Schlagerpinglan: I kväll kommer det andra programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2014“, med Malin Olsson som programledare och Christer Björkman som bisittare, att sändas. Eftersom det inte finns någon poänggivande panel i år heller (kvällens gäster heter Linda Bentzing och Dennis Bröchner) så kan jag redan nu posta min personliga rankning av de aktuella bidragen, se nedan.

Uppdaterat: Om ni missade programmet, eller vill se det igen, så hittar ni det på svt.se.

SVT:s “Inför ESC 2014” Del 2 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
1. Ukraina – “Tick-Tock“, Maria Yaremchuk ( startnummer 9 – semi 1 )
2. Israel – “Same heart“, Mei Finegold ( startnummer 2 – semi 2 )
3. Nederländerna – “Calm After The Storm“, The Common Linnets ( startnummer 14 – semi 1 )
4. Moldavien – “Wild soul“, Cristina Scarlat ( startnummer 11 – semi 1 )
5. Montenegro – “Moj Svijet“, Sergej Ćetković ( startnummer 15 – semi 1 )
6. San Marino – “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta ( startnummer 12 – semi 1 )
7. Portugal – “Quero Ser Tua“, Suzy ( startnummer 13 – semi 1 )
8. Litauen – “Attention“, Vilija Matačiūnaitė ( startnummer 7 – semi 2 )
9. Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders ( startnummer 16 – semi 1 )

Schlagerpinglan: Nu när jag vet att man bör sätta ribban ganska lågt så kan jag faktiskt uppskatta programmet igen, men skulle önska att man lärde sig att kritisera utan att förlöjliga (vilket verkar vara en utdöende konst) samt att de medverkande (både ledare och gäster) vore lite mer pålästa så att de kan tillföra mer än bara sina åsikter. Säger man sig vilja guida tittarna så måste man inte kunna allt men att hålla sig till fakta borde ju vara ett minimikrav.

När alla sitter och beklagar sig över att Litauens bidrag är en konstig sammansättning där artist och låt inte hör ihop, att artisten förmodligen inte varit med och säga till om något (helt omedvetna om att det är hon som skrivit låten) så väntar jag på att någon ska hoppa in och rädda situationen… men inget händer. Detta är kanske inget som stör den “vanliga tittaren” men jag tycker likväl att de förtjänar att få veta lite bakgrundsfakta, det är ju trots allt därför många tittar.

Nåja, i dagens avsnitt så kom de överens om att de trodde mest på Ukraina av de ovanstående nio. Eller nja… gästerna verkade föredra Nederländerna och Israel men när programledaren och bisittaren är överens så är det ju deras åsikter i majoriet, och jag tror nog att de får rätt i det här fallet. 🙂

Nästa avsnitt av “Inför ESC 2014” sänds den 25:e april och gästas då av Charlotte Perrelli och Christer Lindarw.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Andra delen av SVT:s “Inför ESC 2014””

 1. André

  Min lista:
  1. Ungern
  2. Israel
  3. Ukraina
  4. Montenegro
  5. Litauen
  6. Nederländerna
  7. Moldavien
  8. San Marino
  9. Portugal

  Av de här nio tror jag att Ungern, Israel, Ukraina, Montenegro och Moldavien går till final. Med lite flyt och lite hjälp av juryn kanske även Nederländerna går vidare . Nederländerna har en bra låt men den är lite för anonym för det här sammanhanget tror jag.. Juryn brukar dock belöna den här sortens låtar och Nederländerna bör åtminstone dra ihop lite poäng även av tittarna så med lite tur kan det bli final. De kommer dock inte upprepa Anouk och hamna i topp 10 igen.

 2. Rickard

  Bättre att köra listan här istället:

  1. Ukraina
  2. Israel
  3. Montenegro
  4. Moldavien
  5.Ungern
  6. Nederländerna
  7. San Marino
  8. Portugal
  9. Litauen

  I totala listan är det Ukraina (2:a) och Israel (10e) som ligger på topp tio för mig!

 3. Schlagerpinglan

  @André, Nej jag tror inte heller att det blir någon topp-10 för Nederländerna utan det är snarare en fråga om det blir final eller ej Det är en konstig låt som både kan floppa eftersom den kan anses vara för långtråkig men även få riktigt höga poäng från vissa grupper eftersom den är så behaglig och känns äkta på något sätt. Jag hoppas i alla fall att de går vidare.

 4. Nathalie

  1. Montenegro
  2. Moldavien
  3. Israel
  4. San Marino
  5. Litauen
  6. Portugal
  7. Ungern
  8. Ukraina- överreklamerad till tusen enligt moi!
  9. Nederländerna- Förstår inte det “fantastiska” med den här låten. För mig är den bara så fruktansvärt tråkig, en första klassens kiss-paus.

  Själva avsnittet tyckte jag inte särskilt mycket om. Gästerna kacklar och kacklar. Den alltid så klämkäcka Linda B. kacklar i munnen på resterande, medan anonyma Dennis talar om sin lägenhet, och Christer kommenterar att det enbart är 2 ex-jugo-länder med i tävlingen (när det i själva verket är 3!) och Malin, ja vad ska jag säga om henne?
  Det är för mycket kackel helt enkelt, hörde knappt hälften av vad som sades.
  Förhoppningsvis är det bättre med Charlotte & Christer L. nästa vecka!

 5. Schlagerpinglan

  @Rickard, Jag håller för tillfället på att möblera om på min lista men tror att Ukraina klättrat upp till topp-tio även hos mig, resten hamnar lite längre ner.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se