Azerbajdzjan Azerbajdzjan valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 internt efter att artisten Dilara Kazimova vunnit talangjakten Boyuk Sehne. Tävlingsbidraget kommer att framföras på engelska i Köpenhamn men nu finns det även in inhemsk version av låten, se länk nedan.

Azerbajdzjans ESC 2014-bidrag: “Start A Fire”, Dilara Kazimova:
azerbajdzjansk version: “Bir qığılcım” – videotext

Schlagerpinglan: Jag fullkomligt älskar denna tradition att de producerar inhemska versioner av Eurovision-låtarna, för trots att man inte förstår texten så känns de mer äkta på något sätt. Den engelska versionen har jag fortfarande inte riktigt tagit till mig men nu när “Bir qığılcım” fått mig att börja uppskatta låtens storslagna sorgsenhet (är det ens ett godkänt uttryck?) så är det nog bara en tidsfråga. 😀

Av alla de olika ESC-2014-versioner jag hört så här långt så tror jag endast att det är Rysslands bidrag som jag föredrar den icke-inhemska versionen av medan jag är helt OK med att Polen kör en blandning, så personligen är jag nog inte helt redo för en regeländring som tvingar länderna att tävla på sitt inhemska språk… men hoppas att allt fler självmant går åt det hållet.

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Azerbajdzjan 2014: Den azeriska versionen av “Start A Fire””

  1. Anonym

    Håller med! När jag hörde den azeriska versionen av låten blev den riktigt bra! Den engelska fick inte samma effekt på mig.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se