Vitryssland När Vitryssland i början av året utsåg vinnaren av den nationella uttagningen inför Eurovision Song Contest 2014 var det nog inte många som trodde att TV-bolaget BTRC skulle bryta sin mångåriga svit av utbytta bidrag och verkligen skicka Teo och hans “Cheesecake” till Danmark… men så blev det.

Helt friktionsfritt var det naturligtvis inte utan det fanns lite att anmärka på i texten, då det inte tillåts reklam för företag. Detta var dock enkelt fixat och efter att “Google Maps” ändrats till “all the maps” så var den saken ur världen. Länken till den nya versionen ser ni här nedan, tillsammans med länkar till live-framträdandet, den ursprungliga videon och nya texten.

Vitrysslands ESC 2014-bidrag: “Cheesecake”, Teo:
ny versionlive-framträdandeofficiell videotext

Schlagerpinglan: Jag brukar inte ha så mycket emot Vitrysslands byten av bidrag, då de i de flesta fall varit till de bättre, men just i år höll jag tummarna för att de skulle behålla sitt charmiga förstaval. Det enda som gjorde mig lite osäker var att jag misstänkte att en låt som fastnade så enkelt kanske även var lätt att tröttna på. Eftersom detta ännu inte inträffat i mitt fall så fortsätter jag att hoppas på en skräll-final-plats för Vitryssland i maj. 😀

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Vitryssland 2014: Den nya versionen av “Cheesecake””

 1. Johan

  Nej usch… denna klarar jag bara inte av :/ Den känns för det första minst 13 år fel i tiden och låter som någon lågprisversion av Juanes fast med rysk brytning. Jag hoppas innerligt att denna inte kvalificerar sig och att Vitryssland skärper sig ordentligt då de enligt mig inte levererat en endaste BRA låt med undantag för 2007. Fjolårets var okej, men inte mer.

  Men alltså detta… nej gud nej… här skiljer sig våra åsikter åt, pinglan!

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Jo, jag var beredd på att det förmodligen skulle vara fler som tycker tvärtom än håller med mig i den här frågan. “Cheesecake” är fortfarande i botten-fem på oddschecker.com:s lista över troliga vinnare, och det finns väl en anledning till det. Men, men… någon kommer förmodligen att skrälla och jag vet vilket bidrag jag hoppas på. 🙂

 3. André

  Nej, jag tycker inte den här låten är bra. Barnslig text, och alldeles för omodernt. Dock skulle jag vilja säga att jag inte litar på oddsen, för även om jag själv inte gillar det här så tror jag att den har goda chanser att kvalificera sig, för oavsett vad man tycker om den här så minns man den och låten sätter sig i skallen, vare sig man vill eller inte. Sen måste jag motvilligt erkänna att sångaren faktiskt är lite charmig och lyckas han förmedla den där karisman på scenen så är jag säker på att det här går till final.

 4. Schlagerpinglan

  @André, Ibland behöver man inte ställa upp med en “bra” låt för att locka till sig röster, ibland räcker det med att göra ett intryck och det är väl det jag får hoppas på att Teo gör. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se