Moldavien Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Moldavien landets ESC-historik
Bidrag: “Wild Soul” videolive-framträdandelåttext
Artist: Cristina Scarlat officiell webbplats / facebookwikipedia
Startnummer: nr 11 i semifinal 1
Låtskrivare: Ivan Akulov (m), Lidia Scarlat (t)
Uttagning: TRM valde ut sitt ESC-bidrag genom “O melodie pentru Europa”, bestående av två semifinaler, 1 final och sammanlagt 24 tävlande bidrag. I finalen gav tittarna (för andra året i rad) sin 12:a till Boris Covali men det blev juryfavoriten Cristina Scarlat som blev totalsegraren.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Moldaviens ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska): (Uppdateras när de blir klara.)
(esctoday.com) (eurovisionary.com) eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Cristina Scarlat av eurovision.tv och esckaz.com. Se även när hon framförde “I Pray” i Moldaviens NF 2013 och blev 3:a samt årets “Wild Soul” under Eurovision in Concert 2014.

Odds: Vidare till final & botten-tre (plats 35) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
De senaste tre åren har Moldavien hamnat strax utanför topp-tio i finalen och med lite tur och ett minnesvärt framträdande så tror jag att det kan bli något liknande i år. För tillfället så tycker jag dock att “Wild Soul” känns som ett ovanligt anonymt bidrag men får de bara fram dramatiken och tar tillvara på sångerskans starka röst så kan det nog gå vägen.
Schlagerpinglan tycker: Till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 3+ / 5
Mitt första intryck av låten var kanske inte så väldigt positivt men efter ett antal lyssningar så har jag börjat att tycka riktigt bra om låten. Det finns en viss dramatik i “Wild Soul” som jag missade de första gångerna och som skulle kunna utnyttjas ytterligare lite bättre än de gör. Hade jag fått helt fria händer så hade jag dragit upp tempot ett litet snäpp och gjort kompet lite mer markerat… men kanske är det just det här lite tuggummi-sega tempot och lite luddiga presentationen som är charmen med bidraget. Vi får väl se hur slutresultatet blir.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Moldavien 2014: “Wild Soul”, Cristina Scarlat”

 1. Micke

  Lätt en av de största besvikelserna 2014. Inte att Christina Scarlat vann och förvisade Boris Covali till ännu en andra plats. Så som de låtarna var så var det tvärtom helt rätt som jag ser det. Det jag mer tänker på när jag pratar om besvikelse är att den låt Boris egentligen skulle tävla med drogs ur tävlingen av någon märklig anledning som jag inte vet om nån egentligen har koll på.

  Boris ursprungliga låt hette Flying och var i mina öron den kanske troligaste vinnaren av alla i hela ESC 2014. Magkänslan talade starkt för det. Inte bara magen trodde på den och tyckte om den utan det gjorde hela Micke. Den var lätt topp 10 för mig av alla. Kanske topp. Boris fick en annan låt som var ett svagt sammansatt hantverk kallat perfekt day. Tur att inte den vann.

  Vinnarlåten då? Ännu en James Bondlåt som har vissa kvalitéer men som kommer att föra en tämligen anonym tillvaro under tävlingsdagarna. Tror det är gränsfall om det blir final eller ej. Det finns definitivt något i låten men de har inte riktigt lyckats ta tillvara på detta känns det som.

 2. André

  Kan inte låta bli att fascineras av oddsen på den här låten. De har den på plats 35 av 37 men tror trots det att den går till final? Hur hänger det ihop?

  Själv så tycker jag den här låten är ganska bra. Absolut ingen topp men klar finalist för mig och så kanske någonstans mellan plats 16-20. Den är lite mystisk och så gillar jag alltid när låtar börjar lugnt och sedan stegras upp mer och mer ju längre in man kommer i låten. Precis som ni ovanstående säger: något anonym men fortfarande en mystisk, estetisk och stark låt för mig och Moldavien brukar det ju gå bra för så jag tror absolut att det här kommer till final iaf och det får nog Moldavien vara nöjda med i år.

 3. Micke

  (Kommentaren borttagen – helt orelevant vad gäller Moldaviens bidrag. Allmänt uppradande av negativa saker är varken relevant eller intressant.)

