna min sistaplats av de 37. Men gör den dig glad till sinnes Nathalie så har ju Rumänien i alla fall lyckats beröra dig. Mig berör den också, men jag blir mer upprörd.

  Men den där skäggiga damen eller kvinnliga mannen (vilket det nu är?) har ju i alla fall en låt som är lyssningsbar enligt mig. (Men det vet ni ju redan att jag tycker ha ha). Men jag oroar mig för liveframträdandet då Micke har varnat för falsksång. Vi får se. Namnet är dock lite på gränsen till löjligt.
  Chonchita = F***a (slang för det kvinnliga könsorganet)
  Wurst = korv

  Slutsats om Rumänien: Sitter säker och går lätt vidare till final (suck).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se