Danmark Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Danmark landets ESC-historik
Bidrag: “Cliche Love Song” live-framträdandelåttext
Artist: Basim officiell webbplatstwitterfacebookwikipedia
Startnummer: nr 23 i finalen
Låtskrivare: Lasse Lindorff (t&m), Daniel Fält (t&m), Basim Moujahid (t&m), Kim Novak-Zorde (t&m)
Uttagning: DR valde ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix 2014” där 10 bidrag tävlade. Tre av finalbidrag röstades vidare till superfinalen där Basim fick både tittarnas och juryns högsta poäng och tog därmed en övertygande seger.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Danmarks ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Basim av eurovision.tv, esckaz.com och escXtra. Se även när han framträdde med “Cliche Love Song” vid Eurovision in Concert 2014 och DMGP-efterfesten.

Odds: Redan finalklar & topp-5 (plats 3) av de 37

Schlagerpinglan tror: Topp-5-placering
Jag verkar ha en förmåga att underskatta de danska bidragen så eftersom jag egentligen tror på en topp-10-placering så drar jag till med att de hamnar i topp-fem i år. Denna glädjespridare till låt är både lättsmält, medryckande och lätt att sjunga med i och ibland behövs det inte mycket mer för att få folk att plocka upp luren. 🙂
Schlagerpinglan tycker: Övre mitten-placering DanmarkDanmarkDanmarkDanmarkDanmark Betyg: 3+ / 5
Att sätta betyg på “Cliche Love Song” var ingen lätt uppgift då jag har väldigt delade känslor här. Å ena sidan så känns låten alltför “enkel” och det klickar inte riktigt för mig varken vad gäller texten eller artisten, trots att jag tycker Basim är som klippt och skuren för låten. Å andra sidan så kan jag likväl inte låta bli att ryckas med i den smittande refrängen som är en riktig humörhöjare, och det värderar jag ganska högt i sammanhanget. M.a.o. så ser jag inte låten som något topp-bidrag men hoppas ändå på en relativt bra placering för värdlandet Danmark i ESC 2014.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Danmark 2014: “Cliche Love Song”, Basim”

 1. Lukas Gornitzka

  Jag gillade inte alls Only Teardrops förra året, och det är med en irritation jag konstaterar att Danmark klantat till det igen! Även om det hela är ett medvetet skämt, som driver med typiska “hjärtelåtar” så är helheten så himla simpel och kliché (vilket titeln så tydligt klargör). Och visst, Basim kanske kan sjunga, men han blir bara en kopia.

  Om jag bara hade bedömt låten och artisten i sig hade det blivit ett poäng, men nu när den kryddats med så mycket knas och parodi och oäkthet i låtens tema så rasar det ner till en nollpoängare för mig!

 2. Kerstin

  Här är vi ganska rörande överens Schlagerpinglan. Det danska bidraget har en glad schlagers alla ingredienser. Det har en tuggummirefräng som fastnar i huvudet vare sig man vill eller inte, den är lätt att komma ihåg och tralla med i, den är humörhöjande och når ut brett. Man blir ju glad av det här, visst är den en aning tjatig och man lessnar efter ett tag men den är otroligt direkt och effektiv och såna låtar ska inte underskattas i ESC. Men min gissning är att Danmark hamnar kring mitten. Betyg 3/5.

 3. davve

  först tyckte jag detta var en glad bagatell. typiskt “vinnarlands bidrag” för året som landet håller i tävlingen. men tror bannemej att denna kan placera sig högt. typ topp5.

