Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 (SVT1) kommer det tredje programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2014“, med Malin Olsson som programledare och Christer Björkman som bisittare, att sändas. Eftersom det inte finns någon poänggivande panel i år heller (kvällens gäster heter Charlotte Perrelli och Christer Lindarw) så kan jag redan nu posta min personliga rankning av de aktuella bidragen, se nedan.

Uppdaterat: Om ni missade programmet, eller vill se det igen, så hittar ni det på svt.se.

SVT:s “Inför ESC 2014” Del 3 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
1. Grekland – “Rise Up“, Freaky Fortune feat. Riskykidd ( startnummer 13 – semi 2 )
2. Malta – “Coming Home“, Firelight ( startnummer 1 – semi 2 )
3. Vitryssland – “Cheesecake“, Teo ( startnummer 10 – semi 2 )
4. Norge – “Silent Storm“, Carl Espen ( startnummer 3 – semi 2 )
5. Schweiz – “Hunter of stars“, Sebalter ( startnummer 12 – semi 2 )
6. Österrike – “Rise Like a Phoenix“, Conchita Wurst ( startnummer 6 – semi 2 )
7. Irland – “Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith) ( startnummer 9 – semi 2 )
8. Makedonien – “To The Sky“, Tijana ( startnummer 11 – semi 2 )
9. Polen – “My Słowianie – We Are Slavic“, Donatan & Cleo ( startnummer 5 – semi 2 )
10. Georgien – “Three minutes to Earth“, The Shin and Mariko ( startnummer 4 – semi 2 )

Schlagerpinglan: Efter att ha sett programmet så kan jag glatt konstatera att det fanns en hel del ljuspunkter (som när Lindarw erkände att han gick igång på både Vitrysslands och Greklands bidrag, trots att han misstänker att de andra inte håller med) och lite ögonbrynshöjande stunder (som att de verkade vara förtjusta i Georgiens bidrag alla fyra) som kunde väga upp för lite mindre bra stunder i programmet. 😀 (Ribban ligger ju numera ganska lågt och trots att de inte, enligt mig, kommer upp i “De Eurovisa“-klass så tycker jag likväl att det var en underhållande Eurovision-timme.)

I slutet av programmet kom de i alla fall fram till att Österrike var det bidrag de tyckte bäst om men att även Norge och Malta fanns bland de bästa och personlig smak kan man ju inte kritisera. Personligen tycker jag ju däremot, som synes av listan ovan, att Grekland står i en klass för sig… men om det går hem hos den stora massan vet vi inte förrän om några veckor.

Nästa avsnitt av “Inför ESC 2014” sänds den 2:a maj och gästas då av Henrik Torehammar och Lina Hedlund.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Tredje delen av SVT:s “Inför ESC 2014””

 1. Kerstin

  Min rangordning av kvällens bidrag.

  1. Norge
  2. Malta
  3. Vitryssland
  4. Makedonien
  5. Irland
  6. Schweiz
  7. Grekland
  8. Österrike
  9. Polen
  10. Georgien

 2. André

  Min lista:

  1. Österrike
  2. Norge
  3. Grekland
  4. Irland
  5. Malta
  6. Polen
  7. Schweiz
  8. Makedonien
  9. Vitryssland
  10. Georgien

 3. Micke

  Min rangordning av tredje delens bidrag.

  1. Malta
  2. Norge
  3. Schweiz
  4. Makedonien
  5. Österrike
  6. Polen
  7. Irland
  8. Grekland
  9. Vitryssland
  10. Georgien

 4. Nathalie

  1. Grekland
  2. Polen
  3. Norge
  4. Makedonien
  5. Vitryssland
  6. Irland
  7. Österrike
  8. Schweiz
  9. Malta
  10. Georgien

 5. Nathalie

  Finns det förövrigt någon som uppskattar Georgiens bidrag? Har tittat runt lite på andra bloggar, och alla tycks avsky det.

 6. John

  1. Malta
  2. Schweiz
  3. Polen
  4. Norge
  5. Makedonien
  6. Grekland
  7. Österrike
  8. Irland
  9. Georgien
  10.Vitryssland

 7. Christopher

  5/5

  4/5
  1. Schweiz
  2. Polen
  3. Norge

  3/5
  4. Malta
  5. Österrike
  6. Grekland
  7. Makedonien
  8. Vitryssland

  2/5
  9. Irland

  1/5

  0/5
  10. Georgien

 8. Micke

  Ursäkta mig men är det ingen mer än undertecknad som reagerar över det här att inte visa hela videor, att bara visa en tredjedel om ens det. För mig är det absolut det värsta av allt med det nya inför programmet tillsammans då med det eviga om avsaknad av en viss finne 🙂

 9. Kerstin

  Micke, varför jag inte reagerar personligen är för att jag sett dessa videor i sin helhet ett antal gånger. Men bekanta till mig och min familj som inte är lika schlagertokiga och inte sett eller hört ett enda bidrag tycker det är alldeles för lite man får höra av respektive bidrag. Antingen gör dom detta för att dom inte vill avvara mer tid i tablån för dessa inför program eller för att dom utgår ifrån att det är mest schlagernördar som redan sett och hört dessa bidrag som tittar i huvudsak och som bara är nyfikna på vad andra tycker.