 4. Schlagerpinglan

  @André, Ja, även jag reagerade på oddsen. De uppfattar det tydligen som att landet utan tvekan tar sig till final men egentligen inte har någon större chans på någon högre placering… vilket i mina öron låter ganska rimligt. Frågan är dock hur man resonerar när man tror att de tar sig vidare om ingen vill rösta på dem… men kanske lägger de in det faktum att det är mest ESC-fans som ser semifinalerna medan det i finalen är en mer blandad publik. Intressant är det i alla fall. 🙂

 5. Micke

  Det är lugnt Schlagerpinglan jag kommer att fortsätta läsa din blogg ändå för den är helt grym 🙂 Det jag tog upp var något alla jag pratat med efter programmet varit arga över. Förstår bara inte hur du kan säga att det var “Allmänt uppradande av negativa saker”. Det var en enda negativ sak som Christer Björkman sa i programmet. Du måste ha missförstått helt.

  Men som sagt det är helt lugnt. Fortsätt med din fantastiska blogg Schlagerpinglan. Outstanding på nätet när det gäller ESC. Det har nästan varit som terapi vissa lite sämre dagar 🙂 Men framförallt kul bättre dagar. Tappa inte intresset utan kör på. Det finns många som älskar din blogg här.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Bra att du tog det på det sättet. Det har varit fokus på negativa saker så länge nu att jag började tröttna och ville inte genomlida ytterligare en negativt laddad diskussion. Det är inte så att alla måste gilla bidragen, absolut inte, men jag vill kunna syssla med bloggen utan att riskera att bli deprimerad. 😉

 7. Micke

  Ska jag vara ärlig? Det försöker jag alltid vara och det kör jag på 🙂 Nejdå jag lovar med handen på hjärtat att jag inte tog det minsta illa upp eller blev arg eller något liknande. Däremot måste jag erkänna att jag nu blev lite osäker på vad som går att skriva.

  Jag respekterar alla och vill folk bara skriva att något är bra eller dåligt i en enda kort mening då ska jag skita i det. Det är deras sak. Jag har dock inget intresse av sånt. Jag vill prata och diskutera med folk om framförallt positiva saker men även negativa ibland. Utan sånt avtar mitt intresse.

  Det enda jag funderade över när du nu tog bort min kommentar var om du tycker att man inte får säga något mot Björkman. Det har skrivits mycket mer negativa saker här än det jag nu skrev. Från andra och även från mig. Jag säger som du sa till en person här angående Conchita. Läs igenom det jag skrev än gång till . Jag tror definitivt du missuppfattat. Allt jag egentligen sa var att jag inte tyckte om att Björkman antydde att Lettlands kaka betydde något annat. Kolla får du se 🙂

  Det är lugnt nu 🙂 Kör bara på. Jag tänker inte göra detta till något 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Du har rätt i att det skrivits liknande saker förut och trots att jag inte tyckt om det så har jag låtit det passera för jag kan ju inte bestämma vad ni har på hjärtat och vill dela med er av. Det går dock till en viss gräns och när man märker att kommentarsfältet utvecklas till en klagomur och bloggen driver iväg från att vara en glädjefull plats att utbyta åsikter om ESC på till ett ställe där man avreagerar sig så måste jag göra något.

 9. Micke

  🙂 Jag lämnar detta nu Schlagerpinglan. Säger än en gång. Läs det jag skrev en gång till så kommer du att förstå att du missförstått just för att du varit så trött på allt negativt här. Håller helt med dig om att det ska vara en glädjens plats och det hoppas jag faktiskt att du sett mig som en av de som försökt hålla mig där 🙂

  Du behöver inte ens svara på det här. Kände bara att just detta måste sägas 🙂 Ha en riktigt fin, positiv och glädjande dag nu på jobbet, med maken, med barnen eller vad du nu gör 🙂

 10. Nathalie

  Dramatisk och mäktig ballad i äkta Bond-stil. Moldavien hör till en av mina favoriter i år! Tror nog att de ganska lätt kan ta sig åtminstone till final med denna!

 11. Rickard

  Absolut final! Tillräckligt stabil och kraftfull för att ta sig dit! Placering i mitten av finalfältet!

 12. Kerstin

  Dramatiskt som sagt men tycker den “går på” i samma tempo och stil hela låten igenom. Jag väntar hela tiden på att något ska hända men det gör det liksom aldrig och därför blir helhetsintrycket ganska ointressant. En ok låt men inte mer och den kan lika gärna gå vidare till final som att missa final. Jag tippar att Moldavien trots allt missar finalen i år. Betyg 3/5.

 13. Lukas Gornitzka

  Tycker att den här låten är lite konstig. Det är som ni säger, att den verkar dramatisk, men, problemet är som det är, att den efter första refrängen “inte kommer loss”, vilket jag tror kan bli ganska enerverande för tittarna. Det blir alldeles för enformigt. 3 av 5 för mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se