Finland Finland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom “Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) 2014” med totalt 12 tävlande artister. Efter två live-spelningar och en semifinal hade 8 finalister sållats fram och det blev till slut gruppen Softengine som vann. Vinnarlåten “Something better“ har nu även fått en tillhörande, officiell video, se länk nedan.

Finlands ESC 2014-bidrag: “Something better”, Softengine:
videolive NF-framträdandetext-videotext

Schlagerpinglan: Då var den äntligen här, den officiella videon till mitt personliga favoritbidrag 2014. Jag måste medge att jag varit en aning orolig inför denna nya version, för risken finns ju alltid att de i sin iver att förbättra gör precis det motsatta. I just det här fallet så har de endast gjort ett par småjusteringar och trots att jag först reagerade med ett litet höjt ögonbryn så tog det inte lång stund innan jag accepterade ändringen och är numera väldigt nöjd med hur det låter. 😀

Finland har m.a.o. fortfarande det bästa bidraget i ESC 2014, enlig mig, och jag hoppas att det går riktigt bra för dem i tävlingen. Någon totalseger vågar jag inte tro på men en hygglig placering i finalen borde det kunna räcka till. 😀

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Den officiella videon till “Something better” (Softengine)”

 1. Johan

  Jag tror att detta bidrag kommer falla i samma fälla som Island 2008 och 2010, Danmark 2008 och 2012, Portugal 2008 osv. som alla utan problem tog sig vidare till finalen men som där hamnade på plats 14-20 ungefär. Hoppas verkligen att jag har fel i denna analys men det brukar alltid vara någon eller ett par nordiska bidrag som är riktigt bra (eller favoriter) som hamnar på halvdana finalplaceringar.

  Personligen diggar jag detta och hoppas verkligen att de kniper en topp 10-placering för denna typ av rocklåt vinner nog inte då den inte sticker ut nog mycket inom genren för att ändra röstriktningen.

  Jag gissar dock på en klassisk mittenplacering i finalen för Finland.

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Jag vill naturligtvis inte tro på din analys, av uppenbara orsaker, men tyvärr så tror jag att du har en poäng. “Something better” känns det som ett bidrag som jag kan tänka mig många gillar men som de likväl inte röstar på i slutändan… men jag hoppas att de får till ett framträdande som övertygar både folket i soffan och juryn om att de förtjänar rösterna. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se