Sverige Traditionsenligt så valde Sverige ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2014 genom den nationella uttagningen “Melodifestivalen” med totalt 32 tävlande bidrag.

Efter fyra deltävlingar och en Andra Chansen så hade tittarna utsett 10 finalister och trots att den internationella juryn hade “Busy Doin’ Nothin’“ med Ace Wilder som favorit så blev det tittarnas favorit Sanna Nielsen som tog hem segern med 2 ynka poäng, se resultatet här. Nu har vinnarlåten “Undo” även fått en officiell video, se länk nedan.

Sveriges ESC 2014-bidrag: “Undo”, Sanna Nielsen:
videolive NF-framträdandetext

Schlagerpinglan: Det var ju trevligt att även Sverige fick ihop en video, för även om Melodifestivals-klippet är riktigt snyggt i sig så är det inte samma sak. Ibland kan en riktigt bra video t.o.m. få den effekten att man hör låten på ett helt nytt, bättre sätt, men i det här fallet så tyckte jag så pass bra om den från början att det nog inte var möjligt. 😀

Är ni intresserade av ett litet “behind-the-scenes”-klipp så berör den tredje delen av Sannas videodagbok “My way to Eurovision” just inspelningen av musikvideon till “Undo”. (Se även del ett och del två.)

De övriga ESC-2014-bidragen (inkl. länkar tilll deras tillhörande NF-framträdanden, videor och texter) hittar ni här: “Alla bidragen: ESC 2014“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Den officiella videon till “Undo” (Sanna Nielsen)”

  1. davve

    Helt okej video till en helt okej låt. Fast måste säga att videon faktiskt höjer låten lite. Videon är lite snyggt artistisk och är faktiskt förvånad att de vågade ta ut såna svängar med videons innehåll.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se