 4. André

  Att den här låten ligger så bra till på oddsen och verkar vara så populär förstår inte jag. Som jag sagt i ett tidigare inlägg, Basim kan sjunga men låten är så himla mainstream, medioker och klämkäck så jag bara tröttnar helt och slutar lyssna efter en stund. Basim har blivit jämförd med Bruno Mars och jag kan faktiskt förstå den jämförelsen för de har ganska lika röster, tillhör samma musikgenre och båda två är energiska och kan föra sig på en scen. Sen har vi även den mindre bra egenskapen som dessa två har gemensamt: De gör båda typiska radiohits med tuggummirefränger som spelas sönder efter bara några dagar. Det här är så att säga något man hört miljontals gånger redan och såna här glada klämkäcka radiopopdängor tilltalar i varje fall inte mig…
  Hade jag fått bestämma hade Danmark hamnat ganska långt ner i resultatet men i tanke på att stor del av allmänheten ändå gillar sådan här radiopop kan jag nog tänka mig att låten får en bra placering. Hoppas dock verkligen inte det är så högt upp som topp 5 för det finns många låtar som förtjänar de plasterna mer enligt mig.
  En sak till jag är faschinerad och också besviken över är att jag inte alls går igång på den här låten men trots det tycker jag det är den bästa utav de redan finalklara bidragen…hopppas verkligen röstningen blir vettig och faller mig (och givetvis ni andra också 😉 ) någorlunda i smaken för jag skulle verkligen bli besviken ifall topplåtar som tex Finland, Ungern, Slovenien med flera kommer missa final för att platsen redan är tagen av denna låt plus fem till jag helst hade velat ha ut i semifinaler.

  Ska dock avsluta detta inlägg med att säga att Basim ju faktiskt kan sjunga och är en duktig artist så vem vet? Han kanske överraskar även mig när det väl gäller 🙂

 5. John

  Det som förvånar mest är att det krävdes fyra personer för att få ihop till det här. Trodde det var en ensam stackare som knåpat ihop detta lättviktarbidrag

 6. Johan

  Nej… om det är något jag har svårare för än cheesy Bruno Mars-låtar så är det förutsägbara parodier på cheesy Bruno Mars-låtar. Kommer säkert charma till sig några poäng men är högst osäker på om det räcker så långt som till en top 5. Alla minns säkert hur Robin skulle lyckas charma till sig en hel del poäng i fjolårets tävling men som glömdes bort när rösterna skulle läggas och hamnade på en blygsam placering i mitten av resultatlistan. Misstänker att det kommer bli ett liknande utfall för Danmark.

  Mitt betyg: 1,5/5

 7. André

  Johan: Intressant att du jämför Basim med Robin för jag kan faktiskt också tänka mig att det blir en mittenplacering för Basim, dock inte av samma anledning som Robin. Robin gjorde bra ifrån sig i ESC-finalen ifjol men problemet var att hans låt är en växare som bara blir bättre och bättre desto mer man lyssnar på den. Han gick bara till Andra chansen i Sverige först och var nära på att åka ut men sen när han väl stod i finalen så hade svenskarna lyssnat in och tagit till sig låten. Att ställa upp med en låt som blir bättre för varje lyssning är dock inte det bästa man kan göra i en tävling som ESC eftersom många hörde låten för första gången i finalen i Malmö och precis som när svenska folket skickade honom till andra chansen så hittade inte alla som röstade det där lilla extra som låten hade och därmed så räckte inte Robin längre än till en mittenplacering.

  Danmark och Basim är dock motsatsen. Det är en låt som sätter sig och som folk tar till sig på en gång, men efter ett tag tröttnar man på den istället. Det är ingen låt som man ska lyssna på för många gånger för då leder det bara till att man tappar intresset. Basims låt har man hört många gånger i andra sammanhang och ifall folk ser bortom charmen och (förhoppningvis) letar efter något annat än en radiopoplåt/ sommarplåga så kan nog Basim precis som Robin placera sig i mitten.

 8. Micke

  Vill ni höra vd Danmark har tagit sitt bidrag från? 🙂 Vad sägs om den här?

  https://www.youtube.com/watch?v=86_W5ovNP7k

  Marcus Lasson säger att det är en direkt karbonkopia. Han har ju åtminstone rätt vad det gäller refrängen 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se