SanMarino Även SMRTV, TV-bolaget i San Marino, har gjort ett internval vad gäller Eurovision Song Contest 2014 och skickar återigen Valentina Monetta som sin representant. Tävlingsbidraget heter den här gången “Maybe (Forse)” och kommer att framföras på engelska i Köpenhamn. Den italienska versionen har dock även den fått en officiell video, se länk nedan.

San Marinos ESC 2014-bidrag: “Maybe (Forse)”, Valentina Monetta:
video: italiensk version – video: engelsk versiontext

Schlagerpinglan: Förra året gjorde San Marino samma sak, fast tvärtom. Låten hette då “Crisalide (Vola)” och framfördes på italienska i tävlingen fast att det fanns en engelsk version: “Chrysalis (You’ll Be Flying)“. Då räckte det endast till en elfteplats i semi 2 och kanske drar de slutsatsen att den engelska versionen ska resultera i fler röster. Jag hoppas att så blir fallet, för det hade varit riktigt skojigt om San Marino fick gå till final för en gångs skull… men personligen föredrar jag den italienska versionen av låten.

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “San Marino 2014: Den officiella videon till “Forse””

 1. Davve

  Jag vill verkligen att Valentina som person ska få komma till final. Tredje gången och hon är en bra sångerska. Men realistiskt så tror jag hon kommer missa final i år igen. Låten är inte speciellt bra, inte dålig men inte bra nog heller. Kan däremot bli valentinas sämsta placering på sina tre försök.. Men hoppas det går bra!!!!

 2. Micke

  Ännu en gång ser vi skillnaden på att sjunga på hemspråket eller att välja engelska. I synnerhet när hemspråket handlar om den vackra italienskan. På min topplista sjunker Valentinas låt nio placeringar när hon sjunger på engelska. Dåligt val

 3. Davve

  Nja det handlar inte om språkval tror jag. Hon sjöng på italienska förra året och gick inte till finalen då heller. Snarare handlar det om överlag sångkvalite.

 4. Micke

  Davve: Vad jag menade var att jag tror hennes chanser minskade när de tog valet att sjunga på engelska. Jag är osäker på om låten räcker till överhuvudtaget men valet att sjunga på engelska gör att den sticker ut ännu mindre. Nu blir den en i mängden på ett helt annat sätt. Personligen tyckte jag bättre om hennes låt förra året som jag blev förvånad att den inte tog sig till final. Däremot håller jag inte med dig om hennes “sångkvalité”. Personligen ser jag henne som en av få som verkligen har något att komma med vad det gäller sångkvalité. Alldeles för många veka röster i ESC tyvärr. Kanske ska göra en topp 10 och botten 10 vad det gäller sångkvalité helt utan tanke på vad jag tycker om låtarna 🙂

 5. Nathalie

  Har man en sådan dålig engelska som hon faktiskt har- borde tvbolaget mer eller mindre förbjuda henne att sjunga på engelska.
  Nej.
  In med italienskan!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se