Schlagerpinglan: Tidigare har vi tagit en titt på de nordiska bidragen i Eurovision Song Contest 2014 och idag hade jag tänkt att vi gör detsamma med bidragen från The Big Five, d.v.s. de fem länder som bidrar mest ekonomiskt till tävlingen och därmed har en garanterad finalplats. Här nedan ser ni länkar till alla deras låtar, rangordnade efter hur bra jag personligen tycker att de är för tillfället:

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2014 (22/3):
1. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza (finalen)
2. Italien – “La Mia Città“, Emma (finalen)
3. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo (finalen)
4. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN (finalen)
5. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes (finalen)

Schlagerpinglan: Även i år så tycker jag att The Big Five lyckats att välja ut relativt bra bidrag och med tanke konkurrensen så håller de flesta tillräckligt hög kvalité för att “förtjäna” sin plats i finalen. Bidragen från Frankrike och Storbritannien är kanske inte riktigt i min smak men då det förstnämnda klättrat en del sedan min topp-37 så har jag inte helt givit upp hoppet om dem.

I stället är det Tyskland och Italien som lyckats bäst och båda skickar bidrag som jag (numera) tycker väldigt bra om. Det förstnämnda föll jag för direkt medan “La Mia Città” behövt väldigt lång tid och åtskilliga lyssningar innan det klickade. Numera uppfattar jag de båda som topp-tio-låtar och förhoppningsvis blir de även det när det slutliga resultatet presenteras.

Av de fem så är det för tillfället Spaniens bidrag som jag har svårast för att bedöma. Jag gillar både låten och artisten och kan tänka mig att scenframträdandet kan bli något utöver det vanliga, men likväl så är det något som hindrar mig från att gilla bidraget fullt ut. Förhoppningsvis lyckas Ruth Lorenzo övertyga inte bara mig utan även publiken och juryn i maj så att landet kan få en riktigt bra placering.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2014: Alla Big Five-ländernas bidrag”

 1. Micke

  Tycker det är jättetrevligt att hon har hittat till Italiens bidrag nu. Min absoluta favvis i år. Grejen är att den största vinsten för mig inte är just den här låten utan att jag hittat till Emma Marrone överhuvudtaget. Gillar verkligen hennes låt i ESC men jag har hittat minst 6-7 än bättre låtar i hennes övriga material.

  Till listan då: Tänker kolla lite på de fem bidrag som nu kommer att ställa upp för THE BIG FIVE men även vilka fem som enligt mig egentligen borde ha varit de fem bidragen. Börjar med de fem som kommer att tävla i ESC.

  1. Italien – “La Mia Città“, Emma Marrone: Helt överlägsen både som låt, artist, framträdande, utstrålning, ja precis allting. Härligt att se en verklig artist i ESC.

  2. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza: Den låt som för mig gjort samma resa som Italiens bidrag tycks ha gjort för Schlagerpinglan. En totalt ointressant låt har utvecklats till ett riktigt glädjepiller. Man ska aldrig vara säker om omdömen. De kan ändras

  3. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes: Nu har vi lämnat de låtar jag riktigt tycker om och hamnar först i Storbritannien och då hos en låt och artist som jag kallar “det är väl ok”. Ibland kan jag nynna med och ibland kan jag stänga av.

  4. Spanien – “Dancing in the rain“, Ruth Lorenzo: En medellåt precis som förra men samtidigt ett irritationsmoment. Låten byggs upp med en triggande vers som får en att hoppas men sedan tar en totalt ointressant refräng vid.

  5. Frankrike – “Moustache“, TWIN TWIN: Ett ord jag skrev om låten på fjärde plats beskriver hela Frankrikes bidrag och allt runt detta ” irritationsmoment”. Jag uppskattar skämtbidrag men inte när hela bidraget är ett skämt.

  Ska avsluta med de fem låtar som borde representera dessa fem länder i år:

  1. Italien – “La Mia Città“, Emma Marrone:
  2. Spanien – “Aunque se acabe el mundo“, Jorge González
  http://www.youtube.com/watch?v=x4RZqM34RNo
  3. Tyskland – “Is It Right“, Elaiza:

  4. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes: (Var ju internval)
  4. Frankrike – “Ma Liberté“, Joanna (Allt är ju bättre än det som de nu kommer att skicka)

 2. Adri

  1. Spanien (min tvåa av alla 37)

  2. Italien (min tiondeplats)

  3. Storbritannien (min tolfteplats)

  4. Tyskland (min sjuttondeplats)

  De fyra är bra, och kan då och då lyssna på på fritiden. Femteplatsen sätter jag dock inte på frivilligt.

  5. Frankrike (min trettiotredje plats)

 3. André

  Ända sedan Tyskland vann Eurovision 2010 och sedan Italien kom tillbaka till tävlingen, så tycker jag att The Big Five skärpt till sig rejält och de senaste åren har flera av de skickat riktiga toppbidrag. Skönt att se att dessa lände inte längre tar tävlingen med en klackspark bara för att de är färdiga finalister, utan faktiskt ställer upp med låtar som är värdiga goda placeringar. Jag har gillat samtliga bidrag från Italien sen de gjorde comeback, jag har gillat samtliga låtar från Tyskland sen de vann, Storbritannien har haft hyfsade låtar framförda av proffsiga artister senaste tre åren, Spanien hade riktiga låtskatter både 2012 och 2013 och Frankrike har vågat satsa på både udda, modern och klassisk musik. 🙂

  Därför är det nu med visst vemod som jag i år konstaterar att den magiska trenden att skicka bra låtar och inte längre luta sig tillbaka mot de säkrade finalplatserna i år brutits…faktum är att ingen av dessa fem tilltalar mig och det svider faktiskt 🙁

  Ska jag ändå försöka mig på en lista så blir den såhär:

  1. Spanien: Bra sångerska som framför en helt ok låt men precis som Pinglan skriver är det något som gör att man inte kan ta till sig bidraget fullt ut…det är något som saknas. Kanske är det så att man har hört bidrag av den genren så oerhört många gånger tidigare år så att konceptet liksom känns “gjort”.

  2. Italien: Alltså, vad hände här? Italien har ju skickat riktiga musikaliska mästerverk tre år i rad. Först en jazzklingande mogen pianoballad, följt av en storbandslåt med attityd framför av en italiensk Amy Winehouse och förra året en vacker ballad på italienska av en mycket skicklig sångare. Och nu det här?? En sömnig rock-poplåt (eller vilken genre man nu ska sätta på det?) som varken lyfter eller imponerar.

  3. Storbritannien: Samma sak här som med Spanien. En bra sångerska och inte en dålig låt, men den låter samtidigt som vilken vanlig radiopoplåt som helst och passerar obemärkt förbi.

  4. Tyskland: Det här förstår jag ingenting utav…taffligt framträdande, konstigt uppbyggd låt och svajig sång. Inte alls något som förtjänar att representera ett sådant stort musik-export land som Tyskland.

  5. Frankrike: För att använda Mickes ord “Hela bidraget är ett skämt” och inte ett särskilt roligt sådant.

  Jag är medveten om att det här inlägget var långt ifrån rolig läsning men tyvärr så kan jag inte vara mer positiv för tycker tyvärr inte någon av dessa fem är särkilt bra i är och hade de inte redan vart i final hade jag faktiskt velat rösta ut alla fem…bättre lycka nästa år Big Five!

 4. Micke

  André: Några grejer om det du skrev. När det gäller Italien är vi överens om att de haft kanonlåtar tre år i rad av de fyra sen de återkom. Vi är dock inte överens om åren 🙂 2012 och 2013 är vi överens om. Jag gillade dock inte jazzsnubben men gillar Emma Marrone skarpt. Som jag redan sagt har hon dock gjort massor av låtar som är bättre än den hon tävlar med nu men den här är bra.

  När det gäller Tyskland låter det som det du skriver som mina tankar. Dvs som de var. Jag hade Tyskland bland de absolut sämsta men jädrar vad den vuxit så ge inte upp 🙂 De tre övriga är vi överens om.

 5. Kerstin

  Tycker the big five har helt ok låtar i år om man bortser från Frankrike. Spanien kommer högt på min lista i år och det är längesen jag gillade ett bidrag från Spanien. Gillar även bidraget från Storbritannien som också är en topp tio för mig. Tysklands bidrag känns som om det är stulet rakt av men kan inte komma på vad det är för låt men jag har definitivt hört det här förut. Frankrike brukar inte skicka bidrag som jag gillar och likaså Italien. Den där jazzsnubben som blev tvåa var bland det sämsta jag någonsin hört i ESC, bidraget året efter var ok men inte mer och balladen förra året var något bättre. Deras bidrag i år rinner av mig som vatten, var är refrängen? Italiensk rock är definitivt inget för mig. Så här rankar jag i alla fall bidragen från the big five.

  1. Spanien
  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Italien
  5. Frankrike

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se