 10. Kerstin

  Ska tillägga att det är bara en personlig teori, hur det verkligt förhåller sig det har jag ingen aning om.

 11. Micke

  Kerstin: Jag säger inte att jag har rätt eller fel men jag känner att dessa program är mer för de som inte är schlagernördar. Schlagernördar har precis som du säger redan sett dessa videos. Såna som du och jag 🙂 Men många sätter sig ned för att få höra låtarna och sedan få ett omdöme om dessa. Omdöme om vad? De har ju inte ens fått höra låtarna så när Björkman och övriga lägger ut sina omdömen då fattar andra nada. Tycker det är jättetråkigt att man bara kör över dessa på det här sättet.

  Du ser ju på din egen familj och bekanta. Det är likadant för mig. Visst jag har hört låtarna och hänger med ändå men skit i mig jag kan ju låtarna ändå. Det är de andra som bara körs över. Lite respektlöst om jag får säga min mening. Min kära regering exempelvis tycker det är helt värdelöst och har slutat titta. “Varför ska jag höra på omdömen om låtar som de inte ens låter mig höra.” var hennes ord och sedan lyfte denna fantastiska uppenbarelse från soffan och hon kommer inte att återvända till det här programmet igen.

  Har hur som helst räknat ihop de poäng som skulle ha blivit i kvällens program om vi sju som rankat bidragen hade fått rösta.

  Efter sju röster

  1. Norge 62
  2. Malta 59
  3. Grekland 49
  4. Schweiz 48
  5. Polen 42
  6. Österrike 40
  7. Makedonien 37
  8. Irland 31
  9. Vitryssland 30
  10. Georgien 8

  Stackars Georgien fick sex ettor och en tvåa av oss hårda bedömare 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Inte heller jag har sett eller hört någon som talat sig varm om Georgiens bidrag. Kanske finns det inte så många som gillar det… eller så är det som så att de som tilltalas av den sortens musik inte är så högljudda av sig. Vi får väl se.

  @Micke, Hade det varit för ett antal år/decennium sedan så hade jag varit riktigt irriterad över att de inte visar hela videorna, för det är ett måste. Numera när det är så lätt att hitta olika versioner av alla bidragen så bryr jag mig inte så mycket, utan tycker att det är riktigt trevligt att de kortat ner det. Så… längden på videorna är riktade till de som redan är insatta medan kommentarerna riktar sig till de som inget vet, vilket är väldigt konstigt… men det är kanske SVT:s sätt att vända sig till “alla”. 😀

 13. davve

  Efter detta program börjar jag inse att svenska Sanna Nielsen har väldigt liten chans på vinst. finns måååånga starka låtar. Håller inte med christer B om att det är ett jämntjockt år. snarare är kvaliten i år jämnbra.. på ett positivt sätt. Många starka låtar.

  Tror efter ikväll att Conchitas låt är en sån låt som antingen kommer topp3 eller åker ut direkt i semifinalen.

  själv har jag en känsla av att grekland kommer vinna semi 2. men vem vet

 14. davve

  däremot måste jag fortsatt ifrågasätta varför norges bidrag får så mkt beröm. enligt mig är låten helt okej men trots allt tråkig och ganska intetsägande. isåfall är Sannas låt mer tilltalande och mer sannolik att placera sig högt.

  den låten som jag tycker borde hamna allra sist i år är Litauens vidriga lilla bidrag… litauen skickar oftast svaga plojlåtar..

 15. Daniel

  Älskar Österrike. Nummer 1 för mig i hela tävlingen.

 16. Schlagerpinglan

  @davve, Tro det eller ej, men “Silent Storm” är långt ifrån intetsägande för en del (inkl. mig) och berör faktiskt väldigt mycket med sin fina text och Carls trovärdiga röst… men alla kanske inte uppfattar det på det sättet. Däremot håller jag med dig om att Österrike antingen håvar in stora poäng eller inga alls… ska bli intressant att se vad det blir. Vad gäller Grekland så hoppas jag givetvis att du har rätt… men vågar inte riktigt tro på det. 🙂

 17. Sofia

  Ser gärna att Irland vinner. Mycket härlig låt!

