Ukraina Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, en intervju och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Ukraina landets ESC-historik
Bidrag: “Tick-Tock” videolive-framträdandelåttext
Artist: Mariya Yaremchuk officiell webbplatstwitterfacebookyoutubewikipedia
Startnummer: nr 9 i semifinal 1
Låtskrivare: Mariya Yaremchuk (t&m), Sandra Bjurman (t)
Uttagning: NTU valde ut sitt ESC-bidrag genom en nationell final med 20 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 tittar- och juryröster, och båda 12-poängarna gick till Mariya Yaremchuk och hennes “Tick – Tock”, som dock blivit rejält omgjord sedan finalen.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Ukrainas ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska): (Uppdateras när de blir klara.)
(esctoday.com) eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se en intervju med Mariya av esckaz.com, ett “making of the video”-klipp samt när hon framför “Tick – Tock” vid Maltas ESC-uttagning och Eurovision in Concert 2014.

Odds: Vidare till final & topp-10 (plats 7) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Då Ukraina visat sig ha en förmåga att få till riktigt imponerande shower när det väl gäller så är det lite svårt att bedöma bidraget efter vad vi sett så här långt. Skillnaden mellan versionen som vann, den som presenterades på Malta och den som framfördes vid Eurovision in Concert är ju enorm så vem vet vad vi har att vänta? Klart är i alla fall att landet deltagit i ESC elva gånger och tagit sig till final varje gång, se här, så jag känner mig ganska säker på att det blir final för dem även i år.
Schlagerpinglan tycker: Till final UkrainaUkrainaUkrainaUkrainaUkraina Betyg: 4 / 5
Originalversionen av låten var inte alls i min smak men på något sätt så lyckades de att vända ut och in på den totalt och få fram ett medryckande bidrag som jag numera tycker riktigt bra om. Det är kanske ingen vinnarlåt i mina ögon, men en plats fram de tio främsta i finalen unnar jag den gärna i nuläget. Jag reserverar mig dock för att det är en sådan låt som kan höjas rejält om den framförs på rätt sätt, och det förväntar jag mig att Mariya & C:o ska göra. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Ukraina 2014: “Tick-Tock”, Mariya Yaremchuk”

 1. Davve

  Tror ukraina med en bra scenshow har stora chanser till topp5 i finalen med denna låten.

 2. Lukas Gornitzka

  Det här är inte min kopp te alls. Det är samma formel som man ser så ofta: klämkäck rytm, nån brud som ska verka sexig, och hela resultatet blir mediokert. I min bok blir det bara ett poäng av fem (på en skala från 0 till 5), men de kommer få mycket sympatiröster för oroligheterna med Krim och allt.

 3. Kerstin

  Det här bidraget är inte kul någonstans. Väldigt anonym och medioker poplåt som aldrig lyfter. Väldigt överskattat bidrag. Efter låtens tre minuter har jag fullständigt glömt bort den, men med en påkostad scenshow så tror jag ändå att Ukraina som vanligt tar sig till final. Låten tilltalar inte mig alls och för mig går den vidare som det tionde och sista bidraget. Betyg 2+/5.

 4. Rickard

  Definitivt topp 5 i ävlinge1n Skulle till och med säga topp 3! Snygg, stilrent och säkerligen en bra liveshow om jag känner Ukraina! Bra som vanligt! Ligger tvåa på min lista efter Azerbajdzjan! 😀

 5. Schlagerpinglan

  @Lukas Gornitzka, Jag hoppas att det inte blir så mycket sympatiröster utan att de som röstar verkligen tycker att bidraget är bra. Nu finns det dock inga regler som säger VARFÖR man röstar på ett bidrag, så jag tror nog att du har lite rätt där i alla fall.

  @Kerstin och Rickard, Intressant att läsa era åsikter efter varandra… svårt att tro att det är samma bidrag ni lyssnat på… vilket kan förklara varför man aldrig riktigt kan veta hur det kommer att gå för ett bidrag i själva tävlingen. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se