OGAE Armenien: Sverige 12 p.

2014-04-11 (fredag)
Armenien Den femte OGAE-klubb att avslöja sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2014 är OGAE Armenien. Resultatet ser ni här nedan tillsammans med topp-fem i 2014 OGAE International ESC Poll efter fem röstande klubbar:

OGAE Armeniens röster inför ESC 2014:
12 poäng – Sverige – “Undo“, Sanna Nielsen
10 poäng – Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders
8 poäng – Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd
7 poäng – Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes
6 poäng – Norge – “Silent Storm“, Carl Espen
5 poäng – Ukraina – “Tick-Tock“, Maria Yaremchuk
4 poäng – Rumänien – “Miracle“, Paula Seling & OVI
3 poäng – Azerbajdzjan – “Start A Fire“, Dilara Kazimova
2 poäng – Montenegro – “Moj Svijet“, Sergej Ćetković
1 poäng – Tyskland – “Is It Right“, Elaiza
(Källa: ogaeinternational.com)

Topp-fem efter fem röstande OGAE-klubbar:
Sverige 1. Sverige – “Undo“, Sanna 55 poäng
Ungern 2. Ungern – “Running“, András Kállay-Saunders 27 poäng
Storbritannien 3. Storbritannien – “Children Of The Universe“, Molly Smitten-Downes 25 poäng
Israel 4. Israel – “Same heart“, Mei Finegold 22 poäng
Grekland 5. Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd 18 poäng

Schlagerpinglan: Förutom att det alltid är skoj att se Sverige högst upp på resultatlistan så tycker jag att det är riktigt trevligt att se att Azerbajdzjans första poäng i omröstningen kom från Armenien. Dessutom så gillar jag att Greklands bidrag smugit sig upp på den sammanlagda topp-fem-listan. Ju fler som gillar “Rise Up” desto bättre. 🙂 Tyvärr verkar det finnas desto fler ESC-fans som gillar “Running” men jag hoppas på att rollerna är omvända vad gäller de som sedan röstar i ESC. 😉

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “OGAE Armenien: Sverige 12 p.”

 1. André

  Det jag är mest överraskad av är att Storbritannien ligger så bra till. Tycker inte deras låt är dålig men den är väldigt intetsägande och faller mellan stolarna i konkurrensen för mig. Även lite för repetitiv refräng för att jag ska bli imponerad. Storbritannien tävlade med Blue 2011 och Bonnie Tyler ifjol och de hade båda bra låtar enligt mig och det gick inte alltför bra för de…jag har svårt att se “Children of the universe” göra lika bra ifrån sig i Maj som den gör här. Eller kanske är det så att jag missar det som andra verkar uppskatta med den här låten?
  Pinglan, vad tror du? Kommer det gå så bra för Storbrittanien i tävlingen eller sjunker de då?

 2. Schlagerpinglan

  @André, Jag är tyvärr inne på samma linje som dig vad gäller Storbritannien… men om det är rätt eller fel det får vi se.

  Det hade varit skojigt om det visar sig att britterna har rätt i att de i år har en realistisk chans på segern… men personligen så tror jag att de blir oerhört besvikna när resultaten trillar in, vilket kommer att leda till att de tappar ännu mer av förtroendet och intresset för tävlingen.

  Precis som du så uppfattar jag låten som intetsägande och i den här tävlingen så är det t.o.m. värre än att ställa upp med en “dålig” låt, för då rör den i alla fall upp lite känslor och kan plocka röster på det viset. Men vem vet, kanske har låten något som vi båda missat och vi får se högpoängarna regnar över Molly i maj? Det ska bli intressant att få reda på hur det ligger till. 🙂

 3. Kerstin

  Otroligt kul att se att Sveriges bidrag är omtyckt bland alla dessa klubbar. Säger inget om ESC i maj men kul ändå i vilket fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se