 18. Johan

  Jag älskar Georgiens bidrag! Som Jazzfusion-fantast och etno-musikälskare kan jag inget annat än gå igång på de komplexa rytmerna och skiftande harmonik-inslagen i Georgiens storslagna arrangemang. Jag tror inte folk förstår hur skickligt skrivet det är och det tilltalar nästan alla i min umgängeskrets som lirar musik själva och då mycket jazz och fusion. Det är helt enkelt så att den musiken i många fall är alldeles för komplex för att tilltala the avarage listener (det är inte lika med att bidraget är bra, men jag älskar det!) och därför får “Three minutes to earth” benhård kritik på ESC-forumen.

  Georgien är min absoluta favorit i år och jag hoppas så innerligt att det är nog jazz och fusion-älskare där ute som väljer att slänga iväg ett samtal.

 19. ozzi

  Jag tycker också Georgens bidrag är det bästa i tävlingen. Jag tycker den lyckas få in väldigt mycket på de där tre minuterna utan att låten känns splittrad. Det är väldigt vackert och väl framfört. Men det är ju väldigt krävande sångmässigt inte minst för trummisen i början, (såg ett olycksbådande live-klipp med honom). Men Jag håller tummarna för dem. Och hoppas på att om inte eurovision-fansen så jurygrupperna röstar dem vidare till finalen. Men tyvärr tror jag inte att de kommer vinna. Någon fler som har något positivt att säga om Georgiens bidrag?

 20. Charlotte

  Hm…
  Jag gillar verkligen Schweiz, trots att hans engelska uttal är urkasst.
  Makedoniens bidrag gillar jag också, Jag kan inte riktigt förklara varför, men jag tycker att hon är ball, på nåt vis.
  Och hur kan man inte gilla Georgien? (så tänker jag iofs. ofta om bidrag som de flesta andra inte gillar alls…) Men The Shin får ta och skärpa sig, för de lät inte bra alls i Eurovision in concert-framträdandet.

  De andra bryr jag mig inte speciellt mycket om, just nu. Men det har hänt förut att jag plötsligt har insett att jag faktiskt gillar ett bidrag, under sändning, eller när jag sitter på jobbet och förbereder undertexterna. (ja, SVT textar alla låtar. Knappa in text-tv-sidan 199.) Jag får ägna två hela arbetsdagar åt att lyssna på ESC-låtar och fixa med undertexterna. 😀 Av nån anledning så är det ingen annan som vill…

 21. Schlagerpinglan

  Se där, roligt att läsa att det trots allt finns ganska många som tilltalas av Georgiens bidrag även i år. 🙂 Själv tycker jag fortfarande att det är en konstigt ihopasatt låt men nu blir jag inte lika förvånad om det skulle visa sig att de går vidare.

 22. Micke

  Eftersom jag berättat om hur dåligt jag tycker svenska inför programmen har blivit efter de gjorde om det och slängde ut en viss finne är det kul att kunna komma med något positivt omdöme efter gårdagens program. Visst långt ifrån det gamla stuket men ändå det överlägset bästa från det nya. Låtarna då?

  1. Malta
  2. Norge
  3. Schweiz
  4. Makedonien
  5. Österrike
  6. Polen
  7. Irland
  8. Grekland
  9. Vitryssland
  10. Georgien

  Så sa jag innan men lite förändrat är det nu. Österrike och Polen går förbi Makedonien och Georgien går förbi Grekland och Vitryssland.

  Malta är och förblir det stora glädjepillret i årets ESC.

 23. davve

  Jag tror Georgiens bidrag är ännu ett av raden av bidrag i årets ESC som kommer falla eller vinna på scenframträdandet! Har Georgien ett scenframträdande som ger samma känsla som musikvideon så kan det gå långt.. om inte, så kommer den antagligen falla platt redan i semifinalen.

  dock tror jag inte att låten är en vinnarlåt eller topp5 låt oavsett.

 24. ozzi

  @davve eftersom många verkar ogilla låten redan med studioversionen och videon, är de nog tvungna att göra framträdandet ännu bättre än studioversionen, och ännu snyggare visuellt än i videon för att få en okej placering.
  Så även om jag inte tror den hamnar så högt är det min favvo.

  kul med alla ni andra som gillade georgien. Jag tycker det skulle vara kul om de tog med sådana här lite originella låtar i melodifestivalen ibland.

  Övriga låtar som jag gillade av dessa var österrike norge och Malta.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se