Ryssland Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation (inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer och relevanta infosidor) av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2014. Genomgången avslutas med aktuell placering på oddslistan samt vad jag själv tycker och tror om bidraget. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

Land: Ryssland landets ESC-historik
Bidrag: “Shine” videovideovideolive-framträdandelåttext
Artist: Tolmachevy Sisters wikipedia
Startnummer: nr 7 i semifinal 1
Låtskrivare: Philipp Kirkorov (m), Dimitris Kontopoulos (m), John Ballard (t), Ralph Charlie (t), Gerard James Borg (t)
Uttagning: Efter många om och men så stod det klart att RTR givit upp sina planer på talangjakten “Kto?” och i stället bestämt sig för att välja ut sitt ESC-bidrag internt. Det var dock inte förrän den 15:e mars som de bekräftade att de valt JESC-2006-vinnarna Anastasia och Maria Tolmachevy som sina representanter. Som sista land, den 19:e mars, så presenterade de till slut sitt bidrag “Shine”.
Tidigare på schlagerpinglan.se: “Rysslands ESC-bidrag 2014”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se intervjuer med Tolmachevy Sisters av esckaz.com som de lade upp den 11:e april samt den 20:e april. Se även när de framförde “Vesenniy Jazz” i JESC 2006 (och vann) samt årets “Shine” vid Moscow Eurovision Party 2014.

Odds: Vidare till final & topp-15 (plats 12) av de 37

Schlagerpinglan tror: Till final
Ryssland har ännu aldrig misslyckats med att ta sig till final och trots att landet tappat popularitetspoäng hos många grupper den senaste tiden så hoppas jag att det inte kommer att påverka resultatet nämnvärt. “Shine” har ett trevligt gung som säkert kan tilltala en hel del men precis som med en del andra av årets bidrag så krävs det nog ett intressant framträdande för låten inte ska tendera att upplevas som alltför enformig. Jag tror dock att systrarna är rutinerade nog (och ESC-2014-scenen imponerande nog) för att slutresultatet ska bli något att se fram emot.
Schlagerpinglan tycker: Till final RysslandRysslandRysslandRysslandRyssland Betyg: 4 / 5
Efter några lyssningar så började jag att gilla denna lite halvsläpiga men väldigt charmiga låt och numera så tycker jag att den tillhör en av de bättre i den första semifinalen och är därmed en given finalist i mina ögon. Det enda som jag är lite orolig för är att själva framträdandet ska bli alltför robotaktigt men förhoppningsvis så klarar de av att få till ett storslaget nummer utan att förlora känslan i låten.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Ryssland 2014: “Shine”, Tolmachevy Sisters”

 1. Johan

  Måste flika in en kommentar om scenen och kan inget annat än hålla med om att det är ett riktigt konstverk! Helt klart den bästa scendesignen sedan Moskva 2009 som visade på finurlig hantering av LED-skärmar och en hel del ingenjörskonst.

  Rysslands låt då? Jag är faktiskt ganska neutral till den här! Skulle den här delta i ett starkare år och för ett annat land än något av ESC-giganterna skulle det nog ha väldigt svårt att övertala publiken att rösta. Jag tror att det utan problem kommer kvala trots Rysslands ingripande i Ukraina och deras anti-homolagar, sedan räcker det nog till en stabil plats bland de 10 bästa. Misstänker att det är juryn som kan fälla dem lite och skicka ner dem några placeringar men låten är välskriven och de kan absolut sjunga live vilket nog räcker för att charma även dem.

  Till final och plats 5-10 skulle jag gissa på.

  Mitt betyg: 3,5/5

 2. Micke

  Har skrivit en hel del redan tidigare om allt det här runt Rysslands bidrag och allt det övriga så jag nöjer mig med att säga följande. För mig en underbar vers. Kanske den bästa av alla rent av. Tyvärr följs det inte upp av en lika bra refräng men man kan inte få allt 🙂

  Bästa introt tycker jag Grekland har. En låt jag inte gillar i övrigt

  Bästa versen är då Ryssland. Topp tio i sin helhet

  Bästa refrängen är Italien och det är ett helt universum till övriga bidrag.

  Bästa mysfaktor är Nederländerna. En hel division till övriga bidrag

 3. Micke

  När det gäller introt pratar jag om de 35 första sekunderna av låten

 4. Adri

  Jag tycker det är en bra låt då den har ett gung och även om jag inte helt förstår texten så tycker jag att texten verkar meningsfull. Når jag inte gillar hos låten är att jag inte vet vad för känsla som finns i låten. Är den sorglig eller glad? Vissa delar av låten verkar vara sjukt sorgsen o deppig men sedan blir de glada o hoppfulla och då vet jag inte om det är en sorglig eller glad låt.

  Det spelar inte så stor roll för de flesta, men för mig är det viktigt att förstå låtens innebörd. Men dock min förvirring är det självklart final för denna 😀

 5. Micke

  Ranking av de 37 bidragen

  De 13 första gillar jag men tittar ändå lite kort på eventuella svagheter i just dessa

  MYCKET BRA BIDRAG
  1. Italien (Svaghet i bidraget: Videon)
  2. Nederländerna (Svaghet i bidraget: inget som lockar de yngsta röstarna)

  MER ÄN BRA BIDRAG
  3. Slovenien (Svaghet i bidraget: Hittar faktiskt inget)
  4. Malta (Svaghet i bidraget: Möjligen sångaren men det har låtit lite bättre på sistone)
  5. Armenien (Svaghet i bidraget: Att sångaren höjning inte matchar musikens höjning)
  6. Israel (Svaghet i bidraget: Det instrumentala mellan 0.57-1.04)
  7. Tyskland (Svaghet i bidraget: Önskar det åtminstone kunde se ut som att tjejerna spelar)
  8. Sverige (Svaghet i bidraget: Lite för likt en känd sångerskas låt)
  9. Ryssland (Svaghet i bidraget: Att refrängen inte matchar versen)
  10. Montenegro (Svaghet i bidraget: Det avslagna slutet)

  BRA BIDRAG
  11. Norge (Svaghet i bidraget: Sångarens lite veka röst och framträdande)
  12. Finland (Svaghet i bidraget: det lite amatörmässiga klavierpinglandet)
  13. Schweiz (Svaghet i bidraget: Nog lite för hejsan hopp för de flesta röstarna)

  SKAPLIGA BIDRAG
  14. Albanien
  15. Lettland
  16. Makedonien
  17. Österrike
  18. Polen
  19. San Marino

  HALVDANA BIDRAG
  20. Storbritannien
  21. Irland
  22. Azerbajdzjan
  23. Moldavien

  DÅLIGA BIDRAG
  De bidrag jag har på platserna 24-28

  RIKTIGT DÅLIGA BIDRAG
  De bidrag jag har på platserna 29-37

 6. Kerstin

  Det här bidraget gillar jag enormt mycket. En väldigt bra låt för ESC. En modern schlager med en pampig refräng. Jag håller med Micke om att versen är bra men delar inte hans åsikt om refrängen. För mig hade det här bidraget inte varit något annat än en medioker poplåt utan den mäktiga och starka refrängen som lyfter låten och ger den karaktär och egen identitet. Jag tycker vers och refräng faktiskt passar bra tillsammans och skapar en läcker helhet. För mig tävlingens absolut bästa refräng. Systrarna låter dessutom väldigt bra live. För mig en vinnarkandidat men då detta uppenbarligen inte får vara enbart en underhållande sångtävling så kan det bli tufft för Ryssland i år. Men hemma hos mig spelas den flitigt. Betyg 4+/5.

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Det är just den där lilla mixen mellan glatt och sorgset som höjer bidraget för mig. Jag vet inte hur det är menat egentligen men för mig så är det en hoppfull låt som har ett visst mörker men som likväl gör mig glad/ger en puff framåt. 🙂

 8. Micke

  Hej Kerstin. Nja det är inte så att jag tycker att refrängen är dålig. Definitivt inte den är helt ok. Det är bara det att jag känner att versen bygger upp så mycket mer än det som sedan kommer. Absolut topp tio för mig och jag hoppas verkligen politiken kan hållas utanför det här.

 9. Nathalie

  Jag brukar inte tilltalas av de ryska bidragen, och det här är sannerligen inget undantag. Sliskigt och löjligt, låten låter som sent 90-tal. Hoppas sannerligen inte att Ryssland kniper någon finalplats.

 10. davve

  Tycker Ryssland är patetiska rent ut sagt som skickar ett litet gulligt bidrag i år igen om hur viktigt det är att man är sams osv.. när landet står för helt raka motsatsen i verkligeheten. Urlöjligt och flickorna har lika mkt karisma som ett packet vetekli….

 11. Lukas Gornitzka

  Den här är svår att bedöma… den är rätt charmerande, flickorna är gulliga, även om deras röster inte verkar matcha varandra så bra i mina öron… men man är ju rätt orolig för hur mycket politiken och allt det där kan påverka utgången. Tycker nästan lite synd om Tolmachovy-systrarna som måste ta smällen om det floppar.

  3/